Vizitator florinbuda Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Salut! Vreau sa fac o chestie care sa parfumeze in camera cand ii dau eu beep de pe telefon. (Cand vin cu cineva acasa sa ma intampine un miros placut.) pentru asta am cumparat un parfumator de camera cu senzor de miscare si am un mobil dispensabil. Parfumatorul are si un buton manual si de pe placa am vazut ca butonul conecteaza un "plus 3V" la masa. La urmatorul pas am infipt un cablu de casti la telefon si am vazut ca atunci cand suna ofera 0,02V :( - cu asta as fi vrut sa alimentez baza unui transistor NPN - dar nu e cam putin? As putea gasi un transistor care sa se lase deschis cu 0.02V? Inafara de a desface telefonul ce alternative elegante am? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Ati putea utiliza un simplu releu acustic (in speta un mic amplificator).Daca in respectiva incapere mai exista si alte surse de zgomot care ar puteaproduce declansarea, atunci puteti folosi la intrare un banal filtru LC acordatpe frecventa soneriei telefonului. Scheme de relee acustice gasiti pe forum. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Mai simplu cu un foto-tranzistor cuplat la ecranul telefonului. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 As putea gasi un transistor care sa se lase deschis cu 0.02V?Nu. Link spre comentariu
ionionel Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Cel mai indicat în cazul cu parfumatorul este cum a mai spus cineva mai sus aceea cu un fotoelement cuplat pe ecranul telefonului mobil.Puteţi construi un montaj foarte simplu care acţionează un mic releu electromagnetic.Iar contactele acestui releu se conectează pe contactele butonului manual al parfumatorului.Şi în felul acesta excludeţi rolul senzorului de mişcare.Dar nu este legal să vă jucaţi cu astfel de montaje. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Dar nu este legal să vă jucaţi cu astfel de montaje.\Si ma rog de ce? Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 ABERATIE! E perfect legal, pot da oricui apel, daca acel abonat nu se supara, si bineinteles, pot folosi si 20 de cartele GSM pt. a telecomanda 20 de montaje aflate in toate colturile tarii!Cum pantalonii mei sa nu fie legal?! Link spre comentariu
Mindware Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Tot oameni de genul asta avem si la conducere...si la giseu cand mergem sa platim impozitul....si tot ei ne vor pune taxe pe poluarea cu dioxid de carbon pe care o expiram in atmosfera.....Eu inteleg ca lumea nu-i perfecta dar puneti si voi mana pe ceva material informational intai... Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Pe primul parfumator l-am ars o sa-mi cumpar altul. Iar vis-a-vis de legalitate... am pile :P Link spre comentariu
amatorul Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 daca telefonul are si vibratii incearca sa alimentezi baza unui tranzistor de acolo deoarece tensiunea este mai mare. Link spre comentariu
sandily Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Salut! Vreau sa fac o chestie care sa parfumeze in camera cand ii dau eu beep de pe telefon. Ceea ce doriti dvs. reprezinta o informatie care ar trebui ''clasificata", ce nu ar trebui pusa la dispozitia oricui. Aveti in vedere posibilitatea actionarii de la distanta a unor dispozitive improvizate care ar putea produce explozii, incendieri, etc. Oricum. pt. un electronist cu calificare/experienta medie nu reprezinta o chestiune complexa, mai ales ca exista softuri si chiar servicii ale companiilor de telefonie mobila care ofera aceasta posibilitate. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Asa si un simplu ceas cu ace, nu digital ar trebui vandut cu permis, pt ca pe orarul lui poti pune un contact si in 12 ore BUM Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 daca telefonul are si vibratii incearca sa alimentezi baza unui tranzistor de acoloTensiunea de alimentare a motorului de la "vibratii" este mai mare de 0,7V si in serie cu baza tranzistorului se va monta o rezistenta. Poti incerca sa comanzi tranzistorul si in alt mod - la primirea unui apel se ilumineaza ecranul (se alimenteaza ledurile SMD) deci poti lua tensiunea de comanda si de acolo. Link spre comentariu
sandily Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 daca telefonul are si vibratii incearca sa alimentezi baza unui tranzistor de acoloTensiunea de alimentare a motorului de la "vibratii" este mai mare de 0,7V si in serie cu baza tranzistorului se va monta o rezistenta. Poti incerca sa comanzi tranzistorul si in alt mod - la primirea unui apel se ilumineaza ecranul (se alimenteaza ledurile SMD) deci poti lua tensiunea de comanda si de acolo.CORECT! Simplu si eficient. Si eu o sa incerc un astfel de proiect. Telefonul va fi alimentat permanent sa nu se opreasca. Link spre comentariu
icar Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Ceea ce doriti dvs. reprezinta o informatie care ar trebui ''clasificata", ce nu ar trebui pusa la dispozitia oricui.Aberatii la care s-a ajuns pentru ca MIB sa mai stoarca ceva bani! S-a dus razboiul rece, a aparut lupta impotriva terorismului! Vorba colegului: si un ceas de masa poate fi periculors!!!! Sa se vinda numai cu permis, vizat de politie, procuratura, un medic psihiatru si strabunicul cumparatorului! Scuzati de off-topic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum