Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte standfloor 3 cai bass reflex

player4

Postări Recomandate

R de pe medii - daca este o R serie - nu am stat sa ma uit f atent la poza, de altfel nici nu se vede f bine (unele trasee find mascate vederii) este mai mult ca sigur binevenita - la nevoie poate fi dublata (se poate folosi chiar R serie de pe inalte).Totul tine de cum prefera fiecare sunetul - cu accentuari sau atenuari in anumite zone.Rezistentele sunt de foarte buna calitate, si nu necesita inlocuire, puterea care ajunge pe ele nu le face nici macar sa se incalzeasca.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• player4

13

• CBI

7

• Shambala

5

• VTP

5

Top autori în acest subiect

pot desena eu schema filtrului si pune aici daca player4 imi da acordul(stiu ca a dat bani pt acest lucru)

ideea ta este mai mult decat binevenita :101 (daca din foto nu se intelege vre-o conexiune sau specificatiile pieselor, pot pune foto suplimentare din unghiuri)sunt deschis sa incerc toate propunerilor dvs. de modificare a filtrelor, insa va rog sa mentionati si ce schimbari ar aduce aceste modificari.PS> sa nu intelegeti ca sunt dezamagit de incinte sub ninio forma. pur si simplu vreau sa obtin maximul din ele raportat la gusturile mele.PS2> amplificatorul este un yamaha ax-900, iar sursa o placa de sunet auzentech bravura, avand operatinalii de pe iesirea pt amplificator inlocuiti cu LME49710
Link spre comentariu

daca din foto nu se intelege vre-o conexiune sau specificatiile pieselor, pot pune foto suplimentare din unghiuri)

sunt deschis sa incerc toate propunerilor dvs. de modificare a filtrelor, insa va rog sa mentionati si ce schimbari ar aduce aceste modificari.

uite cum mi se pare mie ca ar fi

Posted Image

verifica si tu te rog pt ca mai mult deocamdata nu pot face si daca e bine asa,incerc sa scot niste grafice de Z pt difuri din catalog si sa iti arat functiile electrice de transfer(atentie la polaritatea mediei si inaltei)

la carateristicile de spl din pacate nu se poate face nimic (pt ca trebuie si faza :sparge: )

dar poti incepe prin a descrie tu ce exact a-i mai schimba si pe unde.Mai asculta ceva la ele deocamdata,in stereo ,muzica variata

Rezistentele sunt de foarte buna calitate, si nu necesita inlocuire, puterea care ajunge pe ele nu le face nici macar sa se incalzeasca.

da,nu m-am uitat atent nici eu :rade: si am crezut ca sunt moxuri chinezesti cu 5w

totusi,presupunand ca ar avea un amplif solid de minim 120-150w in 4 ohmi ca sa scoata cat mai mult din ele(avem totusi 2 bucati bas a 80w nominal :freaza: ) nu ar strica inlocuirea.Eu am gasit rez de 10w ceramice innegrite bine (pe tweter,in boxe impinse de amplifuri de puteri medii de casa).Asta pe viitor...

Link spre comentariu

Mie ce nu-mi place in filtrul ala e capacitatea aia de 120uF pe basi. Capacitatea aceea trage rau de tot impedanta in jos in jurul frecventei de 100hz. As paria ca se apropie de 2 ohmi.

Link spre comentariu

nu poti sa stii,boxele sunt pe 4 ohmi(L se injumatateste si C se dubleaza fata de 8 ohmi,cel putin in teorie).Oricum impedanta scade sigur sub 4 ohmi prin anumite zone in apropierea Ft.Nu ar trebui sa puna pbme amplifului yamaha

Link spre comentariu

ASa din brisca poti spune ca daca ar fi fost sarcina de 8ohmi in loc de 4 atunco pt aceeasi taiere ai fi avut 5.4mH si 240u.Nu mi se pare ceva extrem.Dar trebuie calculat/simulat, ca din ochi poate sa para ok si rpactic sa nu fie.Totodata 0.9ohmi rezistenta parazita e IMENS. Aia iti iese daca folosesti sarma de 1mm, de fapt nici asa nu cred, iese pe la 0.8ohmi maxim fara sa te stresezi f mult cu bobinatul.Faci bobina pe miez si cu sarma de 1.3mm si iti iese sub 0.3ohmi, o valoare mult mai decenta.E drept ca cu rezistenta asa mare s-ar putea sa sune basos.

Link spre comentariu

ca orice tweter de 1" apropiat in carateristici,nu suporta un punct de taiere sub ~2khz la volume mari,dar daca panta acustica de taiere este de ordinul 4(deci si punctul de -6db peste 2khz) eu zic ca se descurca onorabil in casa.Eu nu am intalnit astfel de 'artefacte' in sunet la ale mele,sa nu fie ceva nasoale la acelea,pt ca au mai fost discutii de acest gen :nebunrau: .Chinezii sunt chinezi si sunt multi comercianti care nu le sta in gat sa vanda si bucati de la retururi sau cu 'diverse' din productie/transport,mai ales cand se vand la juma de pret(cand le iau).Un test ar evidentia usor daca este cazulmai multe firme au cam renuntat la ring radiatorrestul tine de gusturi pt ca tehnic nu sunt prea multe de reprosat

XT 25 e un ring radiator Vifa, are echivalent si SS si produc si altii asemanatoare. Toate au Fs mic tocmai pentru a fi utile in 2 cai. Nu se pune problema sa le tai sub 2 kHz, chiar si cu woofere mici tot Ft este peste 2 kHz! Constructia este cu carente, si, mai multe firma au renuntat la dezvoltarea solutiei. Nu suporta puteri mari.Sigur, cui ii place, e treaba lui!Nu cred ca se vand rebuturi, mai ales cand le-am ascultat prestatia la mai multe tw. de acest tip in incinte scumpe si prezentau aceleasi metehne.
Link spre comentariu

inseamna ca nu am dat suf de tare :rade:

carente in constrcutie ,nu stiu ce sa zic,eu am unele facute sub Peerless,acum sunt sub SS,dar logica imi spune ca,calota fiind fixata mecanic de acel glontz de plastic ar putea conduce la o functionare diferita de un dom clasic(care se 'tine' doar in suspensiia exterioara) la deplasari mai mari .Nu am obs nimic pe testele de thd ,o sa mai sap.Am avut si DX25, destul de asemanatoare,mai putin wg-ul si erau cam la fel la sunet.Stii doar ca SS inca fabrica sub brandul lor astfel de modele sub seria iluminator si revelator la preturi de pica matza-n coada, dar sincer nu am citit pe nicaieri de astfel de treburi.Daca ai vreun link as fi interesat(valabil si pt boxe care sunt echipate cu astfel de componente)

ASa din brisca poti spune ca daca ar fi fost sarcina de 8ohmi in loc de 4 atunco pt aceeasi taiere ai fi avut 5.4mH si 240u.

60 cred ca ai vrut sa zici
Link spre comentariu

inca o imagine cu filtrele si polaritatile la conectare:

http://imageshack.us/photo/my-images/146/61001555.jpg/

@CBI - pana acum am observat ca pe jazz suna perfect (vaya con dios suna nemaipomenit :da ). referitor la amplificator, nu cred ca se pune problema de putere, in sensul ca daca dau volumul la ora 12, am senzatia ca se pregateste sa faca ferfenita difuzoarele :aplauze

o sa incerc maine sa scot un filtru sa verific exact schema...

@ahegyes - sa stii ca in zona 80-100hz am observat un bass mai putin dinamic, insa nu neaparat absent

@ Sharky - ok

urmeaza sa fac:

1. fir mai sanator pe "-"

2. proba cu strapare rezistenta TW

3. bobina pe miez cu sarma de 1.3 pe bas si umblam si la condensatorii pe bas?

@ VTP - TW este ok, insa il vreau putin mai prezent (nu vreau tzzz-tzzz, doar fragmentele ce tin de inalte ale instrumentelor sa fie mai prezente)

Link spre comentariu

@ VTP - TW este ok, insa il vreau putin mai prezent (nu vreau tzzz-tzzz, doar fragmentele ce tin de inalte ale instrumentelor sa fie mai prezente)Nu vei obtine ceea ce doresti de la XT25. Mi-a placut mult mai mult calota clasica tot de la Vifa, parca BT25 (nu am la indemana hartoagele.).Daca examinezi comparativ o calota clasica si un ring radiator vei descoperi singur dece apar probleme. Au aparut la inceputul decadei '90, s-a batut moneda pe ele si ulterior si-au restrans aria de raspandire. Le gasesti in general pe incinte care folosesc difuzoare nordice, ex.Sonus Faber.Daca ai ocazia sa compari XT25 cu o calota clasica din aceiasi categorie, ai descoperi si alte aspecte, indiferent ca e Vifa, Ciare, Visaton, Monacor, etc.In plus, nu e cazul sa sa iei de bune prostiile unuia care si-a redus orizontul intelegerii la un punct si urla:"acesta e punctul meu de vedere!"

Link spre comentariu

@ VTP - TW este ok, insa il vreau putin mai prezent (nu vreau tzzz-tzzz, doar fragmentele ce tin de inalte ale instrumentelor sa fie mai prezente)Nu vei obtine ceea ce doresti de la XT25. Mi-a placut mult mai mult calota clasica tot de la Vifa, parca BT25 (nu am la indemana hartoagele.).Daca examinezi comparativ o calota clasica si un ring radiator vei descoperi singur dece apar probleme. Au aparut la inceputul decadei '90, s-a batut moneda pe ele si ulterior si-au restrans aria de raspandire. Le gasesti in general pe incinte care folosesc difuzoare nordice, ex.Sonus Faber.Daca ai ocazia sa compari XT25 cu o calota clasica din aceiasi categorie, ai descoperi si alte aspecte, indiferent ca e Vifa, Ciare, Visaton, Monacor, etc.In plus, nu e cazul sa sa iei de bune prostiile unuia care si-a redus orizontul intelegerii la un punct si urla:"acesta e punctul meu de vedere!"

un inlocuitor care sa corespunda si dpdv fizic.. ar fi acesta https://www.madisound.com/store/product ... ts_id=8657
Link spre comentariu

CBI, ai dreptate, m-am incurcat, iar de facut n-am facut nici un calcul. Graba....Player, bobina si conzii ii alegi decat trebuie. Eu nu zic ca e bine sau rau pana cand nu vad un rezultat, nici nu prea ai cum din datele oferite de tine. Vor trebui niste masuratori. AStea au fost doar niste observatii.

Link spre comentariu

CBI, ai dreptate, m-am incurcat, iar de facut n-am facut nici un calcul. Graba....Player, bobina si conzii ii alegi decat trebuie. Eu nu zic ca e bine sau rau pana cand nu vad un rezultat, nici nu prea ai cum din datele oferite de tine. Vor trebui niste masuratori. AStea au fost doar niste observatii.

stiu ca trebuie ceva masuratori :jytuiyu am verificat, iar schema filtrului este corect desenata de CBI. din cate imi aduc aminte taierile sunt la 400 si 2700 electricPS: am strapat rezistenta de pe tw: :101 alta viata. parca ar fi ceva inalte chiar in plus acum, insa foarte putin sesizabil. acum ca i-am scos rezistenta, va tine pasul cu celelalte difuzoare la putere mare, sau va ceda?
Link spre comentariu

Pune strapul peste R serie de pe inalte - la un singur filtru - si asculta comparativ.Sarma mai groasa pe traseul de masa sa fie ultima modificare, va fi cel mai greu de simtit/auzit.Hm, ori ai modificat tu in timp ce scriam eu, ori mi-a scapat ps-ul :)Oricum, e bine ca s-a rezolvat cu inaltele.Daca sunt putin prea multe poti pune o R de 1 ohm sau de 0,68 ohmi - poti testa cu diverse valori. (Pt test merg si R de 0,5-1W).Tweeterul NU se va strica fara acea R serie.LE: - Puterea disipata pe R serie de pe inalte - mai ales daca este de 1 ohm sau mai mica, va fi proportional mai mica, asa ca R finala poate fi de 5W sau chiar de 3W.DACA pe medii simti un exces, poti pune 2 x 2,7ohmi in serie (puterea se aduna si ea asa ca iarasi va fi ok).

Link spre comentariu

Pune strapul peste R serie de pe inalte - la un singur filtru - si asculta comparativ.Sarma mai groasa pe traseul de masa sa fie ultima modificare, va fi cel mai greu de simtit/auzit .

exact asta am facut. :da am ascultat comparativ si am observat ca fara strapare, tw suna mai atenuat ca mediile, facand astfel vocile feminine si sunetele din zona de crossover ale mediilor cu inaltele sa sune cel putin ciudat, incomplet.acum suna mult mai bine :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări