Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire integrate pe placa


Vizitator corcotoi

Postări Recomandate

Vizitator corcotoi

Salutare,In ultimul timp toate imprimantele de la Samsung si Xerox nu mai accepta cartuse reumplute decat dupa o resoftare. Resoftarea se face dupa serialul imprimantei si trebuie cumparat de la "rusii" de fiecare data. Dar cum voi avea mai multe imprimante de acelasi fel as dori sa incerc sa clonez informatia care se scrie in integratul aflat pe formaterul imprimantei si apoi sa o folosesc la toate imprimantele de acelasi fel. 1.Pentru asta voi avea nevoie de un modul cu ajutorul caruia sa copiez si rescriu informatia in integrat. (daca cineva ma poate ajuta sa-mi faca un pret)2. Motivul pentru care am postat... Imi poate recomanda cineva ce fel de aparatura sa folosesc pentru dezlipirea si lipirea la loc a integratelor in cele mai bune conditii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • paul14

    2

  • riderinblack

    2

  • dan cod

    2

  • diablero

    1

Top autori în acest subiect

Vizitator corcotoi

Este vorba de imprimane laser si chipul se afla pe placa electronica a imprimantei. (nu stiu exact cum se numeste, stiu doar ca are 8 picioare) Da, voi folosi o statie cu aer cald pentru dezlipire, dar ma gandesc daca exista ceva "aparatura ajutatoare" la lipirea inapoi pe placa a acestor integrate ? Sau un letcon este suficient?

Link spre comentariu

Cea din dreapta este o amarata de 24C04 care se poate citi si scrie foarte usor.Produsele acelea nu ajuta cu nimic la lipirea sau deslipirea lor ci sunt adaptoare folosite pentru conectarea cu interfat cu care se citesc si se scriu.Ca si adaptor eu am si cel cleste si tipul celalalt dar eu prefer clestele.De deslipit cel mai bine cu aer cald de lipit merge si cu aer cald si cu letconul.

Link spre comentariu
Vizitator corcotoi

Dan iti multumesc pentru raspunsul tau - spune-mi te rog daca imi poti recomanda o statie cu aer cald, avand in vedere ca o voi folosi doar la acest tip de probleme (imprimante laser).

 

In alta ordine de idei daca ma poate ajuta cineva contra cost cu o "instalatie" pentru citirea/scrierea unui model 93C66 gasiti aici o schema http://www.comunidadelectronicos.com/pr ... eeprom.htm precum si pentru I2C este rugat sa ma contacteze pe PM.

Link spre comentariu

In general toate statiile cu aer cald existente pe piata sunt cat de cat aceleasi.E plin netul de ele.Eu am si un 952A si merge bine partea de aer cald.La oradea au pret bun.Pentru a doua problema este suficient ADMEM01 si asta este de gasit pe net.

Link spre comentariu
Vizitator corcotoi

Revin cu o poza facuta placii pe care va trebuii sa lucrez. Intrebarile raman aceleasi si anume;Ce adaptoare si ustensile ajutatoare credeti ca as mai avea nevoie pentru extragera si montarea pe placa a acestor memorii, precum si pentru citirea si scrierea lor ?

Link spre comentariu

Cum s-a mai spus si pana acum, nu`ti trebuie facultate si ustensile de la NASA sa dai jos piesele alea si sa le pui la loc. E de ajuns statie cu aer cald/letcon, penseta, fludor, sacaz/flux si eventual tresa absorbanta daca folosesti letconul. A, uitasem; si putin bun simt sa nu incalzesti piesa prea tare.

Link spre comentariu
Vizitator corcotoi

Am tot cautat si se pare ca aceasta este programatorul pentru memora de tip 93CC66 (daca imi puteti confirma acest lucru ar fi excelent) http://www.adelaida.ro/product_info.php ... db80436391 - am vre-o sansa sa-l gasesc la magazinele dupa Strada Maica Domnului din Bucuresti ?

 

Am vazut cateva filmulete pe youtube si se pare ca nu-i foarte complicat sa dai memoria jos, am inca mari intrebari in ce priveste punerea ei la loc, cum voi reusi eu sa pun la loc acea mica piesa fara sa-mi scape fludor si sa fac contact intre picioruse...dar sunt dispus sa incerc.

Sper de asemenea sa nu fie foarte greu de citit, copiat si rescris memoria. :)

Daca aveti linkuri cu diverse tutoriale scrise sau video va rog sa la postati aici.

 

Daca este cineva din Bucuresti electronist sau pasionat dispus sa ma invete primi pasi in electronica il rog sa ma contacteze. (contra cost normal).

Link spre comentariu
Vizitator corcotoi

Spuneti-mi va rog care este diferenta intre urmatoarele modele de memorii:

 

1. U17 24C256 versus U9 24C256 versus 24C256 ?

Aceste memorii pot fi scrise cu programatorul http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=95 (am vazut ca la indicatii scrie ca poate scrie memorii de tip 24C256, dar nu scrie si de U17 sau U9.

 

Daca am un adaptor pot scrie toate aceste memorii direct pe placa, exista vre-un fel de risc ?

 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator corcotoi

Astazi mi-a venit programatorul, problema este ca nu stiu cum sa-l setez pentru scrierea memorilor 93C66 si 24С256,Am atasat o poza cu programatorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări