Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corectare modificare schema

Vizitator Sapaliga

Postări Recomandate

Vizitator Sapaliga

Am un integrat si o schema originala. Daca e varianta a) din schema originala integratul functioneaza intr-un anumit fel, daca e varianta b) functioneaza diferit. Pe langa aceasta "divizare" a schemei mai am inca "una": varianta a) se imparte in doua si b) la fel, pentru ca functioneaza cu rezistente diferite.Intelegeti mai bine din figura "neoptimizat1". Am reprezentat rezistentele de aceeasi valoare cu aceeasi culoare, evident.Vreau sa aflu de la voi daca am imbunatatit schema, punand la comun rezistentele de aceeasi valoare ca sa fac economie de piese. Spuneti-mi va rog daca modificand schema "neoptimizat" in "optimizat" am stricat ceva.Multumesc, si imi cer scuze daca felul meu de a ma exprima este complicat, asa sunt eu :).O posibila corectare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Sapaliga

Inca astept raspuns la intrebarea mea in legatura cu modificarea schemei.Ca sa nu fac alt topic, in urmatoarea poza ce semnificatie are banda acea albastra de pe condensator. Semnifica + sau - condensatorului ?

Link spre comentariu

habar n-avem!!!1. pot fi sute de integrate diferite care să folosescă reţele de rezistenţe de genul celei date de tine2. pot fi ok optimizările, după cum şi nu pot fi ok din motive de 1.3. în general semireglabilele, mai ales când sunt cerute în mod expres multitură, indică faptul că valorile rezistenţei TREBUIE scalate în funcţie de exemplarul de IC folosit. aşa că sunt mari şanse să nu fi optimizat nimic, ba chiar mai rău!!! :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări