em2006 Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Pe un laptop de teren am instalat Or9.2, in ideea de a mai bibili cand am timp, la proiectele in lucru, insa pe celelalte folosesc versiunile 15-16, in care am lucrat in ultimii ani..Cand am vrut sa deschid un desen in capture cis, am avut surpriza sa constat ca nu recunoaste formatul.Fisiere mai vechi, lucrate in vers.9 si anterior (tinerete) se deschid.Nu am probleme cu LayoutPlus, imi deschide orice max din "zestre" indiferent de vers pachetului din cele mai vechi timpuri pana azi. Intrebarea e daca ma poate ajuta cineva cu un petic, ori vreun convertor, ori vreo indicatie. Ori sa ma convinga ca nu se poate.Cirip, ma poti ajuta cu vreo idee? Multam. Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Salut em2006,Eu nu am decat versiunea 9 si imi fac treaba cu ea. Nu am vers. 15 sau 16 si din cauza asta nu m-am confruntat cu probleme de conversie de formate. Din pacate nu am nicio sugestie. Poate intervin colegi care s-au mai confruntat cu problema asta. Gogu nu are nicio idee?Cirip Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Dupa multa bataie de cap am gasit urmatoarea rezolvare (fara, Gogu, caci n-am stiut cum sa-l intreb, deci doar cum mi-a fatat mintea):Am descoperit ca vers 16 are posibilitatea salvarii fisierului *.dsn in format 7.2 (save as capture 7.2 design).Ba mai mult, se poate salva in format 386+ si chiar SDT Rel.IV (care se folosea in anii '90 !).Asa ca am salvat proiectele care ma interesau si in 7.2 (din ver.16, in compul celalalt), si le-am copiat in noul comp. in format 7.2.Cand se deschid, intai se salveaza in formatul 9.2 care ma intereseaza (9.2 recunoaste 7.2), dupa care se poate lucra fara probleme in 9.2.Deci, cine mai are nevoie, asta-i procedura, eu altfel n-am reusit. Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 BunaAm avut de facut o schema in "Orcad 9", problema e ca la valorile pieselor nu stiu cum sa scriu simboluri gen omega, miu, pentru rezistente si condensatori.Daca a reusit cineva va rog.Multumesc Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 nu am vazut nicaieri o schema pe care sa apara omega sau miu. pentru rezistente, daca este sub un Kilo nu se pune nimic, apoi 10k, de ex sau 4.7K=4k7 si urmatorul e cu M.pentru condensatori se foloseste p=pico, n=nano, u= micro. Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Multumesc, ma gindeam ca pot sa le aduc din win cumva caracterele.Apropo, pentru a pune ulterior programul sa faca cablajul cum se face?Eu de obicei il fac la mina, dar sunt curios cum il face programul.Cind am instalat Orcadul mi-a aparut doar "Capture CIS"Multumesc inca o data. Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 trebuie sa instalezi si layout sau layout plus (de preferat) Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Am instalat Layout PLus, am transferat schema din Capture.Dar devine interesant, trebuie declarat tipul de capsula la componente. .E chiar distractiv. Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 exact asa este. cauta capsulele care te intereseaza. daca nu, poti sa ti le faci tu Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 BunaAm intors pe toate partile Capture Cis da nu am reusit sa salvez in alt format pentru a face schema in format .jpeg sa o pun pe forum pentru a discuta pe marginea ei.E o sursa in comutatie ce ma chinuie si nu reusesc sa o repar.Singura solutie gasita e sa o printez ca mai apoi sa o scanez si sa o fac jpeg.Mai e vreo una?Multumesc Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 ctrl+a (in capture cis), ctrl-C(in capture cis) si apoi ctrl-v in paint. dupa care salvezi cu extensia jpg sau ce mai e pe acolo Link spre comentariu
blezneag Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 BunaA mers chestia cu copiatul.Intrebare, daca schema e mai mare si nu incape pe foaia de lucru se mai poate mari suprafata de lucru cumva?Multumesc Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 vezi la options/schematic page properties Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum