adi_22 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Buna ziua!Dupa mai multe topicuri citite pe acest forum cu surse reglabile de la 0 la 12V sau 24V, m-am gandit sa imi fac si eu una. Sunt un incepator, stiu cum arata o rezistenta, un tranzistor, un condensator, o punte redresoare etc. Ce vreau eu acum: vreau sa imi fac si eu o sursa de acest fel cu tensiunea reglabila de la 0V sau 0,XX V pana la 12,8V. Dispun de un transformator micut, de o intensitate mica, maxim 2A (nu am cu ce sa-i masor intensitatea, multimetrul meu masoara intensitatea doar alternativ :cry: ) , restul componentelor de voi comanda de pe net. Vreau ceva cat mai robust si compact, totul daca va avea loc, le voi asambla intr-o carcasa de sursa de pc. Va rog sa ma abordati ca pe un incepator, chiar daca unele intrebari va vor face sa radeti cu lacrimi sau sa plangeti .Voi mai reveni cu intrebari, pareri, idei pe parcursul viziunilor mele .Daca vreti pot dispune de poze cu ce am pana acum recuperat din televizoare vechi, radiouri si altele, poate imi vor folosi la ceva. Daca dispuneti de schema pentru asa ceva, cat mai simpla si cu un cablaj individual, al ei, va multumesc din suflet!Cu stima,Adi! Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Uite un "proiect" cap coada despre o sursa AICI Incearca LM338 sau LM317 scheme gasesti in datasheetul fiecaruia. Link spre comentariu
adi_22 Postat Mai 23, 2011 Autor Partajează Postat Mai 23, 2011 Multumesc de raspuns!Din cate vad eu, sursa ta e pe 2 iesiri, si ma derutat complet .OFF/// Insanatosire grabnica! Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Uite AICI o schema completa/simpla ori AICI Sau alege-ti o schema de AICI (search google), ne comunici pe care vrei s-o abordezi si noi incercam sa te ajutam Ce tensiune scoate transformatorul ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Dispun de un transformator micut, de o intensitate mica, maxim 2A (nu am cu ce sa-i masor intensitatea, multimetrul meu masoara intensitatea doar alternativ :cry: )Toate aceste afirmatii ma determina sa va sfatuiesc sa asimilati teoria elementarade baza din electrotehnica inaintea abordarii acestui proiect. Link spre comentariu
adi_22 Postat Mai 23, 2011 Autor Partajează Postat Mai 23, 2011 Cred ca o sa raman la asta: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... djpswc.htm , mi se pare mai simpla. Iesirea la "charger" pentru ce o sa o folosesc? Ce teorema? Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 "Iesirea la charger" nu o mai folositi... Link spre comentariu
adi_22 Postat Mai 23, 2011 Autor Partajează Postat Mai 23, 2011 Nu ma lua cu persoana a 3-a ca ma distrugi sunt mai mic ca tine .Dupa ceva idei am gasit un traf de pick-up Tesla cu 2x12V, ce am de pierdut? deci pana la urma o sa am doua iesiri. :sparge:Am si un radiator pentru LM destul de maricel, revin cu poze maine la lumina naturala si o sa vedeti ce am de prin recuperari . Acum sa luam schema la depanat ... cam ce dimensiuni va avea cablajul? Va avea nevoie de punte de filtraj cu condensatori? Link spre comentariu
adi_22 Postat Mai 24, 2011 Autor Partajează Postat Mai 24, 2011 Va rog sa scuzati dublul post, dar am promis ca revin cu poze din colectia mea Link spre comentariu
adi_22 Postat Mai 24, 2011 Autor Partajează Postat Mai 24, 2011 M-am mai gandit la sursa, pana la urma o sa aleg schema dvs. @lucione_cip. Va rog frumos, dispuneti de un cablaj pentru ea? In format digital sa vad cum sta treaba, sa-mi mai clatesc putin ochii .Imi cer scuze daca v-am jignit intr-un fel sau altul :dsgtre . Link spre comentariu
yo4hhp Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 C1 e cam mic la 470uF, incearca sa pui unul de minim 2200, recomandat ar fi 4700uF. Link spre comentariu
adi_22 Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Ce potetiometre imi recomandati sa folosesc? Liniare sau normale?In privinta carcasei, din ce e mai recomandat s-o fac tabla subtire sau din lemn? Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Daca ai o carcasa de sursa ATX de la un PC , este ideala. Potentiometri liniari, normali sunt toti potentiometrii. Link spre comentariu
Vizitator graismaster1 Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 incearca sursa de alimentare0..7.5V si 0..15V, am facuto la o diploma Sursa de alimentare pentru laborator.doc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum