Vizitator cosmin12345 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 salutare la toata lumea,vreau sa construiesc un frecventmetru utilizand un 16f84 un afisor 2x16 hd44780 , in JAL .Ca si exemplu am construit un termometru (cu ajutor) cu lm 75,care se pare ca functioneaza.Acum am nevoie de o rutina ,sau sfat despre cum pot sa implementez o baza de timp de 1 secunda ,timp in care o intrare a portului a sa numere impulsurile aplicate .Precum si afisarea acestora.Ca si debugg folosec direct picul cu hd44780.Am inteles ca trebuie sa folosesc cumva timerul tmro a lui 16f84.Frecventmetrul trebuie sa lucreze la valori mici adica maxim 10khz pentru inceput. Ma poate ajuta cineva .multumesc Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Uite aici 2 variante:viewtopic.php?f=29&t=26028 sauviewtopic.php?f=14&t=78680Prima varianta este mai accesibila, a doua in schimb impune achizitionarea unor componente relativ scumpe. Link spre comentariu
Vizitator cosmin12345 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 salut mersi de raspuns dar daca eu numai vars un fisier ce realizare am facut,Tot nu inteleg cum ii facut.Pe mine ma intereseaza cum se face rutina de citire a intrari,memorare intr -o variabila,banuiesc ca de 16 biti caci de 8 biti este putin,dupa care afisarea si resetarea variabilei.daca poate sa ma indrume cineva??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum