Vizitator pisica matache Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Am pus o poza cu forma de unda,in nodul de comutatie;cablajul folosit de mine,este identic cu cel din poza,fata cealalta este necorodata,avand cateva puncte de trecere,pt terminalele conectate la masa.Am modificat in limita in care mi-a permis cablajul,pozitia bobinei,mutand-o intre dioda si tranzistor,spre a micsora lungimea nodului de comutatie;nici-o diferenta in ce priveste consumul,sau forma a semnalului. Link spre comentariu
Cristiano Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Am pus o poza cu forma de unda,in nodul de comutatie;cablajul folosit de mine,este identic cu cel din poza,fata cealalta este necorodata,avand cateva puncte de trecere,pt terminalele conectate la masa.Am modificat in limita in care mi-a permis cablajul,pozitia bobinei,mutand-o intre dioda si tranzistor,spre a micsora lungimea nodului de comutatie;nici-o diferenta in ce priveste consumul,sau forma a semnalului.Poza respectiva nu prea corespunde cu asteptarile mele, deoarece pare ca nodul de comutatie are o capacitate destul de mare (datorita formei exponentiale atat pe frontul pozitiv cat si pe cel negativ) si nu se vede nici un fel de oscilatie in nod, ceea iarasi nu prea cred ca e real. Mai degraba cred ca sonda nu e calibrata si / sau latimea de banda a osciloscopului e insuficienta ori poate e vreun filtru activat.Legat de calibrarea sondei, multe osciloscoape au un semnal dreptunghiular de referinta, vezi daca si al tau are si calibreaza sonda. Apoi vezi latimea de banda a osciloscopului si sa nu ai vreun filtru activat, care sa elimine oscilatiile. Desigur, si sonda trebuie sa fie capabila de frecvente de 50 - 100Mhz. Semnalul ar trebui sa arate cam ca cel postat de mine pe la pagina a patra (cu oscilatii mai mari sau mai mici).Cresterea eficientei prin optimizarea cablajului nu e decat arareori semnificativa, insa reducerea emisiilor electromagnetice si reducerea stresului asupra componentelor sunt extrem de importante.Referitor la schimbarea pozitiei bobinei e greu de comentat fara ceva poze, nu-mi dau seama daca ai micsorat bucla critica sau nu. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Nu e vinovata sonda...cu semnalul etalon de 1KHz,forma e perfect dreptunghiulara,probabil latimea de banda o fi vinovata,filtre nu are.Din pacate nu am acces la un alt osciloscop,asa ca nu pot sti sigur daca semnalul vizualizat e cel corect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 am gasit un cablaj intr-o aplicatie Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Pentru cei interesati la sursa de curent constant realizata de mine si postata pe pagina anterioara de @pisica matache am reusit sa obtin acel 1A dat de catalog si functionare buna punand inca un tranzistor in paralel peste cel existent ,acum ledul de 10w sta la un consum de 750ma fara probleme ,avand radiator cu ventilator.Problema care o aveam cu max 500-600ma s-a rezolvat si nu cred ca are cablajul vreo vina fiind bine realizat de userul Acrobatu cum am mai spus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum