dem3ntor Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Am gasit pe la tata prin garaj 5 interfoane Fabricate de EI, dar nu stiu cum le-as putea utiliza.au o mufa de conectare cu 6 pini, dar nu foloses decat 4.Stie cineva cum le-as putea pune in functiune, macar sa imi dau seama daca sunt in stare de functionare.Multumesc! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Acela se numeste, dupa cartea tehnica, "Post abonat interfon pentru birouri PAI-01B" produs de IEI. Momentan nu am cu ce sa scanez schema dar in schema cele 4 fire sunt notate in ordine : 1. +24V (il identifici usor ducand direct in siguranta, contactul de capat), 2. Masa, 3 si 4 conexiunea de semnal duce direct la un transformator de intrare (impedanta linie 600 ohm, fir telefonic). Daca ai mufa cu un rest din cablu, firele 3 si 4 sunt ecranate, distanta maxima ajungand pana la 5km. In principiu legi cele 4 fire ale interfoanelor doua cate doua (plus la plus, masa la masa si semnal la semnal) si, la apasarea unui buton de apel trebuie sa se auda apelul in celalalt (se injecteaza 24Vcc pe firele de linie acesta fiind semnalul de apel). La apasarea unui buton de emisie trebuie sa se auda ceea ce vorbesti in celalalt interfon. Consuma 3VA in emisie si 6VA in receptie asa ca trebuie sa ai o sursa care sa poata da cel putin 0,5A la 24V (max 10% variatie la tensiune). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum