Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe Kashtan

augustin87r

Postări Recomandate

Multumesc, tocmai jazz si clasica o sa ascult...si la putere relativ mica, sunt adeptul amplifurilor SE pe lampi...ma gandesc ca desi in catalog se specifica incinta inchisa de 30L si eu am cam 20L nu ar trebui sa fie o problema pana pe la 10W...deocamdata nu voi da mai mult de 5...Am modificat schema, am facut eu o greseala acolo...am presupus ca firul rosu e la plus, cum e cam peste tot, nu si la rusi......si care e problema, ca nu suna bine, sau nu rezista?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

13

• carageae

5

• hpavictor

4

• __farad__

3

Top autori în acest subiect

De rezistat rezista , problema ar fii pe partea de bass.10 litrii se simte chiar ceva.Am facut o simulare pe winisd (sper ca am facut bine), intr-o cutie de 20litrii ,ai o burta de +2db in jurul frecventelor ,100hz, 200hz si obtii 70hz la minus 3db.Intr-o cutie de 30 litrii, scapi de burta aia si obtii 63hz la minus 3db.Personal , nu-mi place cum suna difuzoarele de banda larga , eu le recomand mai mult pentru chitara , voce, etc.E doar o parere , ca nu sunt expert in difuzoare.

Link spre comentariu

OK, deocamdata problema basilor a fost cumva rezolvata - le folosesc ca open baffle - adica fara capacele din spate. Am mai incercat si cu niste cutii mai mari, de vreo 50L, cam acelasi rezultat...alea mergeau cumva si cu bass-reflex. Nu am posibilitatea sa fac cutii pe masura si nici nu am urmarit asta...oricum destinatia finala era tot ceva open baffle...Schema originala a ramas aceeasi deocamdata, o sa incerc si cu alte tweetere comparativ...

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am gasit , in sfarsit , schema filtrului din celebrele boxe sovietice vandute o data cu magnetofoanele Kashtan 2 :Undeva , in arhiva mea , am si schema filtrului celeilalte versiuni de boxe ( de compresie ) , vandute cu magnetofoanele Kashtan 1 , le voi atasa in curand .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu aceste boxe. Vreau sa le schimb filtrele. Ce filtre ar fi mai potrivite?

Incearca sa le lasi in pace! Rusii au stiut ce fac si ce se poate scoate din difuzoarele alea!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am ascultat la cineva boxele astea si nu stiu daca din cauza lor sau a camerei auzeam un sub-bas incredibil din ele.

Scuza-ma ca te intreb, tu ce boxe ai acasa de te-au impresionat Kastan?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări