Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce fel de encoder e acesta?

Vizitator mihainegurici

Postări Recomandate

Vizitator mihainegurici

Am la un utilaj acest encoder si nu stiu ce tensiune de alimentare are si ce nr de impulsuri.Puteti sa-mi dati ceva informatii in aceasta directie?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• walyd

1

• zolibus

1

Top autori în acest subiect

buna dimineata

dupa cite se vede in fotografie,encoderul este de la o masina de taiat hirtie(ghilotina,dupa culoare pare a fi un wolenberg)folosite in tipografii(sper sa nu gresesc),encoderul este un encoder de 250 impulsuri pe rotatie,alimentat la 5V,iar semnalele de iesire sunt 6 astfel 3 directe A,B,C(Z) si 3 negate adica inverse aceias litera dar cu o liniuta deasupra semnalul de iesire este TTL.cablul de conexiune are 9 fire din care unul este ecranul,2 tensiunea de alimentare,iar restul semnalele de iesire,la aceste tipuri de encodere(generatie mai veche)se defecteaza sursa de lumina(becul care este de 6v,se poate monta in locul lui unul miniatura din cele folosite la casetofoanele auto,dar atentie cind il demontati,prima data dupa ax,iar dupa aceea cind ii desfaceti carcasa neagra in general are 3 suruburi mici,daca nu are atunci nu se desface si va trebui inlocuit unul codta in jur de 500 euro cu TVA. ATENTIE NU IL LOVITI,NU BATETI IN EL ARE IN INTERIOR UN DISC DIN CRISTAL(STICLA)FF FRAGIL CARE SE POATE SPARGE!!!.

Daca va pot sta la dispozitie si cu alte lamuriri nu ezitati sa ma contactati

Cu stima

Valeriu Diaconescu

[email protected]

sau 0745414074 sau aici pe forum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări