Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuri profesionale in apartament

Bogdan

Postări Recomandate

Ok, si pentru combinatia de difuzoare HP-15W si PHT-408 pot sa folosesc oricare (MKT sau MKP)? Si pana la urma care ar fi diferenta (in auditie ma refer) intre cele 2 tipuri MKT si MKP?La ultimele boxe pe care le-am facut am pus niste condensatori albastri pe care scria MD la 100V. Stie cineva ce inseamna MD?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

10

• csl1131

6

• Mircea Bartic

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Vizitator c_cris85

Mai mult. Oricum, si "pe hartie" coboara mai mult. Si inca n-am avut posibilitatea sa le testez la adevarata putere...totusi eu bag 10-15 W intr-un dif de 125... iar ca sa reproduca frecvente joase membrana veche facea curse mult mai lungi, atingandu-si limita si intrand in distorsiuni.

Link spre comentariu

difuzoarele pro se aud foarte bine si placut in casa ! ceva mai greu este cu basul care trebuie sa fie mult prea mare ca dimensiuni !eu sint de parere ca difuzoarele pro au un sunet mult mai real decit cele hi-fi ! dar nu isi pune nimeni in minte sa fabrice foarte bine o boxa profesionala ! si filtrele parca sint facute pe picior ! problemele majore apar la boxele pro cind se doreste un volum sonor foarte scazut ! si nu datorita difuzorului in sine ci mai degraba a amplificatorului - majoritatea amplificatoarelor se aud foarte prost la volume sub 1 w ! mai ales cele de casa - care pe linga sunetul de fundal si brumul enorm nici nu sint compatibile cu boxele profesionale datorita dampingului extrem de mic ! eu am cautat mult si am tot schimbat o gramada de amplificatoare de casa ! mai ales cele pe mai multe canale sint jalnice !cei care vor boxe profesionale in casa sa isi cumpere si amplificator pro !sau ceva hi-fi mai bun !eu acum am un receiver denon avr-3801 de care sint foarte multumit ! chiar ma si minunez cite o data cit de bine se poate auzi un av receiver

Link spre comentariu

problemele majore apar la boxele pro cind se doreste un volum sonor foarte scazut ! si nu datorita difuzorului in sine ci mai degraba a amplificatorului - majoritatea amplificatoarelor se aud foarte prost la volume sub 1 w !

mai ales cele de casa - care pe linga sunetul de fundal si brumul enorm nici nu sint compatibile cu boxele profesionale datorita dampingului extrem de mic !

Pai eu am zis ca o sa folosesc 2xIPA400. Cum crezi ca o sa se auda la acest amplifi la volum mic, sub 1W? Ca inca amplifu nu l-am terminat (n-am transformatoru la el), o sa ma apuc de toate abia dupa sesiuni.

Si inca ceva, inca nu-mi este foarte clar la ce se refera dampingul ala. Ai putea te rog sa-mi explici ce inseamna? IPA400 are damping factor ~ 200 (8 Ohm). Aia-i bine sau rau?

Link spre comentariu

sint foarte bune kiturile alea ! baga si protectie pe ele !dampingu este cam cit de bine ar putea amplificatoru sa controleze difuzoarele = daca este prea mic le pierde pe drum si cum difuzoarele tale or sa fie mari iti trebuie un damping de 100 cam asa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări