electriclicdoll Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Buna.Am un rtpa7 la 24 v si i s-a ars puntea de redresare, care are 2 rezistente.Am inlocuit-o cu una electronica (nu cu diode) si daca automatul merge mai mult de 1 min se incalzeste foarte tare bobina...o fi ca am luat rezistentele???Ce solutie imi recomandati??? in asa fel incat sa nu se mai incalzeasca!?Cu respect!MULTUMESC ANTICIPAT! Link spre comentariu
nascadorel Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Pune rezistentele la loc si o sa se comporte normal, (puntea din diode este tot o punte electronica) difera doar forma. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 da dar rezistentele acelea s-au ars de asta am schimbat puntea ca s-au ars rezistentele... am o rezistenta de aproape aceeasi valoare...sa o pun pe aia??? Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Ce diode erau si ... ce punte ai pus ? Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 punte de 4 amp si erau diode normale...dealea..ce va mai mari :Dintrebarea este daca pot sa pun rezistenta care are APROAPE aceeasi valoare!? Ce diode erau si ... ce punte ai pus ? Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 La ce tensiune (puntea)?Din cate'mi amintesc ,puntea initiala era cu 4 x 1N4007 , iar pe intrarea de alternativ erau 2 R de vataj ,puse la paralel .La ce tensiune alimentezi bobina? Daca se incalzeste,ori ai tensiunea mare , ori bobina are spire in scurt. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Din cate i-mi aduc aminte (acum 20 de ani am lucrat destul de mult cu acest tip de relee), una dintre rezistente ( cea cu valoare mai mica) are rolul de a limita curentul la decuplare pentru a nu distruge diodele prin fenomenul de autoinductie produs de bobina. Cealalta rezistenta reduce curentul prin bobina atit timp cat ea este aclansata. Daca observi aceasta rezistenta intra in serie cu circuitul bobinei prin deschidera unui contact dupa aclansare. Asa ca monteazale la loc. Pentru puntea redresoare i-ti recomand diode de tip" F 4 AC",(se mai numesc si cu avalansa controlata) fabricate de fostul IPRS. Loturile de RTPA 7 produse spre final de RELEE MEDIAS au fost echipate cu acest tip de diode. I-mi permit totusi sa i-ti dau un sfat: mergi la un magazin sau depozit de materiale electrice care comercializeaza componente "SCHRACK", si cumpara un releu de timp de tipul "ZR3MF011". Cateva caracteristici: - tensiune de alimentare 12V....240V CA sau CC -timp de temporizare in 8 domenii: 0,1-1sec, 1-10sec 0,1-1min, 1-10 min 0,1-1 ora, 1-10ore, 0,1-1zile, 1-10zile. -tipuri de temporizate: la aclansare, la revenire, astabil , monostabil retrigerabil si neretrigerabil, etc. In total 8 functii. Pret cca 60 lei. Pentru mai multe detalii vorbim pe MP. O zi buna. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 releul este la 24v.rezistentele (amandoua) s-au ars asa ca nu am altele...sa pun alta pe noua punte???? Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Pui rezistentele noi ( de aceiasi valoare si putere cu cele vechi) in locul celor arse. Atata timp cat bobina este buna ar trebui ca releul sa functioneze normal. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 si daca am pierdut rezistentele??? ( intrebare cam penibila...)ATI PUTEA SA-MI SPUNETI VALORILE REZISTENTELOR???Multumesc sincer pt ajutor!Cu stima! Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 am gasit de ce tip este puntea:KBU 8Mdeci ramana variantav cu rezistente la loc? va rog spuneti-mi de ce valori erau rezistentele... Link spre comentariu
sorinpavel Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Cum sunt numerotate pe placa rezistentele? Nu cumva sunt SIGURANTE? http://aparate.elth.ucv.ro/Echipamente% ... netice.pdf Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 @ sorinpavel: dvs stiti despre ce vorbim? daca nu...cititi mai sus sau desfaceti un rtpa7 si daca gasiti vreun automat pe care sa scrie pe placa puntii valorile rezistentelor eu sunt honolulu!si nu...nu sunt nici un fel de sigurante!!! sunt rezistente. Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Rezistenta care vine direct in punte este de 75 ohmi/7W , iar cea din contact 2,4 ohmi/3W.Succes ! Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 multumesc! atat vroiam sa stiu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum