Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect motor asincron cu schema electrica


Vizitator dany2

Postări Recomandate

Vizitator dany2

Salutare, ma poate ajuta cineva cu o aplicatie despre motorul asincron cu rotorul in scurtcircuit si cu inversare de sens. In proiect trebuie specificat la ce il folosim + etapele functionarii. Ex unde poate fi folosit: pompe, lift marfuri, banda transportoare, manevrarea unui carlig de macarale........... Aplicatia trebuie sa contina: 1)schema electrica de forta, bilant energetic si randament; 2.Prezentarea caracteristicilor generale ale motorului (3 producatori); 3.Desenarea schemei generale (desfasurate), explicarea functionarii ei, 3 protectii prezentate si schema de protectie; 4.Alegerea echipamentelor de forţă (contactoare, siguranţe fuzibile, relee maximale de curent, relee termice sau protecţii electronice); 5.Alegerea echipamentelor de comandă şi semnalizare (transformatorul de separare, puntea redresoare, siguranţele fuzibile, rezistenţele economizatoare, releul de temporizare, butoane, lămpi de semnalizare şi conductoare de alimentare); 6.Alegem parametrii de forta pentru motor. Tensiunea utilizata la motor 230V. multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gica70

    2

  • mihaighe

    1

Top autori în acest subiect

Tu vrei ca cineva sa-ti faca tie tot proiectul si tu numai sa-l prezinti?Dupa cum vad eu nu ai cunostinte despre actionarea unui motor aproape deloc .Tot ce vrei tu exista pe net numa sa cauti.Ce fel de motor vrei sa folosesti /ca dupa ce ceri tu este vorba de un motor trifazat ,iar la sfarsit spui "Tensiunea utilizata la motor 230V"Hotaraste-te si cere ajutor la obiect,punctual unde ai nelamuriri.PS tot ce vrei se gaseste intr-un manual de actionari electrice de liceu industrial cu profil electric.

Link spre comentariu

''rezistenţele economizatoare''. Cauta cu "Cautare"! chiar in acest forum si ai sa gasesti cate ceva. Ar fi bine sa ceri ajutorul punctual si nu toate de-odata; asta da impresia ca tu nu ai nici-o contributie. Uite, am intalnit in activitatea mea aceasta rezistenta "economizatoare". E vorba de o rezistenta (in paralel cu un contact NI al propriului pachet de contacte) legata in circuitul bobinei, atunci cand bobina era actionata, contactul se deschidea ramanad rezistenta in serie cu bobina. (Putina teorie: se stie ca e nevoie de un camp puternic la anclansare, deci si de un curent mare; dar, dupa ce armatura s-a lipit de miezul bobinei, curentul mare trebuie limitat). Acest artificiu l-am intalnit la bobine de forta mare in c.c. Deocamdata, atat. Bafta!.

Link spre comentariu
Vizitator dany2

Motorul ales de mine este ASI cu puterea de 1,5kW ; turatia nominala 930rot/min si am nevoie la el de caracterisitici electrice si mecanice. tensiunea si frecventa nominala st 230V si 50Hz. ma poate ajuta cineva cu aceste caracterisitici?. multumesc!

Link spre comentariu

Cum adica sa te ajut la caracteristici (parametrii?). In primul rand motorul este alimentat la o retea trifazata si se scrie 3X 230V (mai rar). Tu ai dat puterea, turatia si tensiunea; ce mai trebuie, asta pt. lucrarea ta:- curentul nominal (Inom)?.- ce tip de conexiune are motorul (stea sau triunghi)?.- nr. de perechi de poli (asta se afla din turatie si e 3).- alunecarea notata cu "s" (diferenta de turatii dintre campul invartitor si turatia motorului-in procente, aici e 7 la suta).Nu te supara, mai pune mana pe carte sau e prea tarziu?. Trebuie sa stii ceva ca sa te putem ajuta, altfel nu ne putem intelege!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Daca motorul e ales de tine trebuie sa-i sti si caracteristicile;la trifazat e usor de schimbat sensul,se poate varia turatia,etc.Pune mintea la contributie.Proiectul asta nu e un capat de tara,daca-l fac eu...dar ma intreb ce iese($?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări