Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublor de tensiune !!!

Postări Recomandate

cand eram mai ciutan facusem un dublor de tensiune din ~ in continuu schema aceea de redresare cu dublare (in functie de nr de diode si c-uri se poate si triplare etc.) Intrebarea mea este pot face acest artificiu cu tensiunea alternativa care o da o sursa ATX, tensiunea direct de la traf ca sa fac astfel o ridicare a tensiunii in dauna curentului. Daca trafu da 12 Vca 10 A, in urma dublarii de exemplu ce curent va putea debita ? As vrea sa fac astfel alimentare la finali cu alimentare mai mare sau dubla, punand si o priza sa alimentez de ex. tda2030 ca amplif de sateliti. Alta metoda nu stiu sa maresc tensiunea de la o sursa ATX, am incercat sa desfac un traf de la o sursa bulita si cand am vazut cum e bobinat m-am lasat... iar o sursa ATX de PC este cea mai usor procurabila si ieftina sursa in comutatie de putere destul de mare totusi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Kimnotyze

cand eram mai ciutan facusem un dublor de tensiune din ~ in continuu schema aceea de redresare cu dublare (in functie de nr de diode si c-uri se poate si triplare etc.)

XAN77: Te rog frumos, daca ai timp, arata-mi si mie schema in cauza. Merci!
Link spre comentariu

cred ca am pus degeaba problema asta, m-am uitat acuma intr-o carte din seria 300 scheme si zicea acolo la un dublor facut la iesirea unui oscilator realizat cu un cdb ca tensiunea este aprox. dubla dar scade daca asrcina creste asa ca e aiurea, daca stie careva ceva exact il rog sa subscrie

Link spre comentariu

:smt075 Atentie ! Sursele de calculator sunt bialternanta ( configuratie de bridge ) si nu suporta un redresor monoalternanta ca cel cu dublare de tensiune ( ambele alternante trebuie sa aiba acelasi consum ). Pentru 24V se poate folosi o punte redresoare montata la capetele celor doua infasurari de 12V ( nu se mai foloseste priza mediana ). :smt039

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e o idee buna, pt. ca cele 2 tensiuni au intensitati maxime diferite.De multe ori scrie si pe sursa. De ex. pe +12V 20A si pe -12V 5A.Am pus valorile la intamplare, dar am vazut ca in multe surse tensiunea de -12V este stabilizata cu o sursa tip LM7912, deci cam 1A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări