amper Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 Bravos merci . Da Doamne si o Sigma :prayer: Link spre comentariu
Laurentiu Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 Va rog detalii de trafo iesire PL500 .Si de alimentare. SE!!!Multumesc in avansLaurentiu Link spre comentariu
amper Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 Man pt. PL 500 am tot cautat un SE dar n-am gasit. Daca vrei am una PP destul de simpla care ma gandesc s-o fac intr-o zi dar cauta-ma pe [email protected] ca e in format pdf Later edit : Pardon am si SE dar era pt el 500 care de fapt e acelasi lucru. Link spre comentariu
cristimm Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Care Doina e cel mai tare? Este vreunul stereo (sau trebuie sa-ti iei 2 bucati)? Link spre comentariu
amper Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 nu cred sa fie vreuna stereo :finga: Link spre comentariu
Laurentiu Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Sincer sa fiu as construii un amplificator stereo de la 0. Nu m-as incumeta sa pun in casa 2 x doina. Miros urat caci sunt vechi si arata niste magazii de lemne. Oricum schema respectiva poti sa o reconfigurezi ca pozitionare a pieselor si sa ii reduci din dimensiunile monstruase.Laurentiu Link spre comentariu
cristimm Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Am cumparat si eu un Doina concert din ala cu difuzorul incorporat. I-am bagat semnal din calculator si se aude neasteptat de bine pentru vechimea lui. Ideea de a ii face o cutie mai mica (doar pentru amp) mi-a venit si mie. Ce putere are? Ce imbunatatiri as mai putea sa-i aduc? Cum se poate elimina brumul? Link spre comentariu
amper Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Doina concert are 2X el84 in PP deci ar scoate un 2x10 W. Ca modificari , daca ar fi dupa mine as schimba tot in el mai putin trafurile si lampile. Eventual inlocuirea finalilor cu 2 buc imperecheate daca e cazul. Brumul e probabil din cauza lampii redresoare . Se poate opta si pt. varianta inlocuirii lui cu o punte redresoare clasica. Link spre comentariu
cristimm Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Nu e stereo. Asa am estimat si eu ca are 10-15W.Mentionez ca brumul creste odata cu volumul. Pe muzica nu e sesizabil dar fara semnal se aude destul de tare. Link spre comentariu
bogdanel Postat Aprilie 10, 2006 Partajează Postat Aprilie 10, 2006 In primul rand, merci de scheme. In al doilea rand, in schema amplifului concert este un modul cu o pentoda EF86, aparte de amplif. Pare ceva soi de oscilator. Putetzi sa ma lamuritzi cam ce rol ar fi putut avea un oscilator acolo? Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Aprilie 10, 2006 Partajează Postat Aprilie 10, 2006 daca este amplificator de instrument si dupa schema etajul aduce a oscilator nu poate fi decat VIBRATO .... un "efect" audio ce consta in modularea in amplitudine a semnalului propriuzis cu un semnal cu frecventa infrasonora .... ar trebui sa mai fie pe bordul statiei un potentiometru FRECVENTA efect si unul PROFUNZIME efect .... si un comutator OF/ON efect ! Link spre comentariu
cristimm Postat Aprilie 10, 2006 Partajează Postat Aprilie 10, 2006 Are un efect de vibrato. Eu am scos-o impreuna cu restul de piese din partea de jos a schemei - merge si fara.La mine mai lipseste fata de schema si EZ81 care este inlocuita cu 2 diode. (nu pare improvizatie, cred ca asa a fost din fabrica). Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 14, 2008 Partajează Postat Iunie 14, 2008 va rog sa ma ajutati cu datele transformatorului de iesire pentru Doina Alfa, daca le aveti.multumesc anticipat. Link spre comentariu
centeulacent Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Am achizitionat si eu recent o Doina Alfa si i-am schimbat aproape toti condensatorii (in special cei din blocul de alimentare - conform schemei; am inlocuit puntea redresoare cu seleniu-) si acum cand nu intra semnal in ea tiuie foarte tare...scoate niste zgomote ciudate cum sunt cele unui radio cand nu este selectat un post. Problema stiu (cred) de unde vine...de la reactia neagtiva...deoarece cand scot ecc 81 si ecc83 din soclu brum este foarte slab (acesta provine de la sursa de alimentare - mentionez ca am redresat curentul pentru filamente si le-am legat normal nu cum erau 4,5 (4 si 5 erau in scurt respectiv 9-ecranul dintre cele doua triode). Presupun ca pe viitor o sa trebuiasca sa ecranez cele doua lampi ECC 81 / 83. Va multumesc anticipat. Mentionez ca nu sunt foarte experimentat in tainele tuburilor electronice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum