cristian_draghiescu Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 buzaiandras : Acest topic este de fapt unul si acelasi cu topicul viewtopic.php?f=41&t=85576 Acum decideti dvs. daca si asta a fost sau nu o gluma. Nu este nevoie sa va cereti scuze daca nu doriti acest lucru. Link spre comentariu
Vizitator florin_tehnica Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Maestre nu trebuie sa fi atat de iritat nu uita ca si tu ai plecat de jos ! eu am cerut o informatie SI SUNT PE TOPICUL POTRIVIT S U R S E lineare sau smps! Link spre comentariu
Vizitator florin_tehnica Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Nu imi arde sa iau pe nimeni la bascalie ,iar daca pentru tine nu este util topicul poate pentru altii este!!! Rusine pentru modul de abordare! Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 buzaiandras : Acest topic este de fapt unul si acelasi cu topicul viewtopic.php?f=41&t=85576 Acum decideti dvs. daca si asta a fost sau nu o gluma. Nu este nevoie sa va cereti scuze daca nu doriti acest lucru. cristian_draghiescu: Imi cer scuze fara cea mai mica ezitare. In topicul curent nu am vazut referire la generatorul eolian, de aceea mi s-a parut ca este o gluma. Cu stima, Buzai Andras Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 D-le florin_tehnica, v-am adresat acea intrebare legata de generator tocmai pentru a va propune si o alta solutie pentru problema dvs. Am tinut cont de faptul ca ati facut precizarea "poate imi sugerati o alta varianta dar nu prea complexa pentru ca nu am experienta". Dl. Buzai Andras : Apreciez mult gestul dvs., din pacate putina lume este in stare de asa ceva. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 o solutie ar mai fi integratul TL783C.se mai pot adauga tranzistori suplimentar pentru marirea curentului... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 2 topicuri in care se dezbate aceelais lucru pana la urmaLe-am unit Link spre comentariu
Vizitator florin_tehnica Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Multuesc pentru sfat si pe viitor am sa dau mai multe detalii pe acelasi topic Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Tensiunea 45-90v este de la o eoliana {variaza tensiunea in functie de vant},am inteles ca stabilizarea lineara nu are randament in scopul meu, dar cu o schema cu un tiristor am un randament mai bun?Pt acest tip de generatoare,se folosesc stabilizatoare paralel,nu serie. Ceva de genul : [attachment=0]Mower.png[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Un flyback e cel mai potrivit. Necesarul de putere se potriveste. Bine dimensionat, poate fi si reglabil la iesire. UC3843 si un MOS de 300-400V/3-4A e suficient. Ieftin si relativ simplu. Link spre comentariu
moro Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Un o sursa in comutatie full bridge ar fi ideala pentru o asemenea aplicatie, sa luam exemplu cele folosite in telecomunicatii care lucreaza in plaja 36V-72V Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Toate schemele propuse mai sus corespund scopului postat, adica : prag de alimentare 45v - 90v la 15v-20v 1A. Dar totodata se mai precizeaza : nu am gasit o schema cat se poate de simpla pentru mine pentru sursa SMPS poate imi sugerati o alta varianta dar nu prea complexa pentru ca nu am experienta O solutie care nu implica nici-un fel de cunostinte de electronica ar fi urmatoarea : (plecand de la ipoteza ca acel generator furnizeaza curent alternativ, insa dl.florin_tehnica nu a confirmat acest lucru, desi a fost intrebat) : Un transformator ridicator cu raportul de transformare 1:(2,6...2,7), adica in secundar tensiunea va varia in plaja aproximativa 118 V-235 V in conditiile variatiei tensiunii primare in intervalul 45-90 V. Din secundar poate alimenta direct un adaptor de laptop, de imprimanta, etc., (care functioneaza fara probleme in intervalul de tensiune de 90 V-250 V) si de la a carui iesire beneficiaza exact de valorile pe care urmareste sa le obtina. Randamentul global al acestei solutii este inferior celui al unei surse in comutatie, insa cu mult deasupra surselor liniare. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 ^Corect, dar cu un minim de cunostinte se poate modifica un astfel de alimentator cu interventii minime (chiar si traful ar putea fi bun nemodificat). Am vazut pe net sub 35lei, pret la care nu mai merita facut nimic. Se poate modifica rezistorul ce alimenteaza un 3843 sau similar, restul ramanand neschimbat. Chiar daca se pierde din puterea maxima, prin nemodificarea trafului, se obtine un randament foarte bun la 15-20W. Merita incercat. Iar daca e alternativ sau nu, nu mai conteaza. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Sant multi pe forum care reinventeaza coada la cireasa.La eoliene se foloseste stab paralel si generatoare cu magneti permanenti. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 ^Asa este. Mai mult chiar, nenorocitii astia nu vad decat in fata, au ochelari de cal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum