Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Celestion SL6 ?!

Vizitator Max Him

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

3

• Toader

2

• ionescu liviu

1

Ce pot face? Canta daca sunt parte a unui sistem audio. Cum canta: excelent daca sunt in buna stare. Sunt produse inainte de mutarea productiei a 100% din fabricantii de incinte in China.Am avut o pereche mai noua (derivata din SL6) circa 2 ani.

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Ce pot face? Canta daca sunt parte a unui sistem audio. Cum canta: excelent daca sunt in buna stare. Sunt produse inainte de mutarea productiei a 100% din fabricantii de incinte in China.Am avut o pereche mai noua (derivata din SL6) circa 2 ani.

Mersi VTP. Ma bucur sa aflu ca fac parte din categoria boxelor care... canta :) Acuma fi bun si spune-mi pe ce le-ai amplificat? Si cam ce model ai avut derivat? SL6Si, SL600, ..da-mi cat mai multe detalii . ..ptr.ca prefer tot mai mult o pereche de boxe bune chiar mai vintage fabricate, cum ai spus si tu, la mama lor acasa.p.s.:..boxele sunt in stare impecabila apropo.:)
Link spre comentariu

SL 600In perioada in care le-am avut, am probat peste 30 de amplificatoare din care 6-7 DIY! Daca vrei sa citesti tampenii audiofile, nu cuplez! Daca sunt in stare buna, ai noroc. Nu trebuie sa le fortezi, in orice caz, daca vrei sa mai tina niste ani.Au facut parte din putinele bookshelfuri care cantau decent toata gama de frecvente.Prin '96-'97 am ascultat niste "miniaturi" Celestion cu woofere de 5" si un tweeter de 3/4" care sunau f.bine pentru dimensiunea unei cutii de pantofi.Asculta muzica si lasa dracului audio-labo-filia!

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Foarte prompt si foarte...direct! BRAVO VTP :aplauze . Nu am pretentii audiofile de mii de euro, doar caut sa ascult un sunet care-mi place: adica detaliu, voce, si bass echilibrat. Si crede-ma, apropo de fortat, ca nu vreau sa fac chefuri cu ele. Amplificarea va fi yamaha 8 ohm, 110 wati. Apropo, spui ca le-ai ascultat la peste 30 de amplifuri. Asta inseamna ca reuseau sa se impace cam cu orice amplif, nu?

Link spre comentariu

Foarte prompt si foarte...direct! BRAVO VTP :aplauze . Nu am pretentii audiofile de mii de euro, doar caut sa ascult un sunet care-mi place: adica detaliu, voce, si bass echilibrat. Si crede-ma, apropo de fortat, ca nu vreau sa fac chefuri cu ele. Amplificarea va fi yamaha 8 ohm, 110 wati. Apropo, spui ca le-ai ascultat la peste 30 de amplifuri. Asta inseamna ca reuseau sa se impace cam cu orice amplif, nu?

Nu e nici o problema cu Yamaha. La >100W/c aveti si suficienta rezerva de putere pentru o dinamica suficienta oricarui tip de muzica.Pana acum nu am auzit ca vreun producator sa produca ceva, in acest domeniu, care sa aiba recomandari restrictive extreme.Ar fi si nebuni sa nu spuna ca orice merge cu orice!!! Cum ar fi ca un producator de amplificatoare de 100 USD sa-ti recomande ULTIMATIV, incinte de 100.000 USD??????Cine i-ar mai lua creatia???? (desi, sa stii ca este f.adevarat: si o combina de supermarket, no name, de 150 de lei suna cracanator de bine pe Westminster Royal, B&W 800 sau orice alta incinta scumpa, cu conditia ca SPL-ul incintei sa fie peste 90-92 dB/W/m). Foloseste cabluri OFC tip Monster Cable, de 2,5-4 mmp (cablu multifilar obisnuit) si nu te vei impiedica in alte probleme.
Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Nu e nici o problema cu Yamaha. La >100W/c aveti si suficienta rezerva de putere pentru o dinamica suficienta oricarui tip de muzica.Pana acum nu am auzit ca vreun producator sa produca ceva, in acest domeniu, care sa aiba recomandari restrictive extreme.Ar fi si nebuni sa nu spuna ca orice merge cu orice!!! Cum ar fi ca un producator de amplificatoare de 100 USD sa-ti recomande ULTIMATIV, incinte de 100.000 USD??????Cine i-ar mai lua creatia???? (desi, sa stii ca este f.adevarat: si o combina de supermarket, no name, de 150 de lei suna cracanator de bine pe Westminster Royal, B&W 800 sau orice alta incinta scumpa, cu conditia ca SPL-ul incintei sa fie peste 90-92 dB/W/m). Foloseste cabluri OFC tip Monster Cable, de 2,5-4 mmp (cablu multifilar obisnuit) si nu te vei impiedica in alte probleme.
Asa ma gandeam si eu:)..Yamaha e un monstru de 14 kg, un fost top end, si nu-mi fac probleme in ceea ce priveste rezerva de putere... Ehe, mi-as fi luat eu kiar si B&w dar sincer par destul de scumpe ptr.ce fac.... iar Celestionul acesta kiar mi-a atras atentia din prima clipa...kiar mai vechi, chiar cu SPL foarte scazut de numai 84dB, deci ' devorator" de putere, sunt sigur ca nu degeaba o mananca...recompenseaza un sunet plin si dinamic la puterea care io dai.In plus si greutatea boxei spune multe lucruri si constructia si crossoverul... asa din cate am studiat la ele... sunt tehnic ok, nu sunt " obosite" si se vede ca au fost intretinute....nu arata deloc rau nici ca design, ..dar e posibil sa fac doar o mica relacuire cand o sa le pun si standuri. NU cunosc Monster Cable?..la ce te referi cand spui 2-4mmp?!...lungimea sau diametrul cablului in milimetri?..presupun grosimea...am cablu de boxe, cupru, invelit in silicon transparent, cam cel mai gros.Mersi mult ptr.infos!P.S.:..pe de alta parte, referitor la ce spui tu de "imperecheri" jafuri si boxe, sau alte combinatii..rezultand un sunet INCREDIBIL..sau, ma rog, cel putin NEASTEPTAT, ei bine, da, iti dau dreptate; exemplu clar, combina sony din dormitor pe care o tarai dupa mine la revelioane..insa nu cu boxele ei originale din plastic si cu o veche pereche de boxe Unitra resapate oarecum...ei bine, incredibil cum suna combinatia!..de aceea nici nu ma mai complic sa cuplez boxele sony.ci raman pe Unitra..asta in dormitor.In sufragerie e alta "mancare de peste" :)
Link spre comentariu

Unde ai gasit boxele si cu cat, daca nu e secret?Folosesc boxe ptr PA diy cu dif pro Celestion mai vechi, de prin 80 si ceva, 90 si suna foarte bine pe voci.

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Am vazut unele pe okazii :limb:

Daa, ale mele sunt :aplauze :aplauze
In fine, au sosit boxele!Se aud excelent: sunet neutru, transparenta la redare, fara bass si inalte exagerate... asta in situatia in care ampliful e pe FLAT sau SOURCE DIRECT, adica fara corectiile de ton activate. Am ascultat cu placere Paul Hardcastle, Suzane Vega, Pink Floyd, Enya, Lisa Gerard, Klaus Scultze si Fletwood Mac. insa se descurca foarte bine si pe muzica mai ritmata si pe radio . Dovada clara ca ampliful yamaha le conduce cu brio! :aplauze In concluzie, le recomand cu caldura celor care vor sunet bun si au surse de calitate ptr.redare. :101 Multumesc ptr.suport tuturor celor care au scris in acest topic cat si pe PM.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Max Him

Schimbarea vechilor condensatori de filtraj cu bipolari Mundorf MCap Audiophiler a reanviat si mai mult batranele boxe Celestion SL6!!! :aplauze :aplauze . Ce pot sa spun decat ca boxele astea istorice ma uimesc tot mai mult... au acum in primul rand un plus substantial de naturalete si transparenta, vocile umane fiind parca aduse cu inca un pas inainte spre auditor... o alta consecinta directa fiind inca cu un plus de detaliu pe inalte, INSA fara ca acestea sa devina exagerate si artificiale. :da La schimbarea conzilor am avut grije ca verificarea sunetului sa o fac in permanenta comparativ intre boxa stanga in forma orginala folosita ca " monitor" de referinta si boxa "experimentala " . CD-ul ca sursa de semnal cu un album Eva Cassidy (care are voce, chitara acustica, si percutie rece) au pus in evidenta urmatoarele la boxa cu condensator schimbat:-vocea cantaretei a fost impinsa practic mai in fata, fiind si mai curata;-chitara este redata cu tot "ansamblul" muzical, adica este foarte prezenta :)... putand fi distinse inclusiv detaliile tehnice- ciupire sau lovire a corzilor si facand sa tresara urechea, acolo unde pasajele muzicale ii sunt dedicate. Basul ramane scurt si controlat.Urmeaza o cosmetizare(lacuire) in culoare cires a lemnului , o curatire a fetelor de aluminiu si asamblarea boxelor pentru a fi urcate la locul lor pe standuri.Revin cu foto. :da P.S:As fi curios sa stiu daca mai sunt proprietari de celestion in aceasta zona, ar fi interesant de discutat pe aceasta tema.

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

..ca o precizare la cele de mai sus: condensatorii Mundorf experimentati sunt POLYPROPYLENE deci nu electrolitici... desi ceea ce ma surprins , asa cum spuneam mai sus, la deschiderea boxelor a fost faptul ca originalii de pe crossover se pare ca tot neelectrolitici sunt, fiind AlCap-Made in England si specifcati "BP nonelectrolytic" :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări