Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tektronix TDS420 4 canale, eroare log

iora

Postări Recomandate

am acest osciloscop si afiseaza eroare la placa achizitie Acq si Attn si nu masoara nimic pe nici una din intrari.daca exista cineva care foloseste acest tip de osciloscop si are idee ce anume determina aceasta eroare as dori sa ma lamureasca. la o cautare pe net am gasit ca ar putea fi de la condensatorii electrolitici de pe aceasta placa sau de la electrolitul acestora scurs. inca nu am desfacut osciloscopul. asa l-am primit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

6

am acest osciloscop si afiseaza eroare la placa achizitie Acq si Attn si nu masoara nimic pe nici una din intrari.daca exista cineva care foloseste acest tip de osciloscop si are idee ce anume determina aceasta eroare as dori sa ma lamureasca. la o cautare pe net am gasit ca ar putea fi de la condensatorii electrolitici de pe aceasta placa sau de la electrolitul acestora scurs. inca nu am desfacut osciloscopul. asa l-am primit

vreo idee? tot nedesfacut...
Link spre comentariu

iora,

problema este ca putini au reparat osciloscoape ca activitate profesionala, si mai ales modelele TDS4xx, desi poate ca multi electronisti si-au reparat propriile aparate.

Cel mai bine intai documenteaza-te bine, cauta pe grupul de discutii tek si pe forumul tek despre problema si sigur gasesti un manual de service pe net, desi de obicei acesta nu este detaliat, dar este util (la aceste serii tek a oferit manualele de service numai la nivel de modul: http://www.ko4bb.com/Manuals/Tektronix/ ... 803603.pdf ), google e prietenul tau in acest caz...

Nu te astepta sa apara cineva aici care sa spuna "lipeste acolo, apasa butonul acela si se rezolva"...

Daca si acest model 420 are problema caracteristica cu condensatorii electrolitici asa cum sigur stiu ca are seria TDS500, atunci nu ai decat sa-l desfaci si sa verifici, apoi sa procedezi in consecinta.

Succes!

Link spre comentariu

iora, problema este ca putini au reparat osciloscoape ca activitate profesionala, si mai ales modelele TDS4xx, desi poate ca multi electronisti si-au reparat propriile aparate.Cel mai bine intai documenteaza-te bine, cauta pe grupul de discutii tek si pe forumul tek despre problema si sigur gasesti un manual de service pe net, desi de obicei acesta nu este detaliat, dar este util (la aceste serii tek a oferit manualele de service numai la nivel de modul: http://www.ko4bb.com/Manuals/Tektronix/ ... 803603.pdf ), google e prietenul tau in acest caz...Nu te astepta sa apara cineva aici care sa spuna "lipeste acolo, apasa butonul acela si se rezolva"...Daca si acest model 420 are problema caracteristica cu condensatorii electrolitici asa cum sigur stiu ca are seria TDS500, atunci nu ai decat sa-l desfaci si sa verifici, apoi sa procedezi in consecinta.Succes!

intr-adevar service manualul e la nivel de placa .am gasit doar firmware . ramane sa il desfac .problema e ca as vrea sa verific electroliticii cu esr-metru ,insa trebuie sa construiesc unul.pe net am gasit multe relatari referitoare doar la problema electroliticilor,s-ar putea sa am noroc.oricum osciloscopul merita efortul, in rest pare perfect functional,vine si cu sondele originale chiar si cu cea pentru masurat curenti.
Link spre comentariu

Nu stiu cum de au reusit, dar chiar si la seriile de osciloscoape digitale de la inceputul anilori '90, tek chiar ca nu a "scapat" manualele detaliate sau schemele, iar la cele mai moderne - nici o sansa.

Inscrie-te pe grupul de discutii specializat (cred ca e pe yahoo) sau pe forum ( http://www.tek.com/forum/viewforum.php?f=5 ), acolo mai apar indivizi cu experienta.

Regula de bun simt: inainte de a pune 10 intrebari acolo, cauta intai daca nu cumva problemele tale au fost deja tratate si explicate acolo, apoi daca nu ai aflat ce doreai sau daca ai nelamuriri la ce ai aflat, atunci posteaza.

Cauta nu numai dupa TDS420, dar si dupa alte modele din aceeasi familie, sunt foarte asemanatoare si posibil si cu probleme asemanatoare, asa cum a fost cazul si cu si TDS52x, 54x.

In urma cu mai mult de o luna am cerut ajutor pe un grup in ceea ce priveste un manual pentru un osciloscop foarte "exotic" si rar, manual care nu exista pe net, iar singura firma care ar fi putut sa-l aiba la vanzare nu raspundea la email. Nu am primit nici un raspuns pe grup, am crezut ca nu mai sunt sanse si intre timp am renuntat sa-l mai caut, dar chiar ieri am primit un mesaj (singurul!) si apoi manualul scanat... asta dupa o luna de la postare!

Asa ca nu se stie cand si de unde poate apare informatia sau ajutorul, totul e sa incerci.

Link spre comentariu

se pare ca am avut noroc. functioneaza 3 canale ,la al patrulea(canal 3) e fisurata placa cu relele de atenuare,insa e reparabila,momentan ajung 3 intrari de 150Hmz :da

mai apare cateodata eroare la ACQ datorita nefunctionarii canalului 3 conform error log-ului insa nu afecteaza cu nimic functionarea. am schimbat toti condensatorii de 10uF/35v si cei de 33uF/10V format smd.

Posted Image

am o curiozitate: la ce pret se cumpara in RO acest model? (fabricat 1994)

Link spre comentariu

Felicitari, iora, si iti doresc sa-l folosesti cu succes!Nu mai ramane decat sa rezolvi si problema placii fisurate si ai un osciloscop cu patru canale complet functional, desi pana la urma ai dreptate, este putin probabil sa ai nevoie de toate patru canalele.Cel putin eu, desi am unul cu patru canale, n-am avut nevoie niciodata de mai mult de doua canale, iar exemplarul pe care l-am mentionat mai sus nu are decat unul singur si cu ceva limitari in ceea ce priveste uzul general fiind specializat pe masuratori si analiza TV (insa este foarte precis, avand un ADC pe 10 biti cu liniaritate garantata la 0,5 LSB).Desi stiu sigur ca modele similare mai sunt in zona, in privinta unui eventual pret in Ro este foarte dificil deoarece si Ro este o tara... dificila, unde piata pentru aparatura de masura sh este redusa. Un pret orientativ (si ca sa te bucuri mai mult) gasesti cautand preturile de vanzare de la terte persoane de dincolo, eventual ebay.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

as dori un sfat in legatura cu acest osciloscop TDS420.defectul aparut este urmatorul:in momentul sincronizarii bazei de timp cu semnalul, display-ul nu mai face reimprospatare, ca si cum s-ar bloca si nu mai apare semnalul sincronizat. se aprinde led-ul de control TRIG'D .daca opresc manual achitia in mod free run pot vedea semnalul.deoarece osciloscopul este digital si pe forumul dedicat tektronics ,apare listata aceasta problema insa fara un raspuns ,as dori o lamurire in legatura cu acest defect

Link spre comentariu

as dori un sfat in legatura cu acest osciloscop TDS420.defectul aparut este urmatorul:in momentul sincronizarii bazei de timp cu semnalul, display-ul nu mai face reimprospatare, ca si cum s-ar bloca si nu mai apare semnalul sincronizat. se aprinde led-ul de control TRIG'D .daca opresc manual achitia in mod free run pot vedea semnalul.deoarece osciloscopul este digital si pe forumul dedicat tektronics ,apare listata aceasta problema insa fara un raspuns ,as dori o lamurire in legatura cu acest defect

nici o idee?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări