Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte standfloor 3 cai bass reflex

player4

Postări Recomandate

LE: - Puterea disipata pe R serie de pe inalte - mai ales daca este de 1 ohm sau mai mica, va fi proportional mai mica, asa ca R finala poate fi de 5W sau chiar de 3W.DACA pe medii simti un exces, poti pune 2 x 2,7ohmi in serie (puterea se aduna si ea asa ca iarasi va fi ok).

am editat amandoi in acelasi timp cred :da deocamdata raman in configuratia asta sa fac ceva auditii. daca va fi sa am nevoie de rezistentele mentionate de tine, ar mai fi o problema cu procurarea unora de calitate. de fapt tu stii ca in sv nu prea am de unde lua mai nimic si mai iau cand mai fac cate un drum pe la iasi :rade:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• player4

13

• CBI

7

• Shambala

5

• VTP

5

Top autori în acest subiect

Nici o grija ca nici in Iasi nu gasesti :rade: Pt orice teste NU cumpara piese scumpe. Testeaza cu piese obisnuite si doar cand ajungi la o versiune "definitiva" comanzi piese f bune.Daca ai nevoie iti trimit eu [no cost] cateva R [ordinare] de 0,5ohm, 1 ohm si 0,22ohm.Dar oricum, diferentele vor fi f mici, depinzand mult si de muzica si de inregistrare sau chiar de cat de inalt este fotoliul sau canapeaua de pe care asculti.Asa, mai bine treci la pus spike-uri la boxe - s-ar putea sa se simta mai mult

Link spre comentariu

@ VTP - TW este ok, insa il vreau putin mai prezent (nu vreau tzzz-tzzz, doar fragmentele ce tin de inalte ale instrumentelor sa fie mai prezente)Nu vei obtine ceea ce doresti de la XT25. Mi-a placut mult mai mult calota clasica tot de la Vifa, parca BT25 (nu am la indemana hartoagele.).Daca examinezi comparativ o calota clasica si un ring radiator vei descoperi singur dece apar probleme. Au aparut la inceputul decadei '90, s-a batut moneda pe ele si ulterior si-au restrans aria de raspandire. Le gasesti in general pe incinte care folosesc difuzoare nordice, ex.Sonus Faber.Daca ai ocazia sa compari XT25 cu o calota clasica din aceiasi categorie, ai descoperi si alte aspecte, indiferent ca e Vifa, Ciare, Visaton, Monacor, etc.In plus, nu e cazul sa sa iei de bune prostiile unuia care si-a redus orizontul intelegerii la un punct si urla:"acesta e punctul meu de vedere!"

un inlocuitor care sa corespunda si dpdv fizic.. ar fi acesta https://www.madisound.com/store/product ... ts_id=8657
este un inlocuitor,dar nu vine cu multe schimbari in sunet.Tu vrei putina agresivitate si ele nu pot oferi.Incearca sa scoti cat se poate din cele pe care le ai si mai vezi pe urma.Singurul avantaj pe care l-ar avea ar fi spl mai mare care ti-ar fi de folos in caz ca cel actual este la limita.Nici eu nu sunt impresionat de sunetul lor la ora actuala ,dar asta este pt ca am ascultat altele mai bune(si mai scumpe) nu pt ca sunt ele f slabe.vifa BT25 nu am gasit,poate la asta se refera VTP https://www.madisound.com/store/product ... ts_id=8353
Link spre comentariu

Am sa caut tipul exact, cred ca e cel indicat de CBI.De asemenea, cred ca un tweeter cu un SPL mai mare decat cel al XT25 il ajuta pentru evidentierea detaliilor, asta cred ca doreste, fara agresivitate. Sigur, o solutie mult mai buna este HT264 (ciare), extrem de rezolut si rapid, dar si mai scump.

Link spre comentariu

player4 - nu te lua dupa ce zice VTP pt. ca in ultimul timp numai prostii vorbeste, eu deja m-am obisnuit. XT25 e un tw f. bun. Nu stiu de unde a scos VTP teoriile cum ca ar avea probleme. Il foloseste multa lume, nu doar Sonus Faber, indraznesc sa spun ca e cel mai folosit TW din zona hi-fi. Ai obs. si tu ca dupa straparea rezistentei de 2.7 au aparut inalte mai multe decat e nevoie. Prin inlocuirea acelei rezistente cu una de 1 - 1.5 Ohmi vei obtine echilibrul asteptat. Stai linistit, TW nu va patii nimic daca strapezi sau modifici valoarea rezistentei in serie.

Link spre comentariu

Poate media nu ti se imbina bine cu inalta si de aceea totul pare sa sune doar cu tz tz.Speculatii se pot face, dar fara sa auzi/vezi niste masuratori e cam dificil sa oferim o solutie.Poate cei care au lucrat cu ele iti mai pot spune una alta.

Link spre comentariu

dupa mai multe ore de auditie, concluzionez ca in afara de straparea R de pe inalte, nu doresc sa mai schimb nimic :da inaltele au prins viata si totul suna echilibrat acum. am observat ca presteaza f bine pe toate genurile de muzica, iar cativa prieteni care le-au ascultat au avut cam aceeasi reactie: "Nu-mi vine sa cred cat de detaliat se aude! Nu..., gata, imi fac si eu o pereche.." :ras:

Link spre comentariu

Domnule "player4" te felicit pt realizare , mai ales pt ca ai reusit sa gasesti o combinatie, in sunetul difuzoarelor, care sa-ti incate auzul. In fond si la urma urmei sunetul produs de acele boxe trebuie sa fie pe gustul tau. Sa le asculti sanatos !

Link spre comentariu

multumesc la toata lumea atat pt recomandari cat si pt aprecieri :da as vrea sa fac un minim de masuratori totusi..imi puteti recomanda un microfon accesibil si un software, precum si ceva detalii legate de modul de efectuare a masuratorilor?

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Scuze ca ma " bag" in vorba, dar avand in vedere ca toti cei de aici sunteti profesionisti in materie de sunet, tehnica, electronica, s.a..m.d., nu ma pot abtine sa nu va felicit.Deci: FELICITARI pentru munca voastra care , banuiesc, e mai mult din pasiune! :aplauze :aplauze Si sunt aproape convins ca puteti oricare dintre voi sa reproduceti incinte de High Fidelity care , mari branduri le vand la preturi de mii de euro...am dreptate?Toata stima.P.S:...nu ma consider un audiofil convins, nici pe departe, insa urechea mea bleaga face totusi distinctie intre sunetul boombox , si cel de auditie mai echilibrat, definit si cu detaliu.

Link spre comentariu

la masuratorile pt SPL, cand aplic 2.83v cu microfonul pozitionat la 1 metru... la ce inaltime pozitionez microfonul? sau il tin pe axa difuzoarelor care redau la momentul respectiv? asta ar insemna ca dupa ce trec de frecventa de crossover sa pun microfonul pe axa difuzorului ce urmeaza a reda? :nas:

oricum voi face si o masuratoare cu microfonul in pozitia de ascultare, ca sa cuprind si modificarile aduse de pozitionarea in camera

ca microfon pt masuratori, ce parere aveti de acesta? http://www.behringer.com/EN/Products/ECM8000.aspx

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări