Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor amplificator cu 2n3055

Postări Recomandate

Legat de fidelitate ma indoiesc ca exceleaza, in primul rand ptr ca iesirea e prin condensator electrolitic (alimentare nesimetrica).

Iti recomand schema asta, luata de aici :

Posted Image

E numai putin mai complicata, dar sunt sigur ca merita facuta.

In plus, ai o descriere detaliata la linkul dat mai sus.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Configuratia aleasa pentru final poate apare la prima vedere reusita dar atunci cand se folosesc tranzistori cu Ft de cca.1Mhz (MJE 2955,2N3055),acestia lucreaza in emitor comun , la Ft/Beta si se pot intruni conditiile de oscilatie;din acest motiv se recomanda in cele mai multe cazuri configuratia repetor pe emitor.

Link spre comentariu

Deci schema de mai sus nu e asa buna, multumesc pentru sfat, voi ramane la prima schema atunci (ce publicata in Tehnium), am gasit si cablajul facut gata pe site-ul http://www.niqro.3x.ro/100wt/aaf_clasic_100W.htm sper ca nu se considera reclama.

Te inseli, schema lui apollo11 e mai buna decat cea a lui niqro. Escu a facut doar niste consideratii referitoare la autooscilatiile ce pot apare. Ele se pot reduce daca prefinalii se compenseaza cu cate un cond de 50-100p intre B si C.Schema foarte buna si apreciata, numai cu finali 2N3055 aici.Bafta!
Link spre comentariu

schema lui appolo arata binisor. insa recomand schema de mai jos. am gasit-o la cineva pe un blog/forum nu stiu si am modificat-o eu putin. merge mai bine ca cea din tehnium. e mai puternica,nu cu mult, dar este. eu am alimentat-o cu +-28V. dar trebuie preamplificator ca sa scoti puterea,ca si la cea din tehnium. numai bine

post-40258-13982929166_thumb.gif

Link spre comentariu

Daca va va folosii am sa prezint si eu o schema de amplificator de 55W.

http://i54.tinypic.com/2mrtlqu.jpg

Datele tehnice sunt urmatoarele:

55W sinus pe 4 ohmi cu intrarea de 350mV

30W sinus pe 8 ohmi cu intrarea de 380mV

15W sinus pe 16 ohmi cu intrarea de 400mV

Distorsiuni <1%/50W/4 ohmi

Frecventa de lucru 25Hz - 25KHz +/- 1dB

Impedanta de intrare la 1KHz este de 50 Kohmi

Tensiune de alimentare diferentiala de +/- 29V/2A

Link spre comentariu

Am inceput eu sa fac cablaj la schema facuta de tine in eagle dar sapt asta nu prea am/am avut timp.Nici de acum incolo nu promit nimic,in caz ca am timp mai mult intr-o zi ,2 sa vad ce pot face...plus ca tre sa revad si schema sa nu fie greseli si sa fie mai "aerisita",etcPoti sa incerci si tu daca tot folosesti eagle sa vezi cum iti iasa un cablaj...urmaresti schema si folosesti functia "ratsnest" din program.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări