mișa Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Pune unul mai rau. Eventual pune o "combina" de aia chinezeasca, o conectezi corect si o bagi in teste impreuna cu amplificatoarele HiEnd.Vei obtine rezultate foarte interesante daca faci testul obiectiv. Nu e o gluma. Fa testul si dupa aia vorbim. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 offtopic: Sincer, m-am cam saturat de ascultat (in sensul de a schimba la mine ceva). Dintr-un singur motiv: in nebunia mea am vrut sa inteleg, care este solutia redarii unui sunet corect si am cheltuit bani, multi aiurea. Am ascultat, avute sau nu, zeci de amplificatoare. Este greu foarte greu sa gasesti un aparat care sa redea exact realitatea, din multe motive. Apoi este un lant: sursa, amp, boxe, spatiu de auditie, ureche, perceptie, educatie muzicala.Stiu aparate ieftine care stau in picioare (pe la TEAC de exemplu) sau dau la fund "hi-end" , atentie la ghilimele (nu am ascultat prea multe doar de la Primare, Unison Research, Arcam, Naim, Sony ES din ce imi amintesc din numele mai noi).Am constatat ca marketingul, brandul si review-urile nu au nici o legatura cu auditia/gustul/educatia/asteptarile.Nu vreau sa generalizez sunt aparate hi-end de valoare (nu vorbesc de cea financiara).Sper ca nu te referi la orice Marfa din China. Mai toate firmele asambleaza acolo. Am o combina SONY care sta intr-un atelier si are un sunet departe de multe asteptari, in nici un caz buna pt versus.Sincer pot spune la blind test cind este SE pe lampa sau nu. Insa nu imi dau seama cind este PP pe lampa sau tranzistor (depinde de SS).LE: insa am gasit cd-playere si ampuri care la blind-test nu am reusit sa le deosebesc. Insa niciodata boxe. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 PS: Si asa am descoperit ca filtrul boxelor, "gidilit" pentru Yarland, are media in spate. Deci, loc de "rimat" in filtre.Asa este.Yaland-ul nu prea are basi si inalte.Tweeterul care are un SPL mai mare cu 2dB decat wooferul era folosit fara L-pad si chiar si asa nu prea aveam inalte.Ca sa obtin un raspuns cat de cat liniar a trebuit sa departez destul de mult din filtru cele doua difuri.Cu noul amplificator situatia era exact pe dos.Basii si inaltele acopereau mediile.Astazi am operat modificarea in filtru in sensul ca am ales un punct de taiere al wooferului ceva mai sus si am atasat tweeterului un L-pad de 1,5dB.Cred ca acum rezultatul este mult mai bun.Imi pare rau ca nu am facut acest lucru cand a fost Liviu pe la mine fiindca operatia nu a durat mai mult de 5min. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Oricum, a-ti observat ca , datorita sensibilitatii/fidelitatii crescute, amplificator/incinte, deosebeam masterizarile proaste si cd-urile facute CDA din mp3 nu din flac (fara EAC). Pe unele inregistrari sunetul era perfect. Probabil media era atenuata 1-2 dB. Altfel ne deranja tot timpul.Ma tin de cuvint, aduc o sursa adevarata: Marantz CD40 modat, dupa toate regulile serioase. Cadou. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Vreau sa includ un Uher VG850, care l-am comparat cu multe alte amplificatoare si inca sta bine (printre versus-uri: Tehnics, Dual, Marantz a dat fum si mult laudatului NAD 3020 toate seriile a, i, e, b si simplu).E conform DIN german.Eu am facut blind cu ce am acasa, cu SE EL84, SE ECL 82, SE EL11 - prototip vs Priboi vs Uher. Toate SE-urile au sunat cald, placut, dar ... exista un dar (tac; imi pun lumea in cap).hai ca te scot euun am SE de putere redusa 3..4w ,e cam " mort" pe pasajele cu tobe mari sau instrumente care produc frecvente foarte joase,chiar daca avem incinte de 100dB splpentru muzici cu multe instrumente sunt de preferat ampurile PPeream curios cum suna ampul :cry:pentru cei din Bucuresticine vrea sa probeze un amp sau sa ne vedem la o auditieputeti veni la mine la sala de repetitii,cel mai ok este Duminica dimineata sau Simbata searasala este insonorizata si tratata pentru a fi surda,are 60 metri patratise poate fuma si bea o bere icon_jook Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Asa e. Si comportamentul aproape de cliping e diferit. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 offtopic ☺: Sincer pot spune la blind test cind este SE pe lampa sau nu. Insa nu imi dau seama cind este PP pe lampa sau tranzistor (depinde de SS). Link spre comentariu
fcon Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 ...pentru muzici cu multe instrumente sunt de preferat ampurile PPAsa este; pe Dream Theatre, la unele pasaje, SE-urile pe lampi parca se sufoca (headroom limitat - cred; daca nu-i asa, oricum, termenul suna bine...).Impresia este confirmata de impatimitii trupei, care stiu fiecare acord.La PP-uri este altceva.In functie de tipul de muzica preferat, se face compromisul respectiv (PP sau SE)... Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Ma tin de cuvint, aduc o sursa adevarata: Marantz CD40 modat, dupa toate regulile serioase. CadouMultumesc foarte mult.Am sa ma revansez.cine vrea sa probeze un amp sau sa ne vedem la o auditieputeti veni la mine la sala de repetitii,cel mai ok este Duminica dimineata sau Simbata searasala este insonorizata si tratata pentru a fi surda,are 60 metri patratise poate fuma si bea o bereChiar sunt curios sa vad si eu buncarul si sa vad (aud) ce am realizat comparativ cu un profesionist.Multumim de invitatie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 la sala nu am decit o clona de Revox S52 PP 10w si o pereche de incinte VTP de la dl Mateescu,asta la domeniul hi-fi,am avut mai multe dar au fost transformate in eurola domeniul ampuri de chitara ....se schimba treaba,e o intreaga colectie, toata sala este utilata cu ampuri construite de mine ,plus cele ale unor chitaristi care repeta acolo (ampuri construite tot de mine)cind aveti chef va astepto sa chem si niste " cintaciosi" pentru o auditie live Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum