andrei florin Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 am acest integrat si am citit in revista depanatorul nr.3 cum se verifica. este dat un tabel cu rezistentele intre diferiti pini. acolo se mentioneaza ca masuratoarea s-a facut cu aparat analogic mavo-35 pe gama ohmi. vreau sa stiu daca merge facuta masurare cu aparat digital care are precizie buna pt rezistente.am masurat cu digital si am niste valori marite si una lipsa. multumesc Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Tu ce crezi ? In mare parte, aparatele digitale sunt mai precise decat cele analogice. Daca MAVOul tau este decalibrat...ai eroare mare ; daca multimetrul tau digital este si el decalibrat sau are bateria dusa, la fel, ai eroare mare. Cata niste rezistente MLT rusesti (grena la culoare) si masoara-le cu ambele aparate. De obicei, la MLT, ce scrie pe rezistenta, exact atat iti arata si ohmetrul. Nu sunt nici pe departe rezistente etalon, dar oricum ofera o indicatie. Link spre comentariu
andrei florin Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 eu am masurat cu aparat digital nu cu mavo35. aparatul meu are precizie foarte buna la masurarea rezistentelor. ma gandeam ca poate intervine altceva acolo si se masoara cu analogic. asta nu stiam. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Ok...nu citisem eu atent. Imi cer scuze ! Ca idee, nu e nicio diferenta intre aparatul analogc si cel digital... Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 am acest integrat si am citit in revista depanatorul nr.3 cum se verifica. este dat un tabel cu rezistentele intre diferiti pini. acolo se mentioneaza ca masuratoarea s-a facut cu aparat analogic mavo-35 pe gama ohmi. vreau sa stiu daca merge facuta masurare cu aparat digital care are precizie buna pt rezistente.am masurat cu digital si am niste valori marite si una lipsa. multumescEu zic ca nu va fi concludent deloc(exceptie cand este in scurt) masurarea cu un aparat digital indiferent de precizia lui.MAVO35 masoara jonctiuni pe orice scala de ohmi,ori in general aparatele digitale masoara jonctiuni doar pe scala de 2K(cu alt curent pe un aparat o jonctiune are 450 pe altul 500 cu altul 600) .In anii 90 asa incercam sa verificam diferite integrate din cauza pretului ridicat si a faptului ca se gaseau greu incercam sa eliminam pe cat posibil cumpararea lor degeaba.Si eu am o multime de tabele pe undeva cu masuratori (eu masuram cu un HC5050E care l-am cumparat special pentru asta)Tabelele mele erau unele ,ale celor ce masurau cu alt aparat altele deci aiurea.Daca ati avea un Mavo35 ar fi alta treaba.Cu ce v-as putea ajuta eu sau vreu coleg daca cumva din intamplare avem acelasi aparat de masura sa masuram un CI bun si sa va spunem rezultatele. Link spre comentariu
andrei florin Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 offf. iar mavo35. il am dar e defect. am tot zis ca il trimit la domnul Andrei Alexandru sa-l repare si n-am mai trimis. fac tot posibilul sa-l trimit. vad ca mavo35 e un aparat folosit uzual.am sa dau comanda la cristronic pt piese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum