Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare ORCAD 9

Postări Recomandate

Vreau sa plantez componente electronice pe amblele parti ale unui cablaj si nu stiu cum sa setez ORCAD-ul sa pot pune piese pe amblele parti . Deocamdata am reusit sa -l setez sa faca traseele dublu layer cu componentele puse pe o singura parte a cablajului. Daca ati lucrat cu orcad va rog sa ma ajutati.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

7

• costi002

5

• blezneag

5

• Mar

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Depinde. In general nu. Uzual este se generezi fisierele gerber si excellon (gaurile). Sunt multe softuri si formate de baza de date. Formatul comun este gerberul. Fiecare fabrica ar trebui sa aiba un document in care sa-ti spuna care sunt limitele procesului de fabricatie (grosimi, distante, diametre minime) si ce fisiere vor pentru fabricatie si care e orientarea.Sugestie: nu trimite fisierele inainte sa le inspectezi vizual cu un gerber viewer.Cirip

Link spre comentariu

Max-ul nu trebuie, ci fisierele Gerber pt layerele dorite, fisierul de gaurire daca pcb-ul contine gauri.Fisierele Gerber se genereaza din meniul AUTO => Run Post Procesor.Dupa ce au fost generate, nu mai e nevoie de max, ci ele se pot deschide din fereastra principala Layout, din meniul TOOLS (editorul Gerber ce vine cu pachetul).

Link spre comentariu

Am realizat cablajul Layout manual (nu cu autoroute) pe 2 straturi si am observat ca mai am nevoie sa adaug un strat. Cum pot sa selectez manual sa adaug un al 3- lea strat?O alta problema e ca in capture am legat o conexiune gresita. Deoarece nu as vrea sa mai iau cablajul de la capat prin a reface capture as dori sa tai conexiunea in layout. E nu stiu cum. Please???

Link spre comentariu

.... Cum pot sa selectez manual sa adaug un al 3- lea strat?

Ca sa adaugi al 3-lea strat zici:Tool -> Layer -> Select from spreadsheet. Aici setezi inner1 = routing.
Link spre comentariu

...O alta problema e ca in capture am legat o conexiune gresita. Deoarece nu as vrea sa mai iau cablajul de la capat prin a reface capture as dori sa tai conexiunea in layout. E nu stiu cum. Please???

Studiaza Connection Tool.Ai un buton pt acces direct, vezi poza atasata.Sau clasic: Tool -> Connection -> Select tool.O sa vezi in meniu ca poti sterge conexiuni existente si adauga altele dupa dorinta, iti poti reboteza neturile cum vrei.Dupa ce ai facut conexiunile, poti face rutarea, manual sau automat(autorute component).[attachment=0]LayoutConnectionTool.png[/attachment]
Link spre comentariu

O alta problema e ca in capture am legat o conexiune gresita. Deoarece nu as vrea sa mai iau cablajul de la capat prin a reface capture as dori sa tai conexiunea in layout. E nu stiu cum. Please???

Mi se intampla des sa am nevoie sa corectez. Pur si simplu du-te in capture, fa corectia, apoi re-genereaza netlistul, toate astea cu layoutul inchis. Nu umbla la anotari sau la altceva. Doar adauga/sterge conexiuni sau piese, dupa caz. Cand re-deschizi cablajul, o sa vada ca s-a schimbat netlistul, o sa il updateze si o sa afecteze numai conexiunile schimbate. In rest o sa ramana totul pe loc. In felul asta mentii si sincronizarea dintre schema si cablaj.Fa un cablaj de incercare si testeaza, ca sa capeti incredere.Bafta!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In primul rand salut la toata lumea. Cine poate sa-mi faca un cablaj facut in orcad in pdf pentru imprimare? Mentionez ca trebuie orcad minim 10.5. Cine poate, sa-mi trimita un mesaj privat sa-i trimit cablajul. Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări