Luca Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Caut o schema simpla , eficienta , testata pentru tuburile 6n3c , cam de 2 x 30 Watiidetalii constructive despre transformatoare. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Cauta pe forum 6P3S (in transliteratie latina) sau 6п3с (copiaza exact). Link spre comentariu
VTP Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Caut o schema simpla , eficienta , testata pentru tuburile 6n3c , cam de 2 x 30 Watiidetalii constructive despre transformatoare.Incearca sa te impaci cu ideea de 2 x 18 (20) W daca vrei ca tuburile sa reziste in timp.Scheme sunt destule. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 http://elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=80097 Link spre comentariu
carageae Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Pentru a nu mai deschide un topic nou...a facut cineva amplificator cu 4 lampi 6P3S cu filamente alimentate in serie?Am un transformator interesant care ar avea anodica ok, dar ca infasurare de filament as putea folosi o infasurare de 25V - numai buna pentru 4 filamente de 6,3V inseriate, ar da 25,2V...nu cred ca se supara daca le dau doar 24,8, atat am masurat alimentand un bec de far de Dacia din infasurarea aia...pentru pre-uri as avea inca o infasurare de 10V de curent mai mic, pe care as redresa-o si as folosi lampi cu 12V la filament...ECC8X...Va rog nu dati raspunsuri caragioase, legile lui Ohm si Kirchhoff le stiu si eu, dar intreb daca nu apare o distributie inegala a tensiunii la filamente pentru lampile destinate alimentarii filamentelor in paralel...Solutia "mai bobineaza un secundar pt. 6,3V nu merge, e un C-Core lacuit si impregnat, imposibil de desfacut...altfel decat cu flexul...Eventual are cineva o solutie eficienta si nu prea complicata de sursa in comutatie gata calculata (inclusiv traful chopper) care sa transforme 25Vca in 6,3Vcc....?Daca solutia ar merge as putea alimenta infasurarea independenta de 25V cu o tensiune de aprox. 120V pentru a reduce brumul indus de alimentarea filamentelor in c.a. am vazut in multe situatii solutia de a alimenta infasurarea de c.a. cu o tensiune continua fata de masa pentru a ridica potentialul filamentelor fata de catod - in special in cazul etajelor SRPP.Pentru a ma justifica: am incercat sa alimentez doua lampi 6N3P (nu am gresit, sunt duble triode) la o tensiune stabilizata de 12,5V si aveam 5,3, respectiv 7,2V pe filamente. Desi lampile erau noi, am incercat si cu alte exemplare si tot asa...s-a mai redus diferenta, dar eram departe de cadere de tensiune egala pe cele doua filamente...sursa folosita era una de PC...deci CC in comutatie. Link spre comentariu
rvrazvan Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Cu alimentarea filamentelor...nu ramane decat sa veifici . nu dureaza mult. Eu am auzit o asemenea statie. Nu am fost impresionat . Un Gu-50 pare mai interesant Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Sunt si eu de parere ca trebuie sa incerci. Tu singur ai spus: 12V la filament...ECC8X.... Deci si acolo tot in serie vrei sa conectezi filamentele.Daca filamentele ar trebui alimentate toate in paralel nu s-ar fi pomenit nimic despre legarea acestora in serie. Normal daca este dubla trioda se poate alimenta la 12,6V si chiar in foile de catalog (chiar la lampi care au nevoie de curent mare de filament , vezi 6C33C) se mentioneaza curentul atat la legarea in paralel cat si legarea in serie. Mi-a mai trecut prin cap acum o varianta dar ca randament nu este viabila: sa pui in paralel cu fiecare filament o rezistenta si asa mai echilibrezi caderea de tensiune pe fiecare filament dar tragi curent mult mai mare din traf si nu cred ca ai de unde si in plus rezistentele vor degaja caldura, dar ..... merita sa incerci. Cu cat rezistentele au valori mai mici (curent mai mare tras din traf) cu atat caderea de tensiune pe filamente se va echilibra. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Pai ECC-urile merg, am vazut ca si in tv-urile cu lampi cu filamente serie se foloseau EF183 si EF184, care au 6,3V/300mA.Intrebarea era daca a incercat cineva cu 6P3S. Nu as face un montaj ca sa vad ca nu se poate utiliza in varianta propusa de mine.Ca solutie de siguranta ar merge si cu rezistente, ca e destul de solid secundarul respectiv, dar atunci daca schimb lampile va trebui reajustat montajul... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Cu ani in urma am intampinat si eu aceeasi problema,am avut un traf foarte bine facut,avea toate tensiunile necesare in afara de filamente. Pentru filamente aveam la dispozitie un secundar de 24V/1,5...2A,iar transformatorul nu imi venea sa-l stric,asa ca mi-am adus aminte de o schema foarte simpla de echilibrarea curentilor prin grupuri rezistive egale teoretic ,dar tehnologic putin diferite alimentate in curent alternativ,prin montarea unor condensatoare paralel pe fiecare rezistenta. Cele doua rezistente de 1K sunt pentru eliminarea brumului,rezistentele trebuie sa fie egale ca valoare,sau poti gasi un potentiometru de 2K2/2W legandu-i cursorul la masa si gasind punctul optim in care brumul dispare. Fii sigur ca totul va fi OK. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Multumesc mult, la asa ceva ma gandeam si eu, dar nu stiam cum sa pun problema...Practic iese ceva oarecum invers decat echilibrarea tensiunilor la conectarea electroliticelor in serie...Pentru brum cred ca am un reostat de vreo 700 de ohmi, o sa-l folosesc pentru teste si apoi voi inlocui ramurile cu rez. bobinate de putere, reostatul are vreo 30W cred, e cam cat 12 cm de coada de matura...din alea liniare cu inel reglabil. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Multumesc mult, la asa ceva ma gandeam si eu, dar nu stiam cum sa pun problema...Practic iese ceva oarecum invers decat echilibrarea tensiunilor la conectarea electroliticelor in serie...Pentru brum cred ca am un reostat de vreo 700 de ohmi, o sa-l folosesc pentru teste si apoi voi inlocui ramurile cu rez. bobinate de putere, reostatul are vreo 30W cred, e cam cat 12 cm de coada de matura...din alea liniare cu inel reglabil.Nu este nevoie de o putere asa de mare(poate doar pentru probe!?),prin rezistentele de 1K + 1K la 24V trec cam 12mA,deci puterea este foarte mica,asa ca merge foarte bine chiar un semireglabil de 0,5W,eu am pus acolo pentru siguranta o putere de 1W la acele rezistente.In ceea ce priveste solutia propusa de mine dv. ati intuit foarte bine,poate fi echivalat cu ce ati spus mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum