Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizator cu leduri

tiovidiu

Postări Recomandate

Vizitator vdrapaca

Exista niste tuburi de neon folosite la tunarea PC-urilor. Acestea se alimenteaza la 12 V, au de la 8W in sus si sunt de diferite culori. Acestea alimentate la o tensiune mai mica se aprind numai pe jumatate sau mai putin. La

arata un astfel de tub. Pretul lor din cate am vazut este de la 30 de lei in sus.
Nu exista neoane care se alimenteaza la 12V. Neonul (gazul neon) se amorseaza la cel putin 63V. Toate montajelele de pe "youtube" au fiecare cate o cutiuta neagra (albastra, portocalie, etc) din care ies firele care se conecteaza la tuburile colorate. Alimentarea respectivelor black-boxuri este modulata (in impulsuri) de un amplificator cu a carui schema se lauda fiecare user care si-a postat filmuletul. Un astfel de black-box se cheama invertor si intr-adevar se alimenteaza la 12V. Un invertor poate avea 1, 2, 3 sau chiar 4 iesiri (se poate folosi pentru 1, 2, 3 sau chiar 4 tuburi).

Deci, la cei 30 ron (pretul tubului de neon), se mai adauga si pretul invertorului (un pic mai piperat: 80-100 ron) :nebun:

BAFTA!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiovidiu

9

• stefanstudio

6

• yo9hnf

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Deci am cerut o schema de egalizator cu leduri. Am descoperit intre timp ca denumirea corecta ar fi analizator de spectru audio. Pe urma am aflat ca se poate face un montaj cu tuburi de neon care arata mai spectaculos decat ledurile mele. Bun dar cu ceea ce am intrebat eu ce fac?. Stie cineva macar niste scheme simple de filtre rc, si modul lor de calculare?

Link spre comentariu

Nu se poate ce vrei tu! Vumetrul il poti lega la audio output.Cel mai bine te uiti in linkul dat de domnul remus, sau faci 1,2,3.. cate vumetre vrei tu(cu integrat sau cu tranzistori cum iti este mai la indemana), si pui la intrarea in vumetre cate un filtru trece banda, pentru ce frecvente iti place tie.Cauta pe forum ca este plin de scheme de vumetru!Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări