augustin87r Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Aici sunt detalii despre constructia filtrelor si fiecare isi face ce vrea http://www.colomar.com/Shavano/crossover12db.html Pacat ca nu au si de ordinul 3, 18db /octava.... Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Cred ca acesta era topicul mai detaliatviewtopic.php?f=4&t=62302&p=549477&hilit=tento#p549477 Link spre comentariu
strombi Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Am si eu 2 incinte la fel alea mele nu aveau twitere leam la fel ca cele originale si se aud ca la prima tinerete! Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Eu acum incerc sa fac filtre ca sa se auda si la mine cum nu au visat rusii... Link spre comentariu
elm Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Filtrele de la boxele astea sunt filtre de ordinul I: una bobina serie cu woofer-ul si unul condensator nepolarizat serie cu tweeterul. Condensatorul era destul de mic, pe la 1 uF, desi tweeterul are suprafata mare a membranei, avea spectrul destul de sus. (si prost)Ca-concluzie personala, pot sa spun ca boxele astea au mare potential pentru cine le da atentie, dar in varainta originala sint destul de modeste. Am auzit unele cu difuzoare, filtre, pernoaie, totul original, pe amplificatorul original al magnetofonului si nu am fost impresionat.In acelasi timp, cu filtre si etansare ca lumea, midrange-uri bune in loc de tweetere (800 - 18000 Hz am gasit eu) si wooferele originale suna grozav boxele astea...PS: filtrele de separare cumparate din comert (dar nu cu putine parale) si motate ca atare in incintePPS: Augustin, daca ai deja filtrele pentru trei cai, modifica-le pe acelea. Neglijezi filtrul de inalte si cresti frecventa de taiere pentru celelalte. Daca gasesti niste difuri bune de inalte impaci si capra si varza, pt ca filtrele sint usor de modificat necrescind mult frecventa si imbunatatesti viata wooferului.PPPS: mie mi-a luat doi ani sa reconditionez boxele astea, si am muncit la fiecare cite doua zile Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Nu am filtre pt 3 cai, o sa fac de la 0 pt doua cai, probil filtre de ordinul 3 , 18db/octava... Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Am mai gasit un link http://www.speakerbuilder.net/web_files ... ntmain.htm Cica in jur de 3000 - 3500 Hz e recomandabil.... Link spre comentariu
elm Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Mi se pare pare mult pentru woofer 3500 Hz...Cred ca ar merita sa treci pe trei cai. Pui un midrange in locul tweeterului, ca e mare si ai spatiu de manevra si poti monta un tweeter din-acela mic, auto si electrodinamic (nu piezo) in exteriorul incintei, ca loc ar fi; vechile tweetere sint montate catre marginea panoului frontal... Link spre comentariu
augustin87r Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 Da, este mult. Aleg o valoare de 2200Hz... Acum caut sarma de bobinaj ca mi-am dat seama ca cea pe care o am nu imi ajunge.... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 @hpavictor: interventia asta a fost la fel de utila ca help-ul de la produsele Microsoft...Nu mi-e lene sa caut, dar e mai simplu sa fi spus cineva care stia exact care e pagina decat sa fiu trimis la o cautare care da peste 50 de pagini de rezultate. Oricum, multumesc de intentie...Nu am cerut nimanui sa devina expert in Google Search , pe forum se gaseste un subiect asemanator viewtopic.php?f=4&t=62302 , dar din pacate nimeni nu ofera schema originala , doar un filtru a unor constructori care au " tunat " aceste incinte si au castigat un premiu ......... Link spre comentariu
Vizitator Max Him Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Salut Augustin, ma bucur ca ne intalnim si pe domeniul asta. .O pereche de Tento cred ca mai am si eu undeva prin garaju' lui frate-meu. Ce sa zic? La vremea lor se auzeau aproape perfect pentru " concurenta" aproape inexistenta ce exista prin anii '80 pe piata romaneasca. Deh, Kashtanu' era in topuri... ptr.cine nu avea resurse de Akai, JVC, Nakamichi , NAD sau Grundig din afara. Laudabila insa initiativa ta Augustine de a plusa valoarea acestora.Kiar as fi curios cum se vor auzi la final.BAFTA! Link spre comentariu
zarra68 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Si eu am boxele in cauza,insa ducandu ma pe traseu la filtru reiese,ca diful 10gd,este legat pe direct de intrare,iar inaltele 3gd,firul de minus vine inseriat cu o rezistenta de wataj,iese in serie bobina,apoi vine plusul din tweeter si coboara pe condensatorul de 2 micro de filtraj,de tensiune mare nepolarizat,si pleaca firul in plus spre finali.Filtrarea se face pe inalte.Era buna o schema originala. Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Cred ca ar fi o Idee mai buna sa le vinzi asa cum sunt mai pui ceva bani si te orientezi catre altele mai noi si de calitate mia buna si daca se poate si pe 8 Ohmi. si 3 Cai. Boxele alea nu sunt cinestie ce. nucred ca merita investit bani in ele. acuma de la 150 Ron achizitonezi boxe Destul de bune.Asta doar daca nu are o valoare sentimentala. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Am scos eu schema de pe niste filtre aparent neumblate din aceste boxe, mai putin valoarea bobinei - se poate afla numarul de spire de la cine se indura sa desfaca una... Valoarea masurata a rezistentei a fost 11,5 ohmi. http://i44.tinypic.com/28r1g0l.jpg Eu am achizitionat o pereche de cutii si intentionez sa fac inlocuirea difuzoarelor de bas cu acestea: http://www.visaton.de/en/ela/breitband/bg20_8.html - se gasesc si la noi, la un cunoscut magazin online din Alexandria... Au acelasi diametru si folosind niste clame se pot pune pe aceleasi suruburi... Am si o pereche de tweetere originale rusesti, credeti ca ar merge combinatia? Urechiometric o sa verific eu si voi reveni cu concluzii... Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Ai grija cu difuzoarele de banda larga , ca sunt problematice pe partea de bass.Daca asculti muzica jazz , ar fi ok , dar cu alte stiluri mai grele ( dnb,dub) e mai greu cu ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum