Vizitator Danny22tm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Salut,am nevoie de un sfat sau ajutor pentru identificarea unui tranzistor smd pe care scrie doar "1P" (cat un bob de mustar) sau echivalentul lui, fie el de marime normala,nu neaparat smdmultumesc anticipat Link spre comentariu
pinky Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 probabil este un 2n2222A. Asta am gasit pe diverse site-uri gasite cautand pe goagal dupa "smd marking code". Un document zice ca ar fi BC847 dar pe PDF-ul lui 847 e altfel de codificare. Asa ca merg pe varianta 2N2222A.Mai cauta alte documente. Vezi sa se potriveasca capsula. Salut,am nevoie de un sfat sau ajutor pentru identificarea unui tranzistor smd pe care scrie doar "1P" (cat un bob de mustar) sau echivalentul lui, fie el de marime normala,nu neaparat smdmultumesc anticipat Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 tranzistor smd pe care scrie doar "1P" (cat un bob de mustar)... vedeti ca ati gresit parcela , domnu` inspector...! aici nu ne aflam la ora de culinarie , sa ne luati cu mustar si cu alte questii din acestea gastro-comice ...! in electronica se lucreaza cu dimensiuni exacte ...in mm , mai precis...! in acest moment , exista minim 9 tipuri de componente electronice smd marcate cu codul 1p... postati o poza lizibila cu infractorul , plus dimensiunile exacte si va ajutam...!ps...nu este obligatoriu sa fie 2n2222 , tovarasu` pinky...! intr-adevar , 6 dintre cele 9 reprezinta variatiuni pe aceeasi tema cu 2n2222 in formatul smd , insa celelalte 3 n-au nici o gara cu 2222...! Link spre comentariu
Vizitator Danny22tm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 pentru ca am fost certat,am atasat si 2 poze :)tranzistorul are 3 x 1 mmPS:m-ar fi interesat sa aflu si valoarea condensatorului de sub tranzistor,dar probabil cer prea mult... Link spre comentariu
Vizitator Danny22tm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 ...si ca sa ma fac mai bine inteles si poate sunt de ajutor pentru unii,pozele atasate mai sus sunt de la un bec de pozitie cu leduri,care se foloseste la masinile care au probleme cu eroare de bec ars...am studiat putin si am incercat sa fac si o schema pe care o atasez mai jos,mentionez ca,condensatorul nu am reusit sa-l aflu ! Link spre comentariu
pinky Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Cred ca ai gresit putin schema dar nu are importanta. Verifica valorile rezistentelor si tranzistorul sa nu fie in scurt. Atentie ca la acel SMD dispunerea pinilor s-ar putea sa fie BCE, B fiind in stanga dupa cum te uiti la piesa asa ca in poza.. Poti sa incerci linistit cu orice npn uzual. Mai degraba s-a prajit un LED. LED-urile le poti incerca cu o sursa de 3V direct sau 5V cu un rezistor de 50-100 ohmi.Referitor la raspunsul dat de misuraelectronic , este un raspuns de umplutura fara vreo valoare informationala utila. Halo, tovarashu' misuraelectronic , ai gresit parcela. Aici este elforum, nicidecum facebook sau hi5. In electronica se lucreaza cu electroni, nu cu mm. ...si ca sa ma fac mai bine inteles si poate sunt de ajutor pentru unii,pozele atasate mai sus sunt de la un bec de pozitie cu leduri,care se foloseste la masinile care au probleme cu eroare de bec ars...am studiat putin si am incercat sa fac si o schema pe care o atasez mai jos,mentionez ca,condensatorul nu am reusit sa-l aflu ! Link spre comentariu
Vizitator Danny22tm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 imi poti spune o valoare de tranzistor mai exact? bc107?si mai o intrebare....daca as gasi pe o placa de pc,retea,etc....un tranzistor pe care sa scrie "1P",crezi ca ar fi ca structura si functionare,la fel ca cel din poza?daca nu e prea mare deranjul,acel condensator eu banui ca are undeva intre 10-100nf,sunt pe aproape?imi cer scuze daca sunt prea insistent,dar nu am decat cunostiinte minime de electronica ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Tranzistorul este punct-unu-pe, deci BC847, iar condensatorul de 100 picofarazi. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Referitor la raspunsul dat de misuraelectronic , este un raspuns de umplutura fara vreo valoare informationala utila. Halo, tovarashu' misuraelectronic , ai gresit parcela. Aici este elforum, nicidecum facebook sau hi5. In electronica se lucreaza cu electroni, nu cu mm.... pentru conformitate , codul complet si corect al tranzistorului smd prezentat in poza este mmbt2222a , nicidecum bc847 ...! nu exista bc847 marcat cu 1p si atit...! oricum , bc847 este slab , el tinind doar 100ma , spre deosebire de original care tine 500ma...! punct...! Link spre comentariu
Vizitator Danny22tm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 imi cer scuze ca intervin,nu vreau sa va certati pe seama subiectului meu...prefer doar sa ma ajutati ca pe un incepator,adica "mura in gura" !multumesc si respect !ON: cel mai bine incerc sa fac rost de un tranzistor pe care sa scrie "punct-unu-P",condensatorul am inteles ca ramane la 100pf. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Topic redeschis. Rog pe viitor sa nu mai apara titluri anapoda. Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
Vizitator Danny22tm Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 OFF: imi cer scuze pentru gresealaON: am gasit ceva apropiat...imi poate spune cineva daca se il pot inlocui cu cel cautat de mine? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Robeert: te rog sa nu mai postezi consecutiv. Asteapta sa ti se raspunda. Multumesc pentru intelegere. Vezi ca ti-am sters mesajul. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 daca virgula capsula tranzistorului gasit de dvs are aceleasi dimensiuni ca si originalul , atunci raspunsul este DA , suta la suta il puteti folosi fara nici cea mai mica grija... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum