Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help vopsirea unuei biciclete

stefanstudio

Postări Recomandate

stiu ca nu este locul potrivid de a posta asa ceva dar o fac aici totusi sa incepem cum spune si titlu vreau sa vopsesc bicicleta,dau jos vopseaua veche degresez etc apoi grundul dar am grund la cutie si vopsea si lac la spray,daca dau grundul mai diluat cu pensula usor,il las se se usuce apou finisez cu smilgher finoare merge??mentionez ca vreau ca vopseaua sa aiba o aderenta cat mai buna nu vraeu sa se zgaria sau sa sara.legat de vopsea am 1 spray galben policolor care vreau sa dau pe furca fata si furca spate ii spun furca spate pentru ca este cadru cu suspensie (suspensie tunata 2 arcuri puse pe acelas telescop unul mai moale si unul mai tare :rade: ) mai am lac tot policolor si spray negru pentru cadru pe spray scrie mare "magic"oare e compatibil cu lacul?? am inteles ca daca e diferita vopseaua de lac o ataca lacul aa si lacul trebuie aplicat pe vopseaua bine uscata?? sau pot da dupa 30 min dupa vopsea sau il dau a doua zi? astept sfaturi pareri.......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_marinescu

7

• cristian2009

5

• stefanstudio

4

• yo9hnf

3

Nu cred ca trebuie sa dai si cu grund...important e sa dai 1-2 maini serioase de primer. Te sfatuiesc sa te duci la policolor si sa iti iei vopsea la cuie, si apoi sa gasesti un service auto de cartier sa ti-o vopseasca, pentru ca 1 spray se termina imediat. Din experienta proprie iti spun ca 2 sparayuri nu iti ajung sa vopsesti bicicleta....cred ca pentru o vospire faina ar trebui vreo 4. Bicicleta fiind facuta din teava, mare parte din vopsea se duce in aer, se risipeste. La masina unde ai suprafete plane mari, e alt randament. Revin cu niste poze...

Link spre comentariu

ce este acel primer?? eu stiam ca grundul se da sa adere bine vopseaua si de protectie impotriva ruginii (si eu mas sfatui sa o vopsesc la pistol da buzunaru nu ma sfatuit la fel :rade: ) am mai dat si mia ajuns 2 tuburi parca dadusem 3 sau 4 straturi dar am dat direct pe vopseaua veche :ras: fara sa o smilgheruiesc putin macar :ras: decat am degresato si in 2 luni sa facut praf ba mai mult in sonele unde cadru este solicitat mai tare daca ma uit atent vopseaua prezinta mici mici crapaturi .dece spui sa nu mai dau grund? vopseaua are aderenta buna si direct pe fier?

Link spre comentariu

vopseaua veche poti sa o cureti cu decanol, ca sa nu mai tragi la smirghel. cauta sa cumperi, costa cam 8-9 lei sticla, si e simplu de aplicat... se intinde cu pensula, se lasa 10 minute sa coaca vopseaua, apoi se spala totul pur si simplu cu apa!apoi, dai cu primer doar, nu are rost sa dai cu grund. primerul e mai bun ca grundul, si face ca vopseaua sa adere bine. apoi, trebuie sa dai cel putin 2 straturi de lac, pentru ca lacul protejaza enorm de mult vopseaua. vopseaua o dai peste primerul bine uscat, iar lacul il dai peste vopsea dupa 15 minute, nu astepti sa se intareasca de tot.

Link spre comentariu

Primer(primul strat) este traducerea in engleza pentru grund! Vopselele nu e obligatoriun sa aiba o priza buna pe metal.Esential la ele e aspectul.De aceea pentru o vopsire de durata se aplica intai un strat de grund(evident nu peste rugina) si apoi vopsea.Sigur ca daca exista denivelari inainte de vopsea poate fi si ceva chit.Grundul trebuie asperizat insa prin smirgheluire pentru o aderenta buna a stratului ulterior.Cea mai indicata e vopseaua auto.E rezistenta la soare.Si la cat costa sprayurile mai bine se ia"batranul" Emaur ca sa fie destula vopsea si mai si ramane.Lacul se foloseste la sistemele de vopsire la care luciul e asigurat de lacul din ultimul strat.La vopselele cu luciu incorporat cum e si Emaur nu e necesar.Si atentie! Lacul la spray din comert(exceptandu-l pe cel de la Policolor)e ars repede de soare.Tine asa sa apuci sa faci ceva retusuri cat sa apuci sa iei inspectia tehnica la masina.Daca se doreste totusi spray,cautati de Policolor.Au profesionale cu duza speciala care vopseste ca la pistol cu jet oval.

Link spre comentariu
:ras: ce poze? ca mam uitat la grund era beton in cutie, pe vopsea scria ca are aderenta buna la metal etc am curatat bina am spalat bina am dat cu vopsea bina dar cand sa dau cu lac sa facut varza :cry: se pare ca acel lac se da duar pe vopseluri care nu sunt pe baza de rasina sintetica altfel o ataca bina ca am dat cu lac numai pe furca fata reast nu leam vopsit .azi ma apuc de cadru :freaza: fara lac dar totusi ma batea gandu sa las vopseaua 1 zi 2 si sa incerc iar sa dau cu lac.pe furca am dat undeva o pata de lac si nu sa intamplat nimic cred ca era vopseaua uscata mai bine am vazut ce e bine si am inceput sa dau peste tot :sparge:
Link spre comentariu
:scarpin In urma cu vreo 10 ani am dezmembrat un "Sputnik", am fiert cadrul in soda pina a cazut toata vopseaua veche (era metalizata), apoi l-am vopsit cu un singur tub de spray si a mai ramas ceva vopsea.
Link spre comentariu
Vizitator mirelapasare

Si eu am vopsit un Pegas cu spray, un tub mi-a ajuns pentru toata bicicleta, dar vopseaua a ramas mata. Nu am dat cu lac, ca nu am stiut de care sa cumpar si mi-a fost frica sa nu stric ce am facut. :84

Link spre comentariu

in urma cu vreo 2 ani am vopsit niste jante de tabla pentru masina si am folosit spray cu primer,spray vopsea negru si gri si spray lac,toate marca rallye lac sau ceva de genu,luate din brico :da si jante sunt ok si acum,putin zdrelite de la pietrele sarite dar in rest au tinut foarte bine

Link spre comentariu

:scarpin In urma cu vreo 10 ani am dezmembrat un "Sputnik", am fiert cadrul in soda pina a cazut toata vopseaua veche (era metalizata), apoi l-am vopsit cu un singur tub de spray si a mai ramas ceva vopsea.

Cine stie cunoaste...daca ati fi pus cadrul la polul negativ al unui acumulator auto, drept anod un fier oarecare, iesea si mai si... :da
Link spre comentariu

Poate e tarziu, dar scriu totusi: Pt inceput: primer = grund (la spray sau la cutie).In primul rand, dupa ce ai scapat de toata vopseaua veche, cureti foarte, foarte bine suprafata de vopsit cu diluant. Dupa care speli cu apa si detergent. Lasi sa se usuce foarte bine.Dai cu grund, in straturi succesive. Se recomanda sa dai strat foarte subtire, chiar daca primul strat nu a acoperit 100%. Important e sa nu rezulte un strat gros. Dupa ce s-a uscat complet (vara la soare se usuca foarte repede) dai vopseaua la spray tot in acelasi mod pana acoperi suprafata. Nu trebuie sa dai straturi groase pt ca o sa curga si se si usuca greu.Se recomanda si lac deasupra pt luciu si protectia vopselei. Nu se duce in timp sau de la soare sau mai stiu eu de la ce.Pe tubul de lac (firmele care vand vopsea pot baga vopseaua si lacul in tuburi de spray; lacul se vinde normal impreuna cu vopseaua auto) scrie modul in care trebuie dat (pe umed sau pe uscat).In general daca respecti exact timpii dupa care se poate da urmatorul strat nu exista nici o problema.SAU:Daca vopseaua veche nu este cojita in totalitate de pe suprafata, ea se poate smirghelui cu hartie abraziva de diferite granulatii ( de la mare la mic; cu cat numarul de pe hartie e mai mare cu atat hartia e mai fina) pana se ajunge la o suprafata fina, fara asperitati. Ce ramane se poate folosi ca baza pentru vopsea. De aici se vopseste cum am scris mai sus.

Link spre comentariu

Vopsirea bicicletei se face dupa inlaturarea celei vechi si frecarea cadrului cu diluant cu o carpa si pensula, recomand spray-urile de la magazinele auto Dacia , neaparat sa luati de acolo si spray cu lac compatibil sau acceasi marca cu vopseaua. Nu va iesi niciodata ca o vopsea aplicata la cald dar am vazut biciclete revopsite dupa aceeasi metoda care arata impecabil si modate cu, ceva painting...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări