yo9hnf Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Ma intereseaza sa fac o placa ori cu mai multe socluri, ori cu ZIF , la care sa atasez un conector ICSP pentru a o folosi cu USBasp. Imi trebuie si rezonator pentru programare? Adica pe langa alimentare, gnd, MISO, MOSI SKC, RST, trebuie sa pun si rezonatorul cu quart? Vreau sa fac chestia asta mentru montaje mici care nu au sau nu necesita ICSP, sau pentru montaje (cum am acum pe masa) care imi dau eroare cand incerc sa le programez...astfel putand sa vad daca montajul e defectuos sau uCul. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Imi trebuie si rezonator pentru programare? Adica pe langa alimentare, gnd, MISO, MOSI SKC, RST, trebuie sa pun si rezonatorul cu quart?Daca uC-ul este setat sa foloseasca clock/cristal de quartz extern (din fuse biti), atunci ai nevoie de clock/cristal de quartz extern si pentru programarea prin SPI. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Multumesc pentru raspuns ! Conteaza ce frecventa are quartul cu care programez fata de cel pe care il va folosi ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Nu, nu are importanta. Are importanta doar pentru frecventa de programare. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Are importanta doar pentru frecventa de programare.Cum adica ? Eu ma referam la cazul in care pun pe placa cu socluri+ISP un Q=4MHz, iar in montajul in care o sa folosesc uC-ul, o sa am un Q=8 sau 10MHz, programat tot la 8 sau 10MHz. LATER : Trebuie sa mai pun si rezistenta dintre RST si VCC ? Practic lasa asa nu? Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Cand programatorul este conectat, nu este necesara rezistenta dintre VCC si RESET (RESET-ul venit de la programator este iesire - impedanta mica; ori 0 ori 1).Programarea fiind prin SPI, are o anumita frecventa de clock (setabila la unele programatoare) care influenteaza viteaza cu care se programeaza uC-ul. Vroiam sa spun ca nu poti pune un clock de 1MHz si programarea sa o faci la 2MHz (frecventa SPI programare). Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Multumesc ! Am si facut placa. O sa pun niste poze cu ea. Problema urmatoare e ca nu pot programa ATMEGA8515 L (!). atmega8515 fara L merge, Atmega32merge. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Acolo unde am pus condensatorii (pe care i-am legat la masa), in ultimii pini ai soclului o sa vina quart-ul la nevoie. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Fain! interesanta idee.In legatura cu mega8515-ul: ciudat! ar trebui sa mearga... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Da...pai avand craci pe peste tot, este extrem de usor de configurat pentru absolut orice IC. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Cel mai bine ar fi sa pui pe placa si oscilator RC si cristal. in caz ca setezi prost sa fie usor de mutat ca sa ai orice fel de oscilator pentru programare. uite ceva variante http://ruckl.wz.cz/socketboard_en/socketboard_en.php http://fergofrog.com/index.php/2011/02/ ... get-board/ Eu am mers pe varianta cea mai usoara: placa cu gaurele pe care am tot montat socluri pe masura ca am avut nevoie sa mai programez cate ceva care nu intra in soclurile existente. Cum in general folosesc smd-uri n-am pierdut prea mult timp cu soltuie super performanta... Desigur, varianta cu zif e cea mai facila, dar eu nu stiu sa fie vreo varianta cu un singur soclu pt toate device-urile de la 8 la 40 de pini... Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 eu am cu zif, asta e placa mea http://dadu.sunphoto.ro/Electronica/GUNSQBHXPOSGBGQWHAX Desi am pus pe placa un crystal si C-urile aferente, conectarea lor cu fire daca sut prea lungi nu functioneaza, deci e pus degeaba, insa cum practica a aratat ca se poate conecta doar crystalul, fara conzi, chiar daca nu o fi sanatos, doar pentru programare e ok, deci se poate pune foarte simplu un crystal direct la o mufulita ce se introbaga unde e cazul. E bun ca pun in soclu atat pic-uri cat si avr-uri pentru icd2 respectiv usbasp. Link spre comentariu
GanMark Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Ai cumva desenul cablajului cu zif ? ma intereseaza pt un usbasp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum