Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini frigider usb

Vizitator amanu1979

Postări Recomandate

Vizitator amanu1979

Stie cineva cum functioneaza? o schema ceva? Tare interesant este, mi-as face unul umpic mai mare. Astept poate stie cineva ceva legat de el...sau poate chiar unu home made :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• MifTy

1

• cristian2009

1

Top autori în acest subiect

100 mA.visaţi voi frumos: atât "are voie" portul usb să scoată, cu drivere şi "vorbe potrivite" scoate maximum 500 mA. şi asta la limita prăjirii integratului de control de pe placa de bază!!!pur şi simplu nu are destulă putere.DAR puteţi face un frigider, sau o plită electrică, ambele controlate din usb.şi e chiar simplu.ca idee, eu am un încălzitor electric pe usb.e un hub, care include şi o rezistenţă, care încălzeşte o tinichea, pe care pui cana...dar în instrucţiuni se spune clar că este obligatorie folosirea unei surse externe de 5v la 1 sau 2 amperi, tocmai ca să nu "afumi" usb-ul.

Link spre comentariu

functioneaza cu element peltier. poti gasi pe net despre asta. puterea data de usb insa e prea mica pentru a raci cu adevarat ceva intr-un timp suficient de mic. normal, pe o placa de baza buna sunt fie integrate usb care limiteaza consumul la 500mA fie sigurante autoresetabile. In orice caz, nu ar trebui sa prajesti nimic facand scurt, doar o eventuala taiere a alimenterii pana la restart.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări