Shambala Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 Si tocmai legat de Fs-ul [probabil de 67Hz], daca se simte nevoia de mai mult bas, puteti trimite filtrele inapoi pt a mari bobinele din serie cu wooferul. Imperial 70 a spus ca s-a ajuns la un bas "decent" abia cand bobinele au fost de 2 ori mai mari. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 Si dupa rodajul adecvat .Deasemeni o pozitionare relativ apropiata a incintelor rotunjesc si adinceste basul, iar la volume mai mari se simte acel kick in piept Link spre comentariu
CBI Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 eu am intrebat pt ca am un prieten care a apucat 800k la achizitie si cauta de ceva vreme buna pa800 dar nu a gasit o sursa sigura de unde sa le procure(chiar si sh).Are incinte br si nu este multumit de prestatia pe joase in ciuda diverselor filtre incercate Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 Pentru a fi foarte corecti trebuie precizat ca "basul" depinde foarte mult si de sursa folosita si de amplificator, si, evident, de preferintele fiecaruia. (Un amplificator pe lampi poate fi o buna asociere cu VTP-urile.)In cazul BR a scris Sharky ca basul a fost ok cu bobina serie de 4,2 sau 4,5mH. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 stiu varianta lui sharky de cand am fost la cluj,nu e ceea ce s-ar crede800k in bookshelf bas reflex nu lasa impresia ca ar avea bas complet si la volum mic cam trebuie loudness si corectie de ton(daca prin asta intelegi dependenta de electronice).Nu stiu cat de corecti ar trebui sa fim,asta e concluzia dupa ce au fost comparate cu boxe hifi din aceeasi categorie(bookshelf br de dim. medii)Nu pot sa conving omul sa isi faca cutii vtp la ele sau sa isi schimbe electronicele..Incerc sa ii fac rost de altele sa i le schimb/vanddar deviem,eu eram curios de care si de unde a luat jazzyro difurile,am crezut ca poate a aparut varianta veche din nou pe piata Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 Mai cazan, ca sa lamurim o data pt totdeauna cum merge pa800k (adica ala cu fs sus) in cutie mica (25L).In camera care l-am folosit scoate bas destul. Pentru aia a fost proiectat filtrul.Scoate ceva mai mult bas decat la mine in camera sau decat a sunat la Adi (la proba nr 2, ca in prima proba nu avea bas deloc din cauza camerei).Si cam aia e ce se poate scoate dpdv ale gusturilor noastre (sper ca nu te superi daca spun ca avem gusturi apropiate din anumite puncte de vedere).Am facut si alte experimente gen bobina mult mai mare (6-10mH), rezistenta in paralel cu ea, LRC-uri paralel puse in serie si alte povesti, dar se intampla doua chestii care imi displac:1- cu bobina mare creste bine zona de 100-200 si suna vorba ta, cutios2 daca pui rezistenta peste bobina mare e mai ok, nu mai creste asa sus zona aia si mediile sunt mai taiate, dar sunetul final e de "sabufãr" de portbagaj, fara detaliu, impact, deci nici solutia asta nu e bunaIn final am ramas ca solutie de compromis la 4m si 10u si e ok. Extensie cu ajutorul camerei iese de un 50Hzi si macar are impact si raspuns bunicel, fara sa sacrific prea mult din spl.S-ar putea ca in vtp sau intr-un cazan mai mare de tip BR sa sune mai bine, dar las pe altii sa experimenteze. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 chiar nu avea rost aceasta interventienu trebuie sa reamintesti de fiecare data vechile amanunteunii vor altceva,orice i-am facut la filtru,omul a zis ca vrea un bas mai plin si mai corpolent,ca nu e suf. de adanc si e prea scurt(dur)a ascultat la mine chiar in acele incinte din pal cires de care vb. de 23L,nu 25, ambele variante si a zis ca ii plac mai mult celelalte si sa il ajut daca pot.Nu are rost sa poluam topicul.Stiu si eu ce se poate obtine din ambele ca doar le-am mesterit si eu Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 chiar nu avea rost aceasta interventienu trebuie sa reamintesti de fiecare data vechile amanunteunii vor altceva,orice i-am facut la filtru,omul a zis ca vrea un bas mai plin si mai corpolent,ca nu e suf. de adanc si e prea scurt(dur)a ascultat la mine chiar in acele incinte din pal cires de care vb. de 23L,nu 25, ambele variante si a zis ca ii plac mai mult celelalte si sa il ajut daca pot.Nu are rost sa poluam topicul.Stiu si eu ce se poate obtine din ambele ca doar le-am mesterit si euTu stii, da alti nu au experimentat "si nu stie".Sa nu crezi acu ca-s rau intentionat cu tine. Link spre comentariu
Vizitator jazzzyro Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Si tocmai legat de Fs-ul [probabil de 67Hz], daca se simte nevoia de mai mult bas, puteti trimite filtrele inapoi pt a mari bobinele din serie cu wooferul. Imperial 70 a spus ca s-a ajuns la un bas "decent" abia cand bobinele au fost de 2 ori mai mari. Va multumesc, scuze pentru neclaritatea strecurata, referitoare la Fs. Deocamdata nu sunt convins ca trebuie modificate, mi se pare ca basul e suficient. Acuma, as vrea sa le mai testez, poate reusesc sa le pun pe o statie pe lampi. Nici camera in care le folosesc nu e adecvata, fiind foarte mica. Am un spatiu mai mare, dar nu il accesez in mod curent. O sa fac niste teste si acolo. In plus, trebuie sa incheg incintele (un perete lateral a ramas nelipit, doar prins in ericsoane). Nici wooferele nu sunt sigur ca sunt complet rodate. Deci mai sunt cateva elemente de rezolvat inainte. Cd-ul de test da rezultate foarte bune la frecventele 20-50 Hz, zic eu. Una peste alta, sunt multumit de rezultat, inclusiv de calitatea filtrelor. Daca la un moment dat voi simti nevoia, o sa apelez la dumneavoastra cu rugamintea de a adanci basul. Va multumesc pentru disponibilitate. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Cd-ul de test da rezultate foarte bune la frecventele 20-50 Hz, zic eu. + sunt multumit de rezultat, inclusiv de calitatea filtrelorESTE CEEA CE CONTEAZA!!!Putini oameni inteleg anumite lucruri: o dacie nu poate fi facuta ferrari in veci! (indiferent ce si cat se modifica la ea) Trebuie sa stim sa apreciem la adevarata caloare ce avem si sa nu cautam cai verzi pe pereti! Bucura-te de muzica si lasa-i pe altii sa caute caii aia verzi. Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 In arhiva atasata gasiti cateva informatii pe care le-am considerat utile, schitele complete de proiect si poze de pe parcursul realizarii incintelor.Multumiri domnului Mateescu, userului Shambala si tuturor entuziastilor de pe acest forum care m-au determinat sa pun mana sa fac si eu ceva cu mana mea Si... arhiva, unde este arhiva ?? Link spre comentariu
radue Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Au fost niste probleme legate de anumtie atasamante si astfel sau sters toate pana la o anumita data; din acle motiv majoritatea atasamentelor numai exista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum