Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numarat cate apasari pe buton sunt in x sec.

critix

Postări Recomandate

SalutDoresc sa fac un montaj cu pic in felul urmator: am un boton care poate fi apasat ori o data ori de 2 ori,in max 4 secunde... doresc ca pe o iesire de la pic, atunci cand am o singura apasare, sa tin pe 1 iesirea pt 150 ms, iar cand am 2 apasari sa tin 450 ms.Problema e ca nu stiu cum pot contoriza cate apasari am in acest interval.Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

1

• critix

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Utilizezi un timer pe care il setezi la o anumita frecventa si cu un contor cronometrezi cite secunde au trecut , apoi butonul tau va fii legat la o intrare (inrerupere hardware) INT0 (RB0 in general) dar va trebuii setat si acel bit al portului ca sa aibe functia dorita , iar cu un contor numeri cite intreruperi externe ai primit ...

Dupa ce contorul timerului a ajuns la o valoare x specifica cu n secunde te pui si verifici de cite ori sa incrementat contorul intreruperii externe .

Am facut un programel in C pentru un turometru , este cam varzalit putin dar cred ca iti va da o idee

#define MENIU_STOP 1#define MENIU_START 2#define BUTON_BK 1#define BUTON_FW 2#define BUTON_ST 3// LCD module connectionssbit LCD_RS at RB2_bit;sbit LCD_EN at RB3_bit;sbit LCD_D4 at RB4_bit;sbit LCD_D5 at RB5_bit;sbit LCD_D6 at RB6_bit;sbit LCD_D7 at RB7_bit;sbit LCD_RS_Direction at TRISB2_bit;sbit LCD_EN_Direction at TRISB3_bit;sbit LCD_D4_Direction at TRISB4_bit;sbit LCD_D5_Direction at TRISB5_bit;sbit LCD_D6_Direction at TRISB6_bit;sbit LCD_D7_Direction at TRISB7_bit;// End LCD module connectionsunsigned char scan_taste(){ if(PORTA.F1) return 1; if(PORTA.F2) return 2; if(PORTA.F3) return 3;  return 0;}void afisare_numar(unsigned int x,unsigned char y,unsigned char z,unsigned char q){unsigned int ch=0;  ch = x / 10000;  Lcd_Chr(y, z, 48 + ch);  ch    = (x / 1000) % 10;  Lcd_Chr_Cp(48 + ch);  ch    = (x / 100) % 10;  Lcd_Chr_Cp(48 + ch);  ch    = (x / 10) % 10;  Lcd_Chr_Cp(48 + ch);  if(q) Lcd_Chr_CP('.');  ch    = x % 10;  Lcd_Chr_Cp(48 + ch);}unsigned int set_t = 250,pas = 50,contor_ms=0,contor_nr=0;unsigned char meniu = 1,key = 0,key_old = 0,contor_timer0=0,numar=0;unsigned int contor_aux=0,var=0;void interrupt(){if (INTCON.T0IF == 1) // timer 0 interrupt flag{    contor_ms++;    INTCON.T0IF = 0;    INTCON.T0IE = 1;    TMR0 =55;           // reset the timer preset count}if(INTCON.INTF){ if(numar) {   PORTA.F0 = 1;   contor_nr++;   if(contor_nr == set_t)   {   PORTA.F0 = 0;   contor_nr = 0;   numar = 0;   meniu = MENIU_STOP;   }  }  contor_aux = contor_ms;  contor_ms = 0; INTCON.INTF = 0;}}void main() {PORTA = 0;TRISA = 0b00001110;PORTB = 0;TRISB = 0b00000001;CMCON = 7;  //disable comparatorsVRCON = 0;//Timer0 Registers Prescaler= 1 - TMR0 Preset = 56 - Freq = 10000.00 Hz - Period = 0.000100 secondsOPTION_REG.T0CS = 0;  // bit 5  TMR0 Clock Source Select bit...0 = Internal Clock (CLKO) 1 = Transition on T0CKI pinOPTION_REG.T0SE = 0;  // bit 4 TMR0 Source Edge Select bit 0 = low/high 1 = high/lowOPTION_REG.PSA = 1;   // bit 3  Prescaler Assignment bit...0 = Prescaler is assigned to the WDTOPTION_REG.PS2 = 0;   // bits 2-0  PS2:PS0: Prescaler Rate Select bitsOPTION_REG.PS1 = 0;OPTION_REG.PS0 = 0;TMR0 = 55;             // preset for timer registerOPTION_REG.INTEDG = 1; // intrerupere pe front crescatorINTCON.T0IE = 0;        // bit2 clear timer 0 interrupt flagINTCON.INTE = 1; //RB0 external interrupt pic onINTCON.GIE = 1; // interrupt enableLcd_Init();                        // Initialize LCD   Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR);               // Clear display   Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF);          // Cursor off   Lcd_Out(1,1,"RPM:");   Lcd_Out(2,1,"SET:");while(1){ //citire butoane  key = scan_taste();  if(key == key_old)         key = 0;    if(9003/(float)contor_aux <= 105) // 105 RPS     {     afisare_numar((float)(9009/(float)contor_aux)*10*60,1,5,1);     }    else    Lcd_Out(1,5,"ERR.");   afisare_numar(set_t,2,5,0);   afisare_numar(contor_nr,2,12,0); switch(meniu) {     case MENIU_STOP:     PORTA.F0 = 0;     contor_nr = 0;     numar = 0;      if(key == BUTON_ST)        meniu = MENIU_START;      if(key == BUTON_BK)             if(set_t > pas)             set_t-=pas;                    if(key == BUTON_FW)             if(set_t < 5000)             set_t+=pas;        Lcd_Out(1,12,"STOP ");     break;          case MENIU_START:      numar = 1;       if(key == BUTON_ST)        meniu = MENIU_STOP;        Lcd_Out(1,12,"NUMAR");             break;          default:     break; }key_old = scan_taste();delay_ms(100);}}
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări