Vizitator sorano Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Salutare. Am nevoie de un pic de ajutor. Am o lanterna cu 7 leduri si mi-a trecut prin cap sa ma joc un pic cu ea sa o leg la USB la laptop. Lanterna are 4 baterii de 5,7 volti iar pe usb am 5 volti si dupa calculele mele U=IR, ledurile trebuiau sa functioneze perfect. Au functionat dar numai cateva minute dupa care au inceput sa se arda pe rand. Unde am gresit ? Mai trebuie sa pun ceva rezistenta sau pe usb vin si tensiuni mai mari de 5 volti si sa pun si un condensator ? Link spre comentariu
__farad__ Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Lanterna are 4 baterii de 5,7 voltiDe unde ai scos baterii de 5,7V? Ca eu nu am vazut asa ceva in viata mea.Eu am 4 lanterne cu leduri (cea mai mare are 40 de led-uri) si toate mai putin cea de 40 led-uri folosesc baterii de 1,5V (3 bucati inseriate pt 4,5). Cea de 40 de led-uri are un acumulator de 6V 2Ah si o caciula de rezistente de limitare. Mai apoi, inainte sa te joci cu led-uri si tensiuni invata cate ceva despre ele. E adevarat ca U=R*I. Dar mai sunt si alte chestii care trebuiesc stiute. Ai rabdarea de a citi aceasta parte a forumului si vei afla multe despre led-uri.Led-ul nu este si nu se comporta ca un bec. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Exista si alte metode pentru a distruge porturile USB si/sau placa de baza a unui laptop,insa nu am de gand sa le dezvalui vreodata pe acest forum ! Se vede clar din postarea dvs. ca nu aveti notiuni de electronica/electrotehnica.Sfatul meu insistent este sa renuntati, daca mai doriti sa aveti un laptop functional.Observ o tendinta tot mai accentuata de a folosi laptopul pe post de alimentator/adaptorpentru tot felul de "pocnitori" de doi lei. Deci se pot cheltui sute de euro pe un laptop, insanu si 10-20 de lei pentru un adaptor ! Iar motivatia "portabilitatii" este falsa, sunt solutii multmai elegante pentru rezolvarea problemelor respective ! Daca tot doriti "sa va jucati" cu respectiva lanterna cu leduri, de ce nu o modificati safunctioneze pe acumulatori ? Investitia este mica, scheme simple si eficace de incarcatoaregasiti cu duiumul pe forum si nici nu mai sunteti limitat de existenta vreunui cablu de alimentare. Link spre comentariu
nicul Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 cred ca asta-i unul din cele mai utile gadget-uri pe care le-am cumparat. o lampa cu patru leduri in doua bratze ajustabile , cu gat flexibil care se termina cu o mufa usb. super utila la laptop. vine si cu o baza ca se poate atasa de coperta unei carti si care contine 3(trei) baterii de tip AAA. butonul din cap are trei functii off, on la jumate din intensitate si on full.faptul ca e din doua bucati o face foarte utila la laptop, la citit carti nu am folosit-o.o sa fac o poza. 100 mA dintr-un port usb nu e mare lucru. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Pt citit se folosesc combinatii de leduri cu temperatura de culoare diferita...sau peste cativa ani fundurile de borcan vor fi un accesoriu obisnuit la ochi.Ledurile acelea s-au ars unul dupa altul deoparece era o lanterna-pocnitoare chinezeasca,iar susnumiti leaga ledurile in paralel(nu se faca asa,niciodata) iar de alimentat le alimenteaza direct de pe baterie,aceasta fiind la tensiunea de functionare a ledului(cate lanterne au mers doar o zi pt ca aveau o baterie mai 'voinica'...);in momentul cand le-ai conectat la USB au primit 5V (tensiunea pe led fiind de 3,5V). Link spre comentariu
nicul Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Pt citit se folosesc combinatii de leduri cu temperatura de culoare diferita...poti sa dezvolti ideea asta, sau sa dai un link ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Va dau eu un link interesant... http://www.resurgentsoftware.com/perfect_led_light.html Link spre comentariu
nicul Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 mama ce m-am chinuit sa fac poza de 500k, dupa aia tot nu merge ca nu sunt bune dimensiunile. lamputa e ca asta: http://www.patentgenius.com/patent/D581570.html Link spre comentariu
Vizitator sorano Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 In ideea asta am vrut sa fac si eu lanterna pe usb, sa-mi lumineze noaptea pe tastatura. Nu este chinezarie ca a fost scumpa iar ledurile sau ars pentru ca dupa cum mi-a spus un inginer electrotehnic pe usb este un curent mai mare si a trebuit sa pun o rezistenta si inca ceva. Arata bestial si nu se arde nici o placa de baza sau usb daca faci lucrurile cum trebuie. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 @Nicul Ledurile au spectrul luminos discontinu si pt compensarea acestui fapt se folosesc mai multe leduri deodata;aceasta e reflectata si in produsele comerciale: http://www.cree.com/products/xlamp_mpl.asp . Observi ca e un led compus,cipurile au tenta de culoare usor diferita(asta am observat-o eu). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 In ideea asta am vrut sa fac si eu lanterna pe usb, sa-mi lumineze noaptea pe tastatura. Nu este chinezarie ca a fost scumpa iar ledurile sau ars pentru ca dupa cum mi-a spus un inginer electrotehnic pe usb este un curent mai mare si a trebuit sa pun o rezistenta si inca ceva. Arata bestial si nu se arde nici o placa de baza sau usb daca faci lucrurile cum trebuie.A avut dreptate ,nu tensiunea conteaza la leduri,ci curentul. Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 @NiculLedurile au spectrul luminos discontinu si pt compensarea acestui fapt se folosesc mai multe leduri deodata;aceasta e reflectata si in produsele comerciale: http://www.cree.com/products/xlamp_mpl.asp . Observi ca e un led compus,cipurile au tenta de culoare usor diferita(asta am observat-o eu).Ledurile actuale au deja un spectru suficient de bun (CRI > 80). Motivul pentru care Cree (si poate si alti producatori) folosesc mai multe cipuri cu CCT usor diferite este pentru a avea pe cat posibil leduri care sunt "bin-free" (ei le numesc "EasyWhite"), cipurile sunt selectate astfel incat rezultatul sa aiba mereu aceleasi coordinate CIE. Astfel se simplifica utilizarea ledurilor in diverse corpuri de iluminat, precum si efortul logistic (pentru producator, distribuitor si clienti). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum