Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SDR 7Mhz

bebe2010

Postări Recomandate

salut tuturorDe ceva vreme mi s-a pus pata pe un SDR ce lucreaza in 40macesta e:[attachment=0]zetaschem.jpg[/attachment]am adunat pisele mai putin integratul 74HC4052 si oscilatorul quartz 28.322mhzintrebare 1 :il pot schimba cu un CD4053BE(pe asta il am) daca da cum?? ca pe mine ma bagat in ceata datasheet-ulintrebare 2:cu ce pot inlocuii acest oscilator?sa auzim de bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebe2010

7

• cirip

4

• Stefan

2

• ywar2

1

Top autori în acest subiect

il pot schimba cu un CD4053BE(pe asta il am) daca da cum??

Nu. Configuratiile sunt diferite. Trebuie sa pui 4052.

cu ce pot inlocuii acest oscilator?

Cu un oscilator cu porti logice, inversoare sau NAND conectate ca inversoare.Nu te agita sa gasesti frecventa aia bizgubatica. Ideea e cam asa. Frecventa centrala a benzii pe care o vei receptiona este frecventa cuartului impartita la 4. In jurul acestei frecvente te poti plimba cu +/- rata de esantionare a placii de sunet. Deci daca ai o placa de 192KHz, poti receptiona o banda de aproape 400KHz. Cum banda de 7MHz nu e asa de lata, rezulta ca ai oarece libertate la alegerea cuartului, desigur in functie de placa de sunet pe care o ai. O placa de sunet de 44KHz te restrictioneaza.Bafta!Cirip
Link spre comentariu

Salut. Receptorul l-am construit eu. Teoretic trebuia sa mearga, dar la mine n-a mers. Eu am inlocuit oscilatorul cu cuart cu un oscilator cu CDB400 si cu un cuart in jur de 14820KHz. Nu am receptionat nimic si dupa doua placi construite am renuntat la idee. A fost un moft, nu ca as fi avut nevoie de asa ceva. Personal cred ca probabil merge, dar mie nu mi-a mers. Nu te descuraja, da-i inainte, la cite piese are nici nu trebuie sa stai prea mult pe ginduri. Succes !!!

Link spre comentariu

buna dimineataastept CD4052-ul(inlocuitor 74hc4052) sa vina si ma apuc de treaba; ca oscilator quartz (de proba) am unul la 25mhz /4 =6.25mhz; iar in loc de 74hc74n am 74hct74d sper sa receptionez ceva;antena am o isotron in 40m (cea cu discuri) mai trebuie sa fac cu rfsim99 un filtru low-pass cu frecventa de taiere 7.100 mhz si cam atat.sper sa iasa ceva bundaca e sa merga si la mine se poate sa-i atasez un tx; daca da cum?sa auzim de bine

Link spre comentariu

Din cate imi amintesc, integratele din seria CD au frecventa maxima de lucru mai mica decat cele din seria HC; pe unele din placile de baza mai vechi 486 se gaseau oscilatoare pe 28Mhz; daca vrei sa atasesi si un tx, studiaza pagina lui YU1LM, gasesti multe idei interesante

Ps: era o schema de la rusi RX/TX care nu necesita un oscilator cu frecventa de 4 ori mai mare, a fost realizata de Marele Savant (userul de aici).

Ps2: Gata, am gasit; acesta este linkuk cu schema ce foloseste oscilatorul direct in frecventa de lucru: http://cqham.ru/trx84_88.htm

Vorbeste cu Marele Savant in legatura cu schema asta; dansul era foarte incantat de modul de functionare al acestui trx

Link spre comentariu

Un coleg a folosit placa SDR-ului descris YU1...Mi-a zis ca a a fost dezamagit, mai ales din cauza selectivitatii care e superba, nemaipomenita, dar mai ales e varza. Ceea era vizibil de la inceput, hi, hi, dar a vrut sa se joace.Acuma fiecare are pretentiile lui. Corect, CD e mai bleg decat HC, adica High...

Link spre comentariu

astept CD4052-ul(inlocuitor 74hc4052)

Nu merge, asa cum a mentionat si yo9how. Compara timpii de propagare de la selectie la iesire. 74HC este de cel putin 10 ori mai rapid decat seria CD. Ca functie logica sunt echivalente, dar la viteza sunt mult diferite.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut am facut rost de piese ;am incercat cu cel de 25mhz (oscileaza)dar nimic la receptie cine are o schema de oscilator local sa pot inlocuii OQ 28.322Mhz ca de gasit nu prea sunt sansesa auzim de bine

Link spre comentariu

am incercat cu cel de 25mhz (oscileaza)dar nimic la receptie

Nu m-as grabi. Esti sigur ca punctele statice sunt corecte? Ce tensiuni ai p-acolo? Semnalele catre mixer sunt corecte? Ce antena ai? Cum conectezi la placa de sunet? Ce frecv de esantionare folosesti? Ar trebui sa auzi ceva zgomot macar cand pui antena.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări