dividivus Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 Tot aud de preamplificatoare, dar nu stiu ce este. Daca ne luam dupa denumire, atunci trebuie sa fie inaintea amplificatorului care preamplifica semnalul. Dar ce semnal? Care vine de la player sau preamplificatorul este player-ul (adica head unit la auto)? As dori ceva lamuriri. Multumesc Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 Exemplu: un microfon excitat fiind de vocea umana produce sa zicem o tensiune de 1mV. Sau doza de pickup sau capul de casetofon. Aceasta tensiune este insuficienta pentru a ataca un amplificator care nu "simte" nimic ce e sub sa zicem 100mV. Diferenta e suplinita de un preamplificator care transforma tensiunea microfonului (sau a dozei sau a capului) de 1mV in tensiunea dorita de amplificator de 100mV. Exemplul e usor deplasat, lucrurile stand un pic mai complicat (se transforma puteri nu tensiuni), dar cam asta e explicatia. Link spre comentariu
csl1131 Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 lucrurile stand un pic mai complicat (se transforma puteri nu tensiuni), dar cam asta e explicatia.preamplificaoarele lucreaza cu curenti suficienti de mici ca sa te intereseze doar voltajul de la intrare/iesire (in general cam toate pot debita pe o sarcina de cativa kilo ohmisau mai jos, iar amplif de putere am impedanta de intrare mai mare..asa ca... nu se mai prea ia in considerare, in general..)preamplificatorul de fapt ia un voltaj mai mic, si il mareste suficient de mult pt a putea "excita" etajul final la maximin erajul de preamplificare sunt si corectoarele de ton, filtre, volum, etc Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 3, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Deci daca am inteles bine atunci orice deck, cd-player (care citesc semnalul de pe un mediu magnetic sau optic) si toate aparatele care au intrare pt microfon sunt preamplificatoare. Multumesc pt raspunsuri. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Deci daca am inteles bine atunci orice deck, cd-player (care citesc semnalul de pe un mediu magnetic sau optic) si toate aparatele care au intrare pt microfon sunt preamplificatoare. Multumesc pt raspunsuri.Acele aparate enumerate mai sus nu "sunt" preamplificatoare, ci "contin" si preamplificatoare pe langa alte subansamble. CD-player-ul de aceea se numeste CD-player si nu preamplificator, pentru ca functia lui principala e redarea CD-urilor (si nu preamplificarea). Sunt, insa, si aparate care se numesc preamplificatoare pentru ca asta e functia lor principala (si unele de calitate sunt chiar scumpe). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum