Bogdan Postat Decembrie 2, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2005 iar difuzoarele ca si restul, au si ele o anumita plaja de puteri la care se aud cel mai bine... (asa am citit pe undeva..iar asta variaza de la difuzor la difuzor)..ca si amplificatoarele... iar daca depasesti acea plaja deja incepe sa distorsioneze din difuzor.. deci la vol ff mic, sau ff mare difuzorul nu reproduce asa de bine sunetele, ca in plaja lui de putere pt care a fost conceput... Ok, mercy csl1131 partea aia am inteles-o. Dar cum pot eu sa aflu plaja aia de putere la care se aud bine un dif (presupunand ca nu pot sa-l ascult :tonqe: )? ca nu am vazut in nici un prospec sa fie dat acest lucru :smt017 Si scuma comparand din nou un dif HI-FI (Visaton) cu unul Pro (PAudio) si presupunand ca ambele sunt in pragul acela optim de putere, intr-o camera de 4x5, care se va auzi mai bine (fidelitate, claritatea sunetului, etc)? :smt003 Acuma eu v-am spus ce o sa folosesc: 2xIpa400. Eu m-am gandit la o preche de boxe bass-reflex pe doua cai cu HP-15W+ un tweeter. Mai mult o sa le folosesc in apartament la vreo 10 -15W, dar ma gandesc si la cate o sonorizare deasta mai mica. Deci cum credeti ca se vor auzi in apartament ACESTE boxe legate la ACEL amplificator. Ca acuma intreb ceva concret, nu mai vorbesc de difuzoare pro in general Link spre comentariu
csl1131 Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 de ex la hp15 nu se aude bine pana nu ai minim 0.5W in el.. iar dupa 0.8W se aude chiar bine...acuma nus tiu exact de la ce e..de la dif sau de la cutie..dar asta e... te sfatuiesc la hp15 sa ii pui si lui crectia pasiva, mai ales daca vrei sa il folosesti mai mult in casa.. ca se ayude mai misto,daca pui filtrul acela pt el...(era postat pe undeva..mi-am uitat pe unde..) Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 uite aici este corectarea pasiva la care cred ca te referi http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... 28&start=0 Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 4, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2005 da m-am uitat peste montajul lui DJ DNA. Dar inca sunt nelamurit. De fapt ce face montajul ala? Atenueaza frecventele intre 380 si 3000 Hz? Am citit acolo ca acel corector se pune intre boxa si amplif. Deci nu-i nevoie sa-l bag in incinta ci pot sa-l pun chiar la intrarea semnalului in boxa, nu? Bun da din ce zice DJ DNA acolo acest montaj este numai pentru ascultat in casa la vol mai mici. Deci sa inteleg ca trebe sa-l iau jos daca ma duc la vreo sonorizare. Nu se aud boxele bine la vol mai mare (s-au intr-o camera mare), cu acest corector? Inca o chestie. DJ DNA zice ca acest montaj se foloseste doar in cazul in care in incinta exista numai filtru pe inalte, iar pe bas nimic. Deci daca as avea in boxa un crossower normal intre hp -15W si tweeter, 12 db/octava la 5000Hz sa zicem, nu mai pot sa folosesc acel corector? Ca din cate am citit eu in postul ala (si nu numai acolo) nu-i prea bine sa lasi basul fara filtru trece jos, ca duce la diminuarea eficientei si alte cele... O interventie din partea lui DJ DNA ar fi binevenita Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 5, 2005 Partajează Postat Decembrie 5, 2005 Pai parca acolo scria ca dipare peak-ul de la 1,8 lHz, care are un spl cu 6 dB mai mare decat resul si poate sa iti dea impresia ca basul este timid si ca ai prea multe medii. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 5, 2005 Partajează Postat Decembrie 5, 2005 Salut Bogdan ,Ai intuit bine , acel montaj este bun doar pentru auditie la volum mic . Reduce mediile intr-o limita anume si anuleaza un peak suparator .La volum mare nu mai este nevoie de acesta . Exista doua posibilitati de montare .Pus direct in boxa si strapat cu un intrerupator montat pe flansa mufelor .La volum mare se pune intrerupatorul pe inchis , la volum mic se pune pe pozitia deschis .A doua varianta : Se introduce acel montaj intr-o carcasa oarecare ( facuta dupa posibilitati ) cu doua mufe normale ( la alegere ) - intrare si iesire . La sonorizare se foloseste boxa pe direct . Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 5, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2005 Mercy pentru raspuns DJ DNA Dar inca nu-mi este foarte clar de ce NU mai este nevoie de acel montaj la volum mare? :smt017 Si pana la ce putere este acel volum mic la care se poate folosi montajul? Cu montajul am inteles. Il pun intr-o cutie si-l folosesc extern intre boxa si amplif (deci la intrarea semnalului in boxa), ca-i mai putina bataie de cap :yawinkle: Iar la sonorizari il iau jos. Dar ziceai in postul ala ca montajul se foloseste doar in cazul in care in incinta exista numai filtru pe inalte, iar pe bas nimic. Deci daca as avea in boxa un crossower normal intre hp -15W si tweeter, 12 db/octava la 5000Hz sa zicem, nu mai pot sa folosesc acel corector? Ca din cate am citit eu in postul ala (si nu numai acolo) nu-i prea bine sa lasi basul fara filtru trece jos, ca duce la diminuarea eficientei si alte cele... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 6, 2005 Partajează Postat Decembrie 6, 2005 daca ai sa faci vreodata sonorizari, ai sa observi ca acolo este nevoie de medii mai pronuntate, pe cand in casa ai tendinta de a asculta cu madii cat mai atenuate.Urechea umana nu este liniara, si in zona mediilor are cea mai mare sensibilitate, de aceea de multe ori ai sa vezi EQ-uri setate sub forma de "zambet"Ideea ar asa:I casa pt auditie se va folosi montajul, iar la petreceri, sonorizari pui fara montaj. Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 15, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2005 Intre timp mi-am facut rost de HP-uri :yawinkle: Dar nu cred ca ma voi apuca de treaba pana anu viitor ca acuma sunt f ocupat.Deci ziceti ca pentru a asculta in casa voi avea nevoie de acea corectie pasiva.Ceea ce nu am inteles eu referitor la acel filtru este pana la ce putere se poate si este indicat sa se folosesca? Adica daca eu stau in camera si ascult la volum mic si dintr-o data imi vine sa dau boxele la maxim (2xIPA400), trebuie sa ma duc inainte sa iau acel filtru jos?Deci ce se va intampla daca o sa dau boxele la maxim cu acel filtru pe ele? Banuiesc ca nu o sa se intample nimic rau :smt001 Sau se va auzi nasol?PS: acuma am vazut ca Visaton nu expediaza produsele in tara. Atunci eu de unde pot sa-mi cumpar inductante pentru filtru? Voi de unde cumparati? Dar condensatori? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 O sa se cam incalzeasca filtrul si o sa ai exces de bas cand vei da tare.Cauta un atelier de bobinaj si intreaba-i daca nu iit pot face niste bobine.Condensatori cauta la firme ce vand componente electronice. Vezi sa ii iei MKT sau MKP, nu electrolitici ca nu sunt buni la puteri mari. Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 16, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2005 Sharky Daca numai o sa se incalzeasca putin filtrul nu-i nici o problema, ca oricum in casa ascult la puteri mari perioade scurte de timp. La sonorizari o sa-l dau jos Si zici ca nu exista alta firma pe piata care vinde inductante inafara de visaton? Uite o idee de afacere :smt003 Care va pricepeti la bobinaj puteti sa va apucati de facut inductante, ca nu o sa aveti concurenta. Si partea ce mai nasoala cand iti faci boxe este sa te apuci sa bobinezi cu mana inductantele. O sa vad si pe la aeliere de bobinaj Referitor la condensatorii MKT si MKP. De la ce vin prescurarile alea, ce inseamna? Eu credeam ca numai la Visaton se gasesc astfel de condensatori (credeam ca-i vreun cod al produselor lor). Link spre comentariu
csl1131 Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 o bobina de filtru nu iti la mai mult de 4-5-6 minute sa o faci,daca ai mai facut cateva pana atunci, daca nu ai facut,atunci probabil o sa iti la pana la 8-9 min pana te obisnuiesti cum se face.. si asta bobinat manual(ma rog,semi manual daca se poate spune asa,adica de la o masina de gaurit cu turatie reglabila, si la fiecare rand de spire te opresti sa dai cu nitrolac peste)eu personal faceam pe mosoare dinalea care se punea cositorul pe ele, si nu mai trebuia sa ma chinui pe urma sa dau jos infasurarea, si sa o prind cu coliere...si arata si mai misto :weedman: partea proasta la alae e ca disiparea caldurii se face ceva mai greu decat la cele fara carcasa, pt ca mai multe muchii sunt in exterior, dar in general pe bobine NU trebuie sa se disipe multa caldura asa ca acest lucru nu e un inconveniment Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 27, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2005 Mai, nu stiti nici unul de la ce vin prescurtarile alea MKT si MKP, si CE INSEAMNA?. Cu ce se deosebesc acesti condensatori de condensatorii electrolitici de exemplu? Sharky? Link spre comentariu
makaymms Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 MKT=folii de poliester metalizate poze: http://images.google.ro/images?svnum=10 ... Caut%C4%83 MKP=folii de polipropilena metalizate poze: http://images.google.ro/images?svnum=10 ... acitor+mkp [/img] Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 MKT capacitors use a metallised polyester film (MKP capacitors use a metallised polypropylene film. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum