Vizitator reut_virgil Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Invertorul se numeste S 1601 BLUMASTER {CEMONT] Link spre comentariu
Vizitator reut_virgil Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Am inlocuit HGTG12N60A:600V/12A cu IRG4BC40SPBF:600V/31A...cred ca m-am intrecut cu glumita!!!!! Bine si driverele:in loc de BD 138 am pus BD140 dar nu cred ca-i bai Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Apasa butonul raspunde,nu subiect nou Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Nu puteti inlocui HGTG decat cu alte IGBT-uri care functioneaza la frecvente mari si curenti similari. Daca invertorul are HGTG , frecventa de lucru este probabil in jur de 80KHz iar igbt-urile pe care le-ati pus sunt recomandate pentru max. 1 KHz. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Nu puteti inlocui HGTG decat cu alte IGBT-uri care functioneaza la frecvente mari si curenti similari. Daca invertorul are HGTG , frecventa de lucru este probabil in jur de 80KHz iar igbt-urile pe care le-ati pus sunt recomandate pentru max. 1 KHz.exact.....HGTG-urile sunt folosite cam de pe la 60 khz in sus.este recomandat sa folositi tot HGTG-uri.daca veti compara putin datasheetul celor 2 tipuri de igbt veti vedea ce diferente sunt.....enorme... Link spre comentariu
Vizitator reut_virgil Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Iata parametrii ce tin de frecventa,este o deosebire atat de mare? IRG4bc60UPBF HGTG12n60A4 Td(on) 17ns 17ns Tr 9,6ns 8ns Td(off) 78->120 ns 96ns Tf 97->150ns 17ns asta ar fi ceva(timpul de descarcare al capacitatii grilei?} Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 in datasheetul irg4bc-ului nu aveti dat un grafic in care se arata curentul de colector in functie de frecventa? Link spre comentariu
Vizitator reut_virgil Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Corect,multam,eu ma "gandeam"ca timpii de comutare spun totul! Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Pana la urma ce fel de igbt-uri ati pus ? Prima data ati spus 40SPBF, a doua 60UPBF. Litera aceea diferita inseamna destul de mult dar nici cel cu U nu este bun. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Cand tranzistorul primeste comanda de deschidere (conductie), curentul prin el nu creste brusc, ci in timp, intr-o anumita perioda ce depinde de caracteristica tranzistorului. Cea mai multa putere se pierde atunci cand tranzistorul se afla in perioda de tranzitie (intre 10% si 90% din curent) la momentele on si off, perioade numite corespunzator “rise time” si “fall time”. Ele influenteaza “Switching Loss”, adica pierderile pe comutatie. “Switching Loss” se refera la energia pierduta la un singur impuls, adica pentru doua tranzistoare, la intreaga perioda de oscilatie (formata din doua impulsuri, de obicei). Valoarea “Total Switching Loss” este de multe ori exprimata grafic pentru mai multe conditii de exploatare. Odata stabilite conditiile maximale, se obtine o valoare “Total Switching Loss” care inmultita cu frecventa arata pierderile pe comutatie. De exemplu, daca la 20A si 320V exista un “Total Switching Loss” de 5mj conform graficelor, atunci la 20kHz, puterea disipata pe comutatie este in total de 100W. La asta se adauga puterea pe conductie (2Vx20A=40W, sa zicem) si obtinem frumoasa cifra de 140W disipata la 20kHz, 320V si 20A. Altfel arata lucrurile daca “Total Switching Loss” este 0,5mj si eventual caderea de tensiune in conductie este mai mica la 20A. Mai jos, extrase din PDF-urile corespunzatoare. Timpii “Delay” on si off sunt de intarziere in raspunsul fata de comanda data, nu influenteaza puterea disipata, se iau in consderare privind modul de comanda necesar pentru a nu duce in conductie doua tranzistoare concomitent. Desigur, cu cat mai mici cu atat mai bine. Link spre comentariu
Vizitator reut_virgil Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 am facut comanda de IGBT originale la Farnell(170 ron) si astept sa apara Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum