Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi upgrade amplificator

andreivlad1999

Postări Recomandate

In curand voi intra in posesia a 4 perechi de tranzistori complementari Thermaltrack de la ON Semiconductors tip NJL1302DG/NJL3281DG(Pmax=200W). Ma bate gandul sa-i folosesc pentru a inlocui tranzistorii finali dintr-un amplificator industrial echipat cu cate doua perechi de tranzistori pe fiecare canal. Tranzistorii pe care intentionez sa-i inlocuiesc sunt 2SA1491/2SC3855(Pmax=100W). Tranzistorii de tip NJL13202DG/NJL3281DG au incorporata cate o dioda in capsula, dioda fiind se pare ca de tip MUR820. Cum ar trebui sa conectez diodele incorporate in tranzistori astfel incat sa beneficiez de tehnologia Thermaltrack? As putea sa inseriez cele patru diode si sa le pun in montaj in locul diodelor D513, D513, D516 sau sa folosesc doar trei din diodele incorporate in capsulele finalilor. Care este varianta optima pentru a asigura un reglaj corect al curentului de mers in gol?Schema amplificatorului meu este atasata in mesaj.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

3

• Sharky

1

• high_voltage_tm

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ok, asteptam atasamentul.

Eu il vad! Este un fisier pdf numit "schema amplificator".Si langa fisier scrie: Descarcat de 3 ori. Asta inseamna ca sunt si alte persoane care il vad.
Link spre comentariu

Fiecare tranzistor are cite o dioda incorporata.Avind 4 tranzistori finali pe canal, cite 2 in paralel [e fiecare ramura, foloseste 3 diode din transistori in locul diodelor de la Bias, una ramine in aer.Atentie la polaritate!

Link spre comentariu

Link-ul de mai jos e catre o arhiva care contine detaliile constructive ale unui amplificator ce foloseste tranzistori din seria Thermaltrack. Sunt explicatii despre functionarea scheme, detalii constructive, layout cablaj, model de sursa de alimentare, etc...

Download

Link spre comentariu

Multumesc pentru link. Am sa studiez proiectul. Sper sa ma lumineze si sa inteleg cum trebuie sa modific amplificatorul meu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări