tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 salut, as vrea si eu sa fac un egalizator grafic cu leduri. Adica as vrea pe fiecare canal sa fie cel putin 7 leduri care sa se aprinda in functie de volum. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 ala parca se numea spetru sau ceva de genu dar da si tu detalii cate canale ,stereo ,cu ic sau tranzistoare etc Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Egalizatorul vreau sa fie mono sa fie macar cinci benzi, nu conteaza daca este cu tranzistori sau integrate, asta daca respectivele integrate se gasesc. Ma gindeam la realizarea unor filtre trece banda in genul celor de la orga de lumini, si pe fiecare sa montez cate un VU-metru.Aveam pe undeva o schema de miniorga de lumini cu tranzistori sa vad daca o mai gasesc si daca se preteaza la modificari. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 pai asa sunt .sunt niste vu metre cu leduri si pe fiecare vu metru are cate un filtrtu scheme sunt destule .dar ceva mai frumos decat ala este un vumetru cu neon Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Etimologic, tiovidiu, de unde crezi ca se "trage" cuvantul egalizator ? De la " a egala" . Poti sa egalizezi ceva cu leduri ? NU ! http://elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=5017 Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 corect eqalizatoru e corecotu ala de ton cu mai multe benzi Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Mda m-am cam grabit cand am postat, de fapt corect era o schema de analizator de spectru audio, dar asta este, PC-ul e mai mult al copiilor, eu il prind mai rar si ma grabesc. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 pate sa se numeasca cum vrea ca mie tot neoanele alea imi plac mai mult inteligenta ma urmareste, insa eu sunt mai rapid! tare Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Si mie imi plac neoanele dar din pacate nu pot sa le folosesc din mai multe motive Unul ar fi ca nu stiu de unde sa le iau, se folosesc la PC-uri, si in caz ca le gasesc s-ar putea sa ma coste un tub cat nu face, al doilea ar fi ca trebuie un amplificator de cativa wati aceste tuburi necesita o anumita putere, iar al treilea spatiul, eu vreau ceva compact, sa incapa pe un panou frontal, de 35X12 cm, unde se mai afla deja cateva butoane. De preferinta afisajul ar trebui sa aiba cam 10-15 cm lungime si inaltimea de pana in 10 cm. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Daca nu sunt indiscret....despre ce neoane vorbiti? (!?!?!?!) Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Exista niste tuburi de neon folosite la tunarea PC-urilor. Acestea se alimenteaza la 12 V, au de la 8W in sus si sunt de diferite culori. Acestea alimentate la o tensiune mai mica se aprind numai pe jumatate sau mai putin. La arata un astfel de tub. Pretul lor din cate am vazut este de la 30 de lei in sus. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 cam asa 30 lei si daca se aplica impulsuri la unul din capete lumina nu se aprinde in tot neonul ci duar la acel capat .sunt montaje care dau impulsuri dupa muzica iar lumina trece prin neon dela un cap la altul dupa muzica .dar oare nu merge si cu neon normal? Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 nu stiu, o sa incerc cu tuburi normale dar asta poate peste vre-o doua saptamani cand o sa fiu mai liber, dar ma gandesc ca tuburile normale daca merg la 220 V mi-ar trebui un amplificator cam mare nu stiu de unde sa-l iau. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 alea nu se leaga direct la amplificator se face un montaj special Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 posibil, pe mine nu ma intereseaza deocamdata deoarece nu am nici timp, nici piesele necesare si nici nu mi-ar folosi la ceea ce-mi trebuie mie. Odata cu venirea anotimpului mai rece o sa incerc si eu asa ceva. Eu stau undeva la tara si in perioada asta am timp liber mai putin in afara jobului, sa nu mai spun ca ajung la Iasi odata la cateva saptamani si uneori timpul cat stau e scurt nu am timp sa ajung la magazinele cu piese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum