Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru sau contor 16f84

Vizitator cosmin12345

Postări Recomandate

Vizitator cosmin12345

salutare la toata lumea,vreau sa construiesc un frecventmetru utilizand un 16f84 un afisor 2x16 hd44780 , in JAL .Ca si exemplu am construit un termometru (cu ajutor) cu lm 75,care se pare ca functioneaza.Acum am nevoie de o rutina ,sau sfat despre cum pot sa implementez o baza de timp de 1 secunda ,timp in care o intrare a portului a sa numere impulsurile aplicate .Precum si afisarea acestora.Ca si debugg folosec direct picul cu hd44780.Am inteles ca trebuie sa folosesc cumva timerul tmro a lui 16f84.Frecventmetrul trebuie sa lucreze la valori mici adica maxim 10khz pentru inceput. Ma poate ajuta cineva .multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator cosmin12345

salut mersi de raspuns dar daca eu numai vars un fisier ce realizare am facut,Tot nu inteleg cum ii facut.Pe mine ma intereseaza cum se face rutina de citire a intrari,memorare intr -o variabila,banuiesc ca de 16 biti caci de 8 biti este putin,dupa care afisarea si resetarea variabilei.daca poate sa ma indrume cineva???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări