Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capturire interioara cu absorbant - un caz special /mister ?

spinach

Postări Recomandate

Am pus si citeva poze . Probabil ca am sa il las cum a fost , dar deoarece nu este lipit , foarte probabil ca din cauza vibratiei sa se deplaseze .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

22

• CBI

8

• viperash

8

• ahegyes

7

Top autori în acest subiect

eu cred , ca au optat pentru solutia asta , din inconvenietul separarii celor 2 difuzoare , care implica ,volum dublu , greutate , etc. ce vad in poze , ma duce cu gandul la o separare a difuzoarelor de bass , folosind material fonoabsorbant. desii , solutia optima pentru mine , era ca tubul de bass , sa fie pus in mijloc , intre cele 2 difuzoare . dar eu sunt amator , iar ei , ingineri. detin si eu 2 boxe studiocraft , cu 2 difuzoare de bass , doar ca difuzoarele de bass nu sunt puse in linie , adica, primul dif de bass e amplasat in centru, iar al 2 lea in extremitate , iar materialul fonoabsorbant , nelipit bineinteles , e amplasat in jurul difuzoarelor de bass , respectand aceasi linie , tubul de bass e amplasat in spate, in zona tweterului , care pentru mine are un mister , din cauza faptului ca magnetul tweterului , ocupa jumatate de tub , lasat la 2 centimetrii distanta . e curioasa treaba , oricum , nu dau 2 bani pe aceste sisteme , au ele farmecul lor , dar eu ca amator , optez pentru 2 basi separati .

Link spre comentariu

User liviu , dupa cum descrii , baxele tale sint in configuratie tipica D'Appolito . Cei de la Magnat am vazut ca prefera acesta configuratie prioritar si se pare ca le iese socoteala .Poate pui si tu ceva poze .Pe teoria ta , unul din difuri ar functiona deci cu incinta closed , unul ar functiona ca basreflex . Cu cit vom creste volumul , datorita cresterii miscarii masei de aer , cel closed se va deplasa catre basreflex . In revew pe care le-am citit , un punct negativar fi ca au pirderi in zona de medii si medii inalte . Initial am crezut ca este aiurea , deoarece la volum mic se aude bine si nu se confirma . Cind insa bagi ceva forta in ele , intradevar ca isi pierd suflu in zona de medii, medii/inalte . Acesta ar justifica teoria functionarii celor 2 camere . Ieri am facut urmatorul experment . Am legat cu sfoara rulourile de vata , pentru a fi mai stabile . Dupa ce am montat , stupoare : sunetul isi schimbase timbrul ; basul , cred doar in zona 40-50hz , din un bas difuz , se transformase in un bas rotund , dar limitat . M-am hotarit si astazi le pun cum au fort . Probabil ca au cercetat ceva baieti si au adoptat toate masurile pentru a scoate ceva ieftin cu sunet cit mai bun . Nu cred ca s-au zgircit totusi la niste clei . Am vazut ca au folosit in montaj cam 4-5 feluri de cleiuri , fiecare pus in locuri diferite . Daca facem un paralel cu boxe mai ieftine , se observa ca la capitolul materiale nu este mare diferenta ;diferenta este la calitatea sunetului , care evident revine din cercetarea facuta in lansarea proiectului . Si inca ceva ; cei ce au facut aststa nu sint ingideri ; ei sint de fapt niste artisti , niste creatori , niste oameni speciali cu dotari speciale de la natura ; aici nu este nimic de calculat ; este doar sunet , ureche , inspiratie .

Link spre comentariu

Daca este off-topic cer scuze, dar pentru cine e interesat,acesta poate accesa http/dengor01.narod.ru,unde poate gasi unele din solutiile tehnice adoptate in anii "de aur"1975-1990,de firme mari in domeniu-constructia difuzoarelor(membrane sandwich,din materiale compozite,etc),solutii de aplicare material fonoabsorbant,incinte diverse comparate in mod obiectiv,etc.Desi textul e in limba rusa ,desenele,schitele pot fi intelese de oricine e interesat.Comparate cu incintele de mai sus,opere de arta ,multe incinte de azi ,cu preturi exorbitante ,cad in derizoriu;daca gresesc ,cer scuze.

Link spre comentariu

Daca este off-topic cer scuze, dar pentru cine e interesat,acesta poate accesa http/dengor01.narod.ru,unde poate gasi unele din solutiile tehnice adoptate in anii "de aur"1975-1990,de firme mari in domeniu-constructia difuzoarelor(membrane sandwich,din materiale compozite,etc),solutii de aplicare material fonoabsorbant,incinte diverse comparate in mod obiectiv,etc.Desi textul e in limba rusa ,desenele,schitele pot fi intelese de oricine e interesat.Comparate cu incintele de mai sus,opere de arta ,multe incinte de azi ,cu preturi exorbitante ,cad in derizoriu;daca gresesc ,cer scuze.

:aplauze
Link spre comentariu

Uite eu nu o vad chiar asa . Daca cei ce lucreaza la fabricanti de boxe de astazi sint cei ce stiu si limba rusa ? este o mare gresala sa pozam in semizei cu dreptul de a imparti lumea , bunurile , oameni, etc . Tare as vrea sa stiu daca user viperash a costruit in viata lui o singura incinta ?

Link spre comentariu

Tare as vrea sa stiu daca user viperash a costruit in viata lui o singura incinta ?

Da am construit. Dar nu am stat sa fac poze pt ca nu le-am facut sa postez pe forumuri cat de bine fac eu incinte sau nu. Dar daca tot esti din galati te pot invita la mine acasa pt o auditie. E ok asa ?Cu respect.LE: Iar in acest moment chiar lucrez la un subwoofer, si esti bine venit sa il asculti.
Link spre comentariu

Excelent ; si eu cred in teoria diy ; dar am mai spus ; exista multe talente in diy dar pacat ca se risipeste totul , fie ca nu aduce la final ,fie ca renunta prea usor si cel mai ades din cauza unei secretomanii prost intelese Uite un exemplu : problema care am deschis-o eu ; ma asteptam ca toti pasionati de diy , cu experienta sa isi dea cu parerea . Acesta nu este insa un motiv sa desconsideram pe cineva pe acest glob , pe motiv de limba, culoare , apartenenta religioasa , etc.Ultimul rezultat al cercetarii mele: s-au folosit 3 bucati de absorbant pentru fiecare gremotoc . Fiecare bucata are latime <= cu latimea interioara a incintei ; s-au roluit cite 3 si intre ele , cind s-a inceput roluirea sint devansate ; astfel ca dupa roluire , capetele care sint in exterior nu sint egale ; cred ca este un fel de acordaj lin al incintei folosind acest sistem , adica :-cit de lat este ghemotocul-ce lungime are fiecare cap pina la ghemotoc-care este mai lung , fata de pereti , mijloc incinta , difuzoare ;Am putut sa refac ce au pus cei din fabrica pentru ca initial am fotografiat tot .Dat fiind ca bucata de sus , liga tw este lipita , bucata de jos nu prea are cum sa se miste in mod normal , ramine ce-a de mijloc , care nefixata se va misca . probabil ca o sa mearga bine la inceput , apoi se va schimba sunetul ; eh , dar cine isi poate da seama deoarece mai intervine si obisnuita si trecerea timpului .

Link spre comentariu

Atunci cand comparam diverse incinte e bine sa avem si criteriile corespunzatoare;in epoca amintita s-au realizat progrese uriase in constructia difuzoarelor,incintelor,fiecare firma mare a incercat sa aduca ceva nou,sa cucereasca un loc pe piata in crestere cu produse cat mai bune cu un pret care reflecta 100% calitatea acestora.In ultimii 20 ani putine incinte reflecta calitatea reala;din acest motiv am indicat site-ul unde sunt si comparatii facute in mod obiectiv intre diverse incinte.Nu trebuie uitat un aspect-pretul-o incinta care se vindea in 1980 cu 2000 usd s-ar vinde azi cu 15-20.000 usd.Cu cat suntem mai bine informati cu atat putem vedea ce se ascunde dincolo de etichetele stralucitoare;cei care orgoliosi cred ca "stiu totul" de multe ori pierd si timp si bani..etc.Cer scuze pentru interventie ,dar poate va folosi.

Link spre comentariu

Dat fiind ca bucata de sus , liga tw este lipita , bucata de jos nu prea are cum sa se miste in mod normal , ramine ce-a de mijloc , care nefixata se va misca . probabil ca o sa mearga bine la inceput , apoi se va schimba sunetul ; eh , dar cine isi poate da seama deoarece mai intervine si obisnuita si trecerea timpului .

Din cate vad bucata aia de la mijloc sta intre cele 2 difuzoare. Miscandu-se in faza tare ma indoiesc ca o sa miste absorbantul prea mult. Chiar de s-ar misca cat de cat impactul asupra sunetului va tinde spre zero.
Link spre comentariu

Deci ce faceti aici este "masturbarea" inutila a teoriei si a dorintei de a ajunge la un apogeu care, prin absurd, este si subiectiv, dar asta este parerea mea. Nu o sa stau sa ma cert cu nimeni asa ca va rog sa nu ma carcotiti, este doar parerea mea si atat.Cu respect. O zi buna.

Link spre comentariu

din poze se vede ca incintele sunt din clasa economica,la fel si dotarile lornu este nici o stiinta in asezarea materialului fono precum se scrie pe aici diverse teorii care de care mai ciudateeste pus mai economic si la repezeala,asta e realitatea .Este pus in spatele difurilor de bas pt a absorbi o parte din undele reflectate de peretele spate al incintei inapoi in membrana difuzoarelor si care ar produce distorsiuni ale semanalului initialse pune si pe latura mai lunga a incintei deoarece acolo este mai sigur sa apara unde stationare deranjante datorita marimii lungimilor de unda dintre pereti,dupa cum a precizat deja si yoshiroin rest nu este vreo teorie conspirationista a fabricantilor chinezi in a produce boxe la mare arta la aceste preturi.Vorbim de o incinta paralelipipedica unde nu-ti trebuie multa imaginatie in acest sens daca ai putine cunostinte de fizica si acustica.Sunt si cazuri de masuri speciale luate in considerare dar aici nu este cazulcu ceva echipamet de masura se pot face teste pt a verifica amortizarea interna a cutiei cat si rigiditatea si rezonantele peretilor incinetei,dar nu dezvoltcine este interesat de fenomene sau teste specifice sa mai puna mana sa mai citeasca si cate o lucrare/carte de specialitate,nu sa astepte totul muran-gura ,sfaturi amatoricesti.Informatia costa si cere timp

Link spre comentariu

din poze se vede ca incintele sunt din clasa economica,la fel si dotarile lornu este nici o stiinta in asezarea materialului fono precum se scrie pe aici diverse teorii care de care mai ciudateeste pus mai economic si la repezeala,asta e realitatea .Este pus in spatele difurilor de bas pt a absorbi o parte din undele reflectate de peretele spate al incintei inapoi in membrana difuzoarelor si care ar produce distorsiuni ale semanalului initialse pune si pe latura mai lunga a incintei deoarece acolo este mai sigur sa apara unde stationare deranjante datorita marimii lungimilor de unda dintre pereti,dupa cum a precizat deja si yoshiroin rest nu este vreo teorie conspirationista a fabricantilor chinezi in a produce boxe la mare arta la aceste preturi.Vorbim de o incinta paralelipipedica unde nu-ti trebuie multa imaginatie in acest sens daca ai putine cunostinte de fizica si acustica.Sunt si cazuri de masuri speciale luate in considerare dar aici nu este cazulcu ceva echipamet de masura se pot face teste pt a verifica amortizarea interna a cutiei cat si rigiditatea si rezonantele peretilor incinetei,dar nu dezvoltcine este interesat de fenomene sau teste specifice sa mai puna mana sa mai citeasca si cate o lucrare/carte de specialitate,nu sa astepte totul muran-gura ,sfaturi amatoricesti.Informatia costa si cere timp

Corect :aplauze
Link spre comentariu

Mai CBI, tu habar nu ai !!! :ras: Tu iti bati joc de boxele SCUMPE ale omului !!! Cum poti spune ca sunt din clasa economica, ca doar au costat o gramada de bani !!! Si s-au construit de niste artisti adevarati nu de ingineri.....Au fost testate si ascultate indelung inainte sa fie bagate in productie !!! :ras:

Link spre comentariu

Mai CBI, tu habar nu ai !!! :ras: Tu iti bati joc de boxele SCUMPE ale omului !!! Cum poti spune ca sunt din clasa economica, ca doar au costat o gramada de bani !!! Si s-au construit de niste artisti adevarati nu de ingineri.....Au fost testate si ascultate indelung inainte sa fie bagate in productie !!! :ras:

Stii ca ai deschis cutia pandorei... nu ?Eu oricum nu ma bag
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări