Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de "laborator"

adi_22

Postări Recomandate

Buna ziua!Dupa mai multe topicuri citite pe acest forum cu surse reglabile de la 0 la 12V sau 24V, m-am gandit sa imi fac si eu una. Sunt un incepator, stiu cum arata o rezistenta, un tranzistor, un condensator, o punte redresoare etc. Ce vreau eu acum: vreau sa imi fac si eu o sursa de acest fel cu tensiunea reglabila de la 0V sau 0,XX V pana la 12,8V. Dispun de un transformator micut, de o intensitate mica, maxim 2A (nu am cu ce sa-i masor intensitatea, multimetrul meu masoara intensitatea doar alternativ :cry: ) , restul componentelor de voi comanda de pe net. Vreau ceva cat mai robust si compact, totul daca va avea loc, le voi asambla intr-o carcasa de sursa de pc. Va rog sa ma abordati ca pe un incepator, chiar daca unele intrebari va vor face sa radeti cu lacrimi sau sa plangeti :ras: .Voi mai reveni cu intrebari, pareri, idei pe parcursul viziunilor mele :d.Daca vreti pot dispune de poze cu ce am pana acum recuperat din televizoare vechi, radiouri si altele, poate imi vor folosi la ceva. Daca dispuneti de schema pentru asa ceva, cat mai simpla si cu un cablaj individual, al ei, va multumesc din suflet!Cu stima,Adi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_22

7

• lucione_cip

3

• cristian_draghiescu

1

• yo4hhp

1

Uite AICI o schema completa/simpla ori AICI

Sau alege-ti o schema de AICI (search google), ne comunici pe care vrei s-o abordezi si noi incercam sa te ajutam :da

Ce tensiune scoate transformatorul ?

Link spre comentariu

Dispun de un transformator micut, de o intensitate mica, maxim 2A (nu am cu ce sa-i masor intensitatea, multimetrul meu masoara intensitatea doar alternativ :cry: )

Toate aceste afirmatii ma determina sa va sfatuiesc sa asimilati teoria elementarade baza din electrotehnica inaintea abordarii acestui proiect. :da
Link spre comentariu

Nu ma lua cu persoana a 3-a ca ma distrugi :nebunrau: sunt mai mic ca tine :101 .Dupa ceva idei am gasit un traf de pick-up Tesla cu 2x12V, ce am de pierdut? deci pana la urma o sa am doua iesiri. :sparge:Am si un radiator pentru LM destul de maricel, revin cu poze maine la lumina naturala :dans: si o sa vedeti ce am de prin recuperari :ciuda: . Acum sa luam schema la depanat ... cam ce dimensiuni va avea cablajul? Va avea nevoie de punte de filtraj cu condensatori?

Link spre comentariu

M-am mai gandit la sursa, pana la urma o sa aleg schema dvs. @lucione_cip. Va rog frumos, dispuneti de un cablaj pentru ea? In format digital sa vad cum sta treaba, sa-mi mai clatesc putin ochii :da .Imi cer scuze daca v-am jignit intr-un fel sau altul :dsgtre .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări