Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sectiuni mari miez in cazul SE ?

Vizitator

Postări Recomandate

Problema e ca in foarte putine situatii le cunosti. Chiar daca cumperi de la producator (eu am cumparat) tolerantele parametrilori sunt foarte mari. Mare scofala nu faci...Tot experientele conteaza. Ce simplu si frumos ar fi sa cunosti cu precizie parametrii miezurilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

10

• THOMAS

6

• ggg

5

• zbodeoc

3

Top autori în acest subiect

.............................................

e=4,44xfminxSfexBx0,0001

........................................... .

...

Pai daca tot ai doua constante sa lasam una singura e=0.000444 X fmin X s X B (se doreste o unificare/"stabilire" calcul estimativ OT-SE ? pe intelesul orcui ?!).

...................................................................................................................................................................................

@misa

Da ,misa ,da "un punct de plecare" trebuie sa am...

Link spre comentariu

Da, este convenabil sa ramana formula:

e=0.000444 X fmin X s X B

ca unde este o constanta nu se mai intreaba multa lume de unde a aparut, o ia ca atare si merge mai departe. Este bine ca apare S pentru ca daca cineva suplimenteaza Suprafata miezului va beneficia in calcule de asta. Pana acum totul este OK si la indemana oricui in afara de B din formula. Cine continua? (Incet, incet, cu acest indrumar va fi la indemana oricui sa isi calculeze trafuri pentru SE, insa mai greu cu realizarea)
Link spre comentariu

...P.S.S constanta aceea din "formula " se alege (se determina) in functie de tipul clasei de functionare,in special din randamentul acesteia.Si pentru acea constanta exista un mic calcul,dupa ce se determina foarte clar randamentul finalului repectiv.Constanta aceea se mai alege (determina) si in functie de tipul de miez:E+I,Ccore......In topicul de fata este vb de clasa A SE. si dl. a impus un randament de 0,85 daca nu ma insel,asa a fost aleasa si acea constanta(15).

Domnule Lazaroiu va intreb ce se intimpla cu "constanta" 15(randamentul impus) ,adica pentru un radament mai mic(decit cel impus) ce face "constanta" 15 ? , ii scade valoarea da ?.
Link spre comentariu

On-topic:

Ar fi pacat sa lasam incepatorii sa creada ca doar cu sectiuni exagerat de mari se pot obtine rezultate mirobolante in SE. Cum am mai scris si-n alta parte pe mine ma preocupa reducerea sectiunii miezului dar nu neaparat prin marirea aportului de cupru. Se pot imagina circuite servo care sa contracareze efectele de saturatie inerente curentului de repaus folosit in clasa A. Se gasesc in citeva locuri pe Internet si evident ca cititorii isi pot pune imaginatia si experienta la dispozitie in directia asta. Problema este ca atunci cind te apuci de asa ceva nu mai ai doar un primar-secundar, ca-n cazul majoritatii formulelor expuse aici, ci apar infasurari suplimentare. Daca nu se intelege cazul cel mai simplu, primar-secundar, cea mai mare greseala pe care ar putea s-o faca un constructor amator ar fi sa se apuce de montaje si mai complexe ca sa reduca sectiunea... de aceea nu fac nici-o trimitere. Formulele de baza sint fundamentale, vestea proasta este ca trebuie invatate si intelese, nu exista poteci laturalnice decit daca scoti bani din buzunar.

Oh, topic!:

Valderama, dumneata ai identificat o chichita, o smecherie, o gaselnita in modul de comunicare pe acest forum prin care "le intorci ca la Ploiesti" atunci cind nu-ti convine ceva si-anume iti tot editezi ultimul post in functie de raspunsul oponentului. Dupa parerea mea nu te incadrezi deloc in limitele unui dialog civilizat, dai dovada de o crasa lipsa de "fair-play" - in romana nu joci cinstit, carevasazica. De aceea mesajele tale sint vesnic editate de 2-3 ori, in nenumarate cazuri. Am tot vrut sa-ti asta de cind ne tot incrucisam sabiile pe aici dar pina astazi nu m-ai enervat indeajuns. Bunaoara initial mi-ai scris un indemn de "fii ON" pe care l-ai scaldat dupa aia cind ti-am semnalat un posibil sens in engleza... pai treaba-i asta Valderama?! Asa exemplu de integritate si conduita morala dai dumneata generatiilor care vin dupa noi (ca vrem, ca nu vrem, din pacate...). Plus ca nu recunosti niciodata NIMIC si n-ai zice un "Multumesc!", un "Te rog!" sau un "Imi pare rau!", la tine totul e ca la Posada sau Vidin... Vezi de asemenea ca atunci cind "bolduiesti" si folosesti caractere mai mari pentru unele cuvinte se cheama ca tipi, asta n-o spun eu, este de cind s-a inventat comunicarea pe Internet

Inca ceva, ce-am mai zis-o si-n alta ocazie si-o repet: Sa tot semnalezi "off-topic" devine "off-topic" in sine!

Hai sa te calmezi, nu-i concurs nici batalie, nu-ti mai edita posturile decit la cifre si toata lumea va fi mai buna, o sa vezi... <- uite un bun (re)inceput :o)

------------------------------

Link spre comentariu

zbodeoc precum vezi NU am pus eu o functie pentru determinarea sectiuni miezului pina acum ! clar da !,sau cind am facut referire la o sectiune de miez am asociat si tipul miezului ferosiliciu ,nu am spus ca nu se poate obtine o L(H) mare pe tipuri tipuri de miezuri cu propietati deosebite.

Asadar eu am vrut sa demonstrez ca "intimplator am drepate" http://www.sowter.co.uk/specs/sa02.htm , http://www.sowter.co.uk/specs/sa08.htm , http://www.sowter.co.uk/specs/se04.htm si demonstratia mi_a reusit chiar cu ajutorul lui ggg , cel care ocara miezurile de sectiune mare in aceasi zi (inceput de zi ,in noapte).

Daca domnul Lazaroiu va raspunde la ultima mea intrebare ,demostratia mea va fi mai mult decit completa.

Ca tu zbodeoc (sau altii ca tine) vrei sa fii off sau on topic te priveste !, dar in cadrul unui subiect de-al meu nu o fii cu usurinta ,clar da.

Vad ca in continuare zbodeoc spui NIMIC ca de obicei chiar si in situatiile on-topic ,trimeti "oameni" la lectura neinvitat ,poate "oameni" vor sa auda ceva de la tine ...

Link spre comentariu

zbodeoc precum vezi NU am pus eu o functie pentru determinarea sectiuni miezului pina acum ! clar da !,sau cind am facut referire la o sectiune de miez am asociat si tipul miezului ferosiliciu ,nu am spus ca nu se poate obtine o L(H) mare pe tipuri tipuri de miezuri cu propietati deosebite.

Asadar eu am vrut sa demonstrez ca "intimplator am drepate" http://www.sowter.co.uk/specs/sa02.htm , http://www.sowter.co.uk/specs/sa08.htm , http://www.sowter.co.uk/specs/se04.htm si demonstratia mi_a reusit chiar cu ajutorul lui ggg , cel care ocara miezurile de sectiune mare in aceasi zi (inceput de zi ,in noapte).

Daca domnul Lazaroiu va raspunde la ultima mea intrebare ,demostratia mea va fi mai mult decit completa.

Ca tu zbodeoc (sau altii ca tine) vrei sa fii off sau on topic te priveste !, dar in cadrul unui subiect al meu nu o fii cu usurinta ,clar da.

Este evident,d-le ca demonstratia dv. este completa,nu stiu de ce naiba mai batem pasul pe loc.Constanta (k),impropiu spus constanta odata ce este variabila,capata valori cuprinse intre 10.......20; 10 pentru randamentul cel mai bun 1,0 ,dar imposibil in realitate deci putem considera 0,99 randament perfect=> K=12 si randamentul acceptabil 0,70 => K=20.De aici rezulta,fara sa ne mai legam de alte aspecte,ca pentru un randament mai slabut ar trebui sa "recuparam" cu ceva sectiune mai mare a miezului.

-randament 70% (K=20)=> S=15,4cmp

-randament 99%(K=12)=> S=9,25cmp

Link spre comentariu

Citeva lampi uzuale in (classe A ) tip lampa, curent anodic,rezistenta interna,impendanza de sarcina si puterea max optinuta (in conditii normale)EL3 250V 0,036A 50000 ohm 7000 ohm 4,5 Watt EL34 250V 0,08A 17000 ohm 2500 Ohm 12 Watt EL42 200V 0,023A 90000 ohm 9000 ohm 2,5 Watt EL84 250V 0,048A 47500 ohm 5200 ohm 5 Watt EL85 180V 0,07A 47500 ohm 2400 ohm 5 Watt 6V6 250V 0,045A 52000 ohm 5000 ohm 4,5 Watt 6L6 250V 0,072 22500 ohm 3000 ohm 6,5 Watt 6K6 250V 0,032A 81000 ohm 7800 ohm 3 Watt 6F6 250V 0,032A 80000 ohm 7000 ohm 4,5 - 5 Watt 6F6G 250V 0,032A 80000 ohm 7000 ohm 4,5 - 5 Watt 6AQ5 250V 0,045A 52000 ohm 5500 ohm 6,5 Watt 6AS5 150V 0,035A n.d. 4500 ohm 2,2 Watt 6CU5 120V 0,049A n.d. 2500 ohm 2,3 Watt 6CA5 125V 0,037A n.d. 4500 ohm 1,5 Watt 6CS5 200V 0,046A n.d. 4000 ohm 3,8 Watt 3A4 150V 0,013,3A n.d. 8000 ohm 0,7 Watt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări