Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DJ de ocazie

Vizitator slick15

Postări Recomandate

Vizitator slick15

Salut!Sunt pasionat de meseria de dj si as vrea sa ma apuc si eu de ea :rade: .Nu am intentia de a deveni un DJ foarte"mare" ci unul mai de ocazie (adica cand si cand).Pentru inceput ce mixer imi recomandati sa achizitionez?As vrea sa fie unul de incepator (nu foarte "de incepator" in sensul sa nu fie foarte simplu), accesibil ca pret si pe care sa il pot configura cu Traktor (pe care il cunosc destul de bn zic eu)...si inca cv cum pot face sa ascult muzica de pe deck A in boxe si cea de pe deck B in casti in programul Traktor (mentionez ca am doua placi de sunet la PC una onboard si alta separat)Astept cat mai multe pareri...multumesc anticipat! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

4

• gabiferaru

3

cum pot face sa ascult muzica de pe deck A in boxe si cea de pe deck B in casti in programul Traktor (mentionez ca am doua placi de sunet la PC una onboard si alta separat)

Cu mixerul. Nu trebuie sa ai neaparat 2 placi de sunet, doar una cu mai multe canale. Daca ai un onboard 5.1 e suficient. Treaba cu castile o faci din mixer nu din Traktor. Din Traktor doar trebuie sa iti iasa 2 canale separate cu cele 2 melodii, pe care le pui pe cele 2 canale ale mixerului. Mixerul are functie de monitorizare cu care poti conecta castile la oricare din cele 2 canale sau la amandoua impreuna.Cauta un mixer cu 3 canale, cu functie PFL (pre fader listen) pe fiecare, cu EQ pe 3 benzi si butoane de "kill" (care taie basi/medii/inalte). Cam asta e minimul necesar. Daca gasesti unul cu BPM counter e si mai bine pt ca poti mixa si fara calculator. Pe al 3'lea canal poti pune sample'uri, efecte, etc, sau unde trebuie sa pui muzica proasta, ti'l treci doar in casti si asculti tu altceva. :rade:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mixerul ala nu e pentru facut pe Dj-ul, poate fi folosit intr-un mic studio sau de catre o formatie cu un numar mic de muzicanti.

Da, in primul rand nu are crossfader. :rade: Cauta cu 2-3 canale, cu bpm counter. E si varianta de controler dar un controler cat de cat e mai scump decat un mixer behringer de ex.
Link spre comentariu

Eu ma joc cu asa ceva: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=rel ... l%20jockey%

Are mixer incorporat, iesire pentru casti, intrare pentru microfon iar varianta pe care o detin (Reloop Digital Jockey 2 Master Edition) accepta si intrari analogice de pe surse independente.

Nu e la fel de profi ca niste CDJ-uri + DJM, dar la petrecerile ocazionale unde pun muzica e perfecta. Poti invata usor digeiala... Iti mai trebuie doar un PC/laptop cu mp3-uri si softul de care are nevoie controller-ul (Traktor rules!).

Link spre comentariu

Si eu tot cu VDJ'u lucrez. Adevarul e ca iti poti face controller dj si din componente care stau degeaba prin casa - joystick, mouse, tastatura, si putina imaginatie. Eventual si un mixer mai vechi si in care sa mai ai loc de cateva gauri de butoane... si gata treaba. :da Eu am o tastatura cu rotita de scroll in partea stanga (a carei functie se seteaza separat fata de scroll'ul de la mouse!), mi'am pus pe rotita functia nudge. Sa vezi ce frumos aliniez piesele cu ea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări