Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor Intrerupator Zi / Noapte ... ?

Vizitator EHM

Postări Recomandate

Vizitator EHM

mi-am facut o firma luminoasa cu LED-uriacum stiu ca exista fie de cumparat sau poate sa-mi facceva de genul cand e zi afara intrerupe alimentarea de curent deci LED-urile nu mai functioneazacand e intuneric afara alimentarea are loc si deci LED-urile functioneaza / lumineazachestia asta am vazut-o la niste veioze cu LED-uri de alea de veghechiar am in casa asa ceva pe hol LED-urile lumineaza in functie de cat de intuneric e mediul inconjuratorde aici trag concluzia ca schema electrica din veioza asta de vegheface mai mult decat sa intrerupa un circuit de alimentareface si o reglare a tensiunii de alimentare in functie de gradul de luminozitate / intuneric din mediul inconjuratordeci schema e gandita pentru cele 4 LED-uri care intra in componentadeci nu e ce caut eu eu vreau un senzor ceva care sa se comporte ca un simplu intrerupator de circuit care :detecteaza lumina sa intrerupa automat circuituldetecteaza intuneric sa inchida automat circuitulva rog sa ma ajutati imi poate da cineva o schema ceva ?sau daca ar fi sa cumpar asa ceva ... dupa ce denumire sa caut si unde ?merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• molioa

5

• XAN77

4

• leoncris

3

• briobit

2

Top autori în acest subiect

Vizitator EHM

Cu 20 lei,iei un senzor de miscare (3 reglaje: zi/noapte; timp; sensibilitate)si rezolvi problema.

pai stainu vreau sa se aprinda cand trece cineva pe langa ea ci vreau sa se aprinda cand e noapte si sa se stinga cand e zisenzorii astia comerciali de miscare care sunt peste tot in magazineau detectie de zi sau noapte ?fii te rog putin mai explicit ???
Link spre comentariu

Au si daca o pozitionezi vertical,doar liliecii pot creea ... probleme, :rade:Calitatea pozei nu'i grozava,dar...Daca vrei ceva cu foto... , apeleaza la sectiunea servicii,se va gasi un binevoitor sa-ti realizeze montajul.

Link spre comentariu
Vizitator EHM

Au si daca o pozitionezi vertical,doar liliecii pot creea ... probleme, :rade:Calitatea pozei nu'i grozava,dar...Daca vrei ceva cu foto... , apeleaza la sectiunea servicii,se va gasi un binevoitor sa-ti realizeze montajul.

okdeci ca sa fiu sigur 100%daca maine ma duc intr-un magazin caut senzori de miscare care au si senzor de luminadau senzorul de miscare la minim ... aproape anulatsi atunci ma folosesc doar de faza Zi / Noapteapoi montez pe circuit / pe fir inainte de firma mea luminoasain mare cam asta e ???
Link spre comentariu

Istet baiat !Eiiiiiiii , reglajul de liminozitate trebuie tatonat si mai conteaza consumul firmei,daca'i prea mare(mai mult de 100W) trebuie introdus un releu intermediar .In plus trebuie anulata (marita)temporizarea.Stai ca daca'mi amintesc bine exista si niste lampi de veghe cu fotorezistenta si bec.Din pacate n'am la indemana una ,dar poate maine gasesc.Asta ... ca sa scapi de ... executie.

Link spre comentariu

Eu am un senzor, doar pentru lumina, fara functia de miscare. Este montat pe acoperis de 8 ani, functionaza fara probleme, si este expus la ploaie, vant, soare, caldura, ger...protejat doar de o cutie transparenta de pvc :rade: foarte important, sa alegi unul, care sa duca puterea reclamei, cu rezerve. Adica, daca reclama are 100W, el sa merga la 150W. Acuma, am vazut prin comert, pana la 450W, fara relee. Si la ce preturi sunt, nu merita sa le construiesti.

Link spre comentariu
Vizitator EHM

Istet baiat !Stai ca daca'mi amintesc bine exista si niste lampi de veghe cu fotorezistenta si bec.

cred ca despre asta e vorba ... fotorezistente ... uite asa arata veioza mea de veghe ... am facut 2 filmuletehttp://www.youtube.com/watch?v=h5Mn7gjes3Ehttp://www.youtube.com/watch?v=2uvXGHdujKgps: ignorati zgomotele de fundal :)

Eu am un senzor, doar pentru lumina, fara functia de miscare. Este montat pe acoperis de 8 ani, functionaza fara probleme, si este expus la ploaie, vant, soare, caldura, ger...protejat doar de o cutie transparenta de pvc :rade: foarte important, sa alegi unul, care sa duca puterea reclamei, cu rezerve. Adica, daca reclama are 100W, el sa merga la 150W. Acuma, am vazut prin comert, pana la 450W, fara relee. Si la ce preturi sunt, nu merita sa le construiesti.

adica sa inteleg clar ca ... NU EXISTA ... ceva pe piata care sa NU tina cont de consumatori etc etc etc ... adica sa se comporte doar ca un banal intrerupator de faza sau nul ... ???k
Link spre comentariu
Vizitator EHM

Exact. Trebuie sa ti-i cont de puterea consumata. Banuiesc ca, corpurile de iluminat, sunt tuburi de neon sau leduri, nu?

Da ... sunt LED-uri ... dar nu stiu cate sunt ce putere ... am cumparat / am platit pentru firma asta luminoasa cu litere volumetrice iluminate din spate gen halou ... e facuta de o firma NU am facut-o eu cu mana mea ... era in bucati si eu am primit doar un fel de kit de ansamblare si montare ... ...mi se pare inutil sa arda ziua ... nu e vorba de economie de curent neaparat ... ci mi se pare pur si simplu risipa aiurea sa arda ziua ... sunt daca pot sa zic asa un mic ecologist :) ... adica daca pot sa elimin risipa inutila indiferent de ce fel ... de ce sa nu o elimin pe cat pot ... ...nu sunt acolo tot timpul la sediu ca sa inchid sau sa deschid un intrerupator manual cum este acum configurat ... sunt zile cand pur si simplu NU trec pe la sediu ... dar firma arde / e aprinsa nonstop ... aiurea zic eu...deci ce pot face ?
Link spre comentariu
Vizitator EHM

Poti face cu o fotodiodada uite ce folosesc eu la un bec http://www.electronica.nano-net.ro/sche ... minat.html Mi-am facut unu si la intuneric se aprinde si la lumina se stinge.

- sarcină maximă comandată: 1kW

da

deci ca o concluzie ar trebui sa aflu care e puterea la firma asta luminoasa

adica in functie de puterea ei / numarul de LED-uri

pot sa aleg si eu varianta de asazis intrerupator cu senzor de lumina

altfel nu pot rezolva nimic

k

Link spre comentariu

Pai, asa cum este alimentata pe direct, cauti pe cineva sa-ti masoare puterea consumata. Si in functie de ce obti, iti cumperi senzorul (fotocelula). O legi in circuit cu reclama si o siguranta, si gata! Daca nu ai transformatoare prin reclama, eu nu cred ca depasesti 100W, ceea ce inseamna ca iti trebuie un senzor de 150W (duce lejer 130W fara sa fie suprasolicitat) si o siguranta de 6A. Senzorul il montezi in loc degajat, adica sa nu fie umbrit, sa-ti dea comenzi false.

Link spre comentariu
Vizitator EHM

Pai, asa cum este alimentata pe direct, cauti pe cineva sa-ti masoare puterea consumata. Si in functie de ce obtii, iti cumperi senzorul (fotocelula). O legi in circuit cu reclama si o siguranta, si gata! Daca nu ai transformatoare prin reclama, eu nu cred ca depasesti 100W, ceea ce inseamna ca iti trebuie un senzor de 150W (duce lejer 130W fara sa fie suprasolicitat) si o siguranta de 6A. Senzorul il montezi in loc degajat, adica sa nu fie umbrit, sa-ti dea comenzi false.

am desfacut cutia pe care sunt montate literele sa vad ce e inauntrusi sa stiti ca inauntru sunt ceva componente electrice ... NU stiu ce ... ca sunt puse in cutiute de PVC si turnat peste ele un fel de rasina care e super solidificatasi nu ma risc acum sa stric ceva dupa ce am dat ceva bani pe firma astasingura informatie asazis "tehnica" care pot sa o obtin este : vezi fotoe din reclama lor dar nu se vede nimic ce piese sunt in montajul alabanuiesc ca la un anumit numar de LED-uri s-a pus o cutiuta de asta ... ca am 3 buc in interior
Link spre comentariu

Da. Cum spuneam. Un senzor de lumina de 150W iti este suficient. Ce vad acolo, nu poate avea un consum mai mare. Nu reclama se distruge daca senzorul este prea slab, ci senzorul. Poti sa iei, pentru siguranta, un senzor de putere mai mare >150W. Dar, nu cred ca este cazul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări