Vizitator Alexandrovici Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Salut! Detin 2 difuzoare de banda larga (Visaton BG 20 8 OHM) cu aceste specificatii: http://www.visaton.de/en/ela/breitband/bg20_8.html Doresc sa ma apuc de bricolat 2 incinte ce vor fi folosite preponderent in aer liber la mici petreceri, gratare etc. Fiind incepator si primul meu astfel de proiect, m-am hotarat sa va cer ajutorul si indrumarea dumneavoastra pentru a nu construi niste lazi cu difuzoare, ci niste incinte care sa imi dea satisfactie personala din cat mai multe puncte de vedere. Din cate am studiat pana acum, cel mai bine s-ar "lipi" de un incepator ca mine o incinta de tip inchisa din MDF datorita riscului mai mic de a da gres in constructie si marimii mai reduse, spre deosebire de o incinta de tip bass reflex care este putin mai dificila si mai mare, la care insa as castiga pe partea de SPL ce ar fi de ajutor in conditii de outdoor. Astea sunt recomandarile celor de la Visaton, dar nu stiu care din ele se preteaza cel mai bine, mai ales stiind ca in WinISD Pro am ajuns la cu totu alte rezultate! (Volume: 74.24l, Fsc: 62.34 Hz Qtc: 0.703, Sealed) Recommended cabinets: Volume/Principle BR-Channel fb fc/QTC 30 l/closed - - 90 Hz/0,7 30 l/bass reflex BR 15.34 42 Hz - 50 l/bass reflex BR 15.34 (length 7 cm) 42 Hz - Astept recomandarile si indrumarea dumneavoastra! Cu stima, Alex. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Buna, la bass reflex nu vei castiga SPL ci doar extensie in banda reprodusa pe partea de bass. Poti face insa incinta inchisa si sa o ajuti pe bass cu ajutorul corectorului de ton de pe amplificator. Boxa o vei putea folosi afara fara probleme daca nu ai nevoie de prea multa galagie. Si eu sunt din Iasi si iti pot da o mana de ajutor daca vrei sa faci un proiect mai complex. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Salut Yoshiro!Ce ar presupune un prioect mai complex?Eu unu ma gandesc sa incep cu ceva simplu, sa pot intelege treptat problemele de acustica si de construire a unei incinte si apoi sa incerc si ceva mai complex, ce presupune mai multe cunostinte... Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Poti incepe cu ceva simplu, insa trebuie sa stii la ce sa te astepti. Si anume o lipsa a basului daca vei folosi acel difuzor in incinta inchisa.Proiecte complexe pleaca de la bass reflex si pot ajunge la linii de transmisii sau hornuri. Difuzorul a fost folosit mult in VTP-uri. Acum aceste tipuri de incinta au particularitatile lor dar cam toate sunt voluminoase. Am o colectie interesanta de proiecte pe care v-o pun la dispozitie sa o rasfoiti daca vreti. In casuta postala gasiti nr meu de telefon. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 cei de la visaton dau si o incinta pentru acest tip de difuzor ...... Used in / Accessories: MB 208/H http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html gasesti la ei pe pagina si detaliile de onstructie cat si partile componente http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... ction.html , pot zice ca este fff simplu sa mergi cu lista in mana la un magazin ce are PAL sau MDF si sa le taie la dimensiunile date de cei de la visaton ....in rest , este doar pasiune si pricepere Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Salut maverik_ro!Am gasit si eu acest proiect...insa momentan nu detin suficient capital pt al aborda si nu vreau sa fac rabat de la calitate pentru a reduce costurile... Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 ....... Poti face insa incinta inchisa si sa o ajuti pe bass cu ajutorul corectorului de ton de pe amplificator. Boxa o vei putea folosi afara fara probleme daca nu ai nevoie de prea multa galagie. ....Mai baiatule, tu te pricepi nu gluma !!!! Omul zice ca vrea sa le foloseasca la gratar si tu ii spui sa le faca in incita inchisa si sa dea corectii de ton pe bas ca asa se poate folosi in aer liber fara probleme daca nu vrea galagie mare !?!?!!??!?? Pai daca face cutie inchisa - automat creste excursia membranei. Daca mai baga corectie te ton pe bas - creste si mai mult excursia. Omul vrea sa le foloseasca in aer liber. In aer liber e nevoie de SPL MARE, SPL mare inseamna excursie mare (3 x excursie mare). Pai in cutie inchisa + corectii de ton NU va iesii niciodata SPL Mare.Alexandrovici - cel mai simplu e sa respecti indicatiile date de VISATON. Eu recomand un bas-reflex. EQ sau alt gen de filtru nu cred ca e cazul - mai ales daca le vei folosi in aer liber. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Adica sa folosesc una din aceste recomandari?30 l/bass reflex BR 15.34 42 Hz -50 l/bass reflex BR 15.34 (length 7 cm) 42 Hz -Cum se va auzi cea de 30 l spre deosebire de cea de 50 l?La cea de 30 litri nu ar trece cam rapid aerul prin portul BR 15.34 astfel provocand un sunet deranjant?Conteaza mult cotele, sau as putea da orice dimensiune respectand insa volumul?Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Ma gandesc si la varianta asta http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html , sa fac prima boxa si dupa ce mai strang ceva capital sa o construiesc si pe a doua...Ce prestatie credeti ca vor avea aceste boxe in conditiile in care vor fi folosite? O mica problema ar fi ca amplificatorul meu este de 200 w pe fiecare canal pe 8 Ohmi si cred ca ar trebui sa fie ceva mai puternic totusi. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Frequency response 85 - 20000 Hz => nu are bass!!! Deci orienteaza-te spe alta schema. De ce nu faci bass reflex in 30 litrii? Nu sunt mari si 42Hz este destul de ok! Link spre comentariu
CBI Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 aceste difuri sunt de BL dupa cum cred ca deja s-a intelesce nu s-a inteles e ca prin natura lor nu stau f bine in redarea frecv la capetele spectrului si mai ales la volume mai ridicatein aceasta idee,ar merge facuta o incinta bas reflex cum recomanda visaton,eu personal as face ceva pe la 40L,dar merge orice intre 30 si 60L,cu cat mai mica se sacrifica putina extensie iar cu cat mai mare se depaseste cursa la putere(pe bas) ceva mai micadaca ai de gand sa dai cu putere in ele in exterior,ar trebui sa ai putina grija la deplasare pt ca au un xmax de 2mm(sau +/-4 maxim,pe care daca-l depasesti..face poc poc) si nu au bas f mult(sau jos) lasate asa pe liber(fara nici un filtru) pt a nu sacrifica eficienta.Pt exterior ar fi bun(in sensul de necesar) un filtru activ pt incinta bas reflex,sau si pasiv(macar ord 1,un cond in serie)in principiu difurile de unele singure nu pot face si una si alta(spectru complet si fidelitate in casa cat si galagie in exterior).trebuie sa te hotarasti ce vrei sa obtiilatimea cutiei nu este critica deoarece nu urmezi un proiect anume cu deteminari deja stabilite.rezultatele obtinute cu winisd sunt pacalitoare daca bagi niste cifre si astepti sa iasa rezultate mura-n gura.Am mai spus si cu alte ocazii,daca nu stii ce face programelul ala acolo si cum sa-l folosesti,mai bine nu-l mai folosesti deloc decat sa folosesti date incertedat fiindca yoshiro ti-a oferit ajutorul ,eu zic ca ai putea apela cu incredere la ajutorul lui pt a realiza ceva practic si nu ramane doar la teoriibafta Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Datorita voua am cam inteles ce am de facut si mai ales la ce sa ma astept de la acest proiect...Am stabilit ca vor fi incinte bass reflex din MDF (vreau sa prind si ceva experienta in prelucrarea si finisarea MDF-ului), undeva pe la 40 l, cu tub de bass reflex confectionat din teava PVC pentru instalatii sanitare sau cumparat din comert daca gasesc pe dimensiunile dorite...Acum sa pun si cateva intrebari :D1.Cum influenteaza lungimea tubului de bass reflex sunetul?2.Cat de mult conteaza distanta dintre tubul de bass reflex si peretele din spate al incintei? Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Cam asa vor arata incintele. Daca am gresit undeva, rog sa ma corectati! Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Dimensiunile tubului impreuna cu volumul incintei vor da frecventa de acordaj. Bineinteles se poate jongla cat de cat cu diametrul si lungimea pentru a ajunge la fr de acordaj dorita in functie de materialele disponibile. Ideal e sa se pastreze proportiile din proiectul celor de la Visaton ptr ca probabil au determinat o incarcare optima a difuzorului. Avand in vedere ca nu vor reproduce SPL-uri foarte mari diametrul poate fi tinut la dimensiuni moderate. O practica utila este sa rotunjesti marginile tubului daca ai freza daca nu te ajut eu la acest aspect.Amplasarea tubului este si ea importanta, daca este prea aproape de peretii incintei se va modifica factorul de corectie astfel incat tubul va parea mai lung si totodata se va modifica fr de acordaj. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrovici Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 In concluzie nu am ales chiar nefast locul in care am pozitionat tubul pentru bass reflex. Voi cauta pe la magazinele de profil ceva teava din PVC, diametru 60-65 (poate gasesc) pentru teste si masuratori la care sper sa ma ajute Yoshiro caruia ii multumesc pentru suportul primit inca de la primul post si care sincer m-a facut sa zambesc, nu credeam ca mai exista inca oameni care sa iti ofere ajutorul si suportul lor neconditionat.Si ca tot suntem consateni sper sa ii placa berea rece in zilele toride ce vor veni :smt103: . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum