Den Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 A trebuit sa onorez o cerere,asa ca m-am apucat sa-l construiesc,urmarind o simplitate maxima/cost scazut.Acum dupa ce l-am realizat imi vine sa-l pastrez pentru mine.. Se aude f. bine,orice gen de muzica,dar nu va gandititi ca inlocuieste un amplificator pe lampi standard..Unde nu e transformator pe iesire/tensiuni de alimentari mari..nu se poate. O sa pun maine schema,acasa nu am cadsoft instalat. O mentiune pt. cei care o sa se uite urat pe radiatorul finalilor..Acestia se incalzesc usor,nu au nevoie practic de radiator,eu am fixat totusi unul micut pentru cazul in care se folosesc casti cu impendanta mai mica de 32.. Condensatorii de langa lampa sunt la 105 grade,caldura degajata de lampa ii incalzeste in mod direct undeva la 40 de grade,dupa ce voi inchide lateralele cu plexiglass,aceasta sigur va creste.Sper sa faca un serviciu indelungat condensatorii .Alimentare 9v. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Bravo Den ,mai ai de facut carcasa si e gata.Cu zgomotul cum stai?P.S. De ce nu gauresti cablajul unde vin piciorusele la piese? , e mai sexy asa...... Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Ne poti da si o schema a amplificatorului ? Cred ca multi sunt interesati de asa ceva. Link spre comentariu
Den Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Mai jos schema. Observatii: *Pe internet se gaseste drept lampa folosita ecc82 (12AU7).Pretul acestei lampi e destul de mare,iar amplificarea/emisia la tensiuni anodice mici e foarte mica,chiar nu inteleg de ce este asa slavita pe internet pt. tensiuni anodice mici.Din experimentare am tras o concluzie inversa.Din fericire se pot folosii cu succes si lampi mai accesibile,care culmea,functioneaza si ok.Exemple de duble triode bune in aceasta aplicatie:ECC86,PCC88,ECC85.Lista poate continua,atat am avut eu disponibil la probe. *rezistentele R5,R6 aduc umpic de reactie pozitiva pe grila tubului si sunt necesare doar la anumite tuburi.De exemplu ECC85 are nevoie de acest mic ajutor pentru a creste amplificarea/emisia.In schimb lampile PCC88,ECC86 nu au nevoie de acest ajutor.Depinde de tubul folosit.. *In locul la bd243 se poate plasa o rezistenta de 20r la 2...3w.Minus,distorsiunile vor creste pe joase la nivel mare de auditie.Inlocuirea lui cu un tranzistor de medie putere nu aduce nimic bun,din contra.Se poate folosii o sursa de curent constant mai complexa in locul lui,dar am constatat ca nu este cazul..isi face treaba foarte bine asa cum apare. * irf-ul se poate inlocui cam cu orice asemanator,irf510,irf610/11/12 etc.Dar va trebui umblat si la rezistentele R3,R4 *Sursa de alimentare! Este o clasa A,necesita o filtrare foarte buna(scumpa),totodata consumul pe filament la lampa nu este de neglijat,transformatorul de alimentare poate provoca surprize..(incingere,paraziti,etc). Eu personal folosesc surse in comutatie (comert),nu necesita un filtraj mare,si nici problema de cutie,asamblare,etc.Un alimentator pe la 9..12v 1A este suficient.Dar,daca sunt de proasta calitate exista posibilitatea de a auzii si un tiuit mic in casti.Eu folosesc alimentatoare de la verifon(okazii.ro),sunt excelente in audio.La cele de la hp am avut o singura data o surpriza neplacuta,un mic tiuit prezent pe iesire.. *Cine doreste poate decupla catodul cu o rezstenta de 100..150r,de frumusete.Efectul este zero.. *Zgomot?Nu l-am gasit cu urechea,probabil la o masuratoare ar fi pe undeva pe acolo,sub pragul audibil. Link spre comentariu
mila Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Cred ca lampa e pusa pentru frumusete.Ma dor dintii cand vad cum e polarizata. Link spre comentariu
Den Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Eh,Polarizarea aia "dureroasa pt. dinti nu e necesara pt. toate lampile".Amplifica si ea ceva +armonici.Trebuia sa fac si montajul asta,de curiozitate.Construit,trecem mai departe,pam pam. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Ca sa vedem cum arata ceva similar pe la altii... http://bravoaudio.com/product.html Si cum ajungi sa dai 200$ pe un ne5532 legat in paralel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum