Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu UART

vladutz2000

Postări Recomandate

salut

Am o problema foarte interesanta cu orice avr pe care il folosesc si incerc sa folosesc UART

Am facut un program foarte simplu care ia ce primeste in buffer si il da inapoi la calculator.problema e ca aproape de fiecare data cand trimit ceva de pe calculator,microcontrollerul se reseteaza...

folosesc MikroC v1.45 (asta e problema , nu ? toti zic ca e cel mai prost compilator)

uite si codul :

void main() {char buffer;DDRB.B0=1;PORTB.B0=1;Delay_ms(100);PORTB.B0=0;UART1_Init(9600);while(1) {if (UART1_Data_Ready()) {buffer=UART1_Read();UART1_Write(buffer);}}}
Chiar atat de simplu.

Montajul nu are nicio problema , am verificat.Da, am max232 , nu , nu da 12 volti , da 5 volti.cum spuneam ,montajul e bun.

intrebarea mea e : mikroc e chiar asa prost ? ar trebui sa folosesc altceva ? ce alte compilatoare bune mai sunt pentru AVR (Preferabil unele care au niste library-uri facute.in avr studio trebuie sa-mi fac library pentru UART)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

1

• vladutz2000

1

Top autori în acest subiect

Codevision AVR (compilator C) este cel mai usor de utilizat , eu ma facut soft pentru automate si este destul de bun , are WIZARD ceea ce mai nici un compilator nu are ,iti poti defini totul doar prin niste click-uri , mai e si facut de romini :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări