Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor!!!!Am nevoie de un tiristor IR 722C

Vizitator danielddd

Postări Recomandate

Vizitator danielddd

Dupa cum spune si titlul,pentru un ECU la un opel vectra B 1,6 16v din 1998.Am desfacut ECU pt ca nu imi deschide un injector.Nu ii da semnal negativ.Dupa parerea mea tiristorul e de vina.Am cautat tot IASUL si nu am gasit pe la magazinele de aici.Am inteles ca se mai folosesc la monitoare de calculator.Va rog daca poate sa ma ajute cineva,ca stau cu masina desfacuta. ym: danutzd18 online 24/24

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pinky

3

• misuraelectronic

2

• AV1000

1

Ai rezolvat problema? Incearca sa pui o poza cat mai clara cu piesa defecta, poate vad eu altceva. Nu am gasit nicio referire la IR 722C

Dupa cum spune si titlul,pentru un ECU la un opel vectra B 1,6 16v din 1998.Am desfacut ECU pt ca nu imi deschide un injector.Nu ii da semnal negativ.Dupa parerea mea tiristorul e de vina.Am cautat tot IASUL si nu am gasit pe la magazinele de aici.Am inteles ca se mai folosesc la monitoare de calculator.Va rog daca poate sa ma ajute cineva,ca stau cu masina desfacuta. ym: danutzd18 online 24/24

Link spre comentariu

Fa-i tu poza. Din pozele astea nu vad nimic ce scrie. Poate vad eu pixelu albastru :da Nu zic ca nu stii tu ce sa citesti :speriat nu o lua ca ofensa. Dar cum ziceam: pixelu albastru :)

asa arata tiristorul,greu de gasit :(

Link spre comentariu
Vizitator danielddd

nu e asta piesa,ca ea e inca pe placa aia,lipita,dar este exact asa ca in poza si are codul ala ir722c,cik e greu de gasit pt ca este cod dat de fabricantul masinii. :jytuiyu

Link spre comentariu

Hmm,nu-ti ramane decat sa dai jos unul din "tiristorii" buni si sa te convingi ca e tiristor. Eu as merge pe varianta MOSFET dar nu fac pariu :)). Daca nu te descurci, spune-mi si te indrum eu. Sa-l dai jos si pe cel defect si il compari cu cel bun.

nu e asta piesa,ca ea e inca pe placa aia,lipita,dar este exact asa ca in poza si are codul ala ir722c,cik e greu de gasit pt ca este cod dat de fabricantul masinii. :jytuiyu

Link spre comentariu

de obicei in calculatoarele masinilor toate pisele au un cod sub care se ascunde adevarata denumire , ca sa nu poata sa umble ala de a reparat televizoare diamant si radio gloria , daca detine cineva sistemu asta de codare as fi interesat si io contra cost

Link spre comentariu

Dupa parerea mea tiristorul e de vina.

... :ras: 1-- bati cimpii , cumetre...! n-are ce cauta un tiristor in ecu-ul unei masini...! parerea matale nu valoreaza nici cit o ceapa degerata...! au mai incercat si altii ---de pe alte forum-uri --- sa va convinga de asta , insa vad ca va incapatinati sa sustineti aberatii in continuare si pe elforum , desi nu aveti nici o pregatire in domeniu...!2-- banuiesc ca ar fi ori un mos , ori un igbt , totul depinde de postarea unei poze lizibile cu marcajul piesei...!3-- mai mult ca sigur , codul citit nici macar nu exista...omul nostru citeste aiureli... :rade: acel ir inseamna , dupa parerea mea , ca e facut de international rectifier , 7-le inseamna ca e facut in 1997 , iar 22 reprezinta saptamina cind a fost fabricat ...!singurul cod apropiat cit de cit ar fi irf722 , insa taaaare ma indoiesc cum ca un prapadit de mos de 2,8 amperi se poate regasi in comanda injectoarelor... :da
Link spre comentariu

s-a intimplat o questie...n-am idee de ce mesajul de mai sus s-a trimis de 2 ori...! rog a se sterge acest mesaj ---ultimul , evident ---...eu nu am cum sa o fac...!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator vasistaruiala

am vazut tarziu mesajul...daca mai ai nevoie te ajut eu cu tranzistorul ala ca asta e de fapt,cu un alt calculator functional sau cu un calculator defect sa te joci cu el! pentru cei ce au nevoie de componente pt domeniul asta :

[email protected] (nu prea stau pe forum folositi messenger sau mail)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări