Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter electronica industriala

cristian2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enderman

19

• sesebe

13

• cristian2009

12

• zal

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O idee, poate nu cea mai buna dar...

pune bobina cu un adeziv mai lent si apoi pune suportul putin rotit ca sa nu intre in ghidajele de centrare si apoi fa un pic de joc cu suportul in asa fel ca bobina sa se centreze pe pozitia potrivita.

lasa putin la uscare si apoi verifica centrarea

daca nu-i buna adauga cu o seringa putin solvent si reaia centrarea..

Link spre comentariu

Se pare ca nu prea am noroc. Din cauza ca piesele polare nu sunt centrate perfect si bobina intra cam fix pe una dintre axe daca consideram un sistem XOY, binenteles pe cealalta axa la 90 de grade are joc foarte mare. Dupa cate se vede nu are rost sa ma risc fiindca nu am loc de reglaj pentru bobina...

Multumesc mult pentru ajutor si rabdare!

Link spre comentariu

E bun sfatul, multumesc pentru el, dar am verificat jocul bobinei in magnetul ei original si jocul e uniform pe mai multe directii. Posibil ca piesele polare romanesti sa difere putin la cote de cele poloneze, impreuna cu un mic descentraj vor face imposibila (zic eu pentru mine) obtinerea unui rezultat satisfacator. Ma incanta totusi idea ca vor fi puse difuzoare noi de calitate buna pentru mine, fiind putin mai pretentios la frecventele inalte odata cu trecerea timpului si mai bine vand toate difuzoarele doritorilor: Tonsil-functionale in stare perfecta, IEI-functional doar 1 rebobinat.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Nu vreau să răsucesc cuţitu-n rană, dar am cunoscut cîndva un fost strungar la fabrica din Baicului şi mi-a povestit cum strunjea ''fiarele''. Prefera să lucreze în schimbul trei ca să arunce peste gard difuri la balaoacheşi. Dacă ai avea mai multe bucăţi desfăcute, probabil că ai putea observa mici diferenţe la fasonarea bolţului.

Link spre comentariu

Din fericire nu am rana, intr-un fel ma bucur ca e asa, macar sa am inalte frumoase pentru urechile mele, din cate imi aduc aminte de la boxele Pop ce le-am avut de noi nu erau chiar asa de stralucite aceste difuzoare de inalte, plus ca unul se auzea mai incet, binenteles nici filtrele nu erau identice ca piese deci nu stiu de unde era diferenta, in schimb cele de bass m-au impresionat intotdeauna si am ramas cu acea amintire. Acum incerc sa o reconstruiesc, negasind Pop in stare buna am preferat Jazz deoarece de cativa ani buni apreciez si difuzoarele de medii. si fiind tot pe compresie am decis ca e o varianta mai buna. Personal apreciez difuzoarele de inalte nemtesti cu calota de matase dar nu am gasit ceva sa se potriveasca in gaurile acestor incinte inafara de Monacor DTM-104, plus nu mai am chef de experimente cu seconduri, Monacor avand un pret decent si s-au scris pareri pozitive despre acesta.

Link spre comentariu

Asa e, joasele aveau un sunet specific placut, nu cred ca e el prea natural dar intr-un fel e placut pentru ureche, sau poate la mine e vorba doar de nostalgie, se stie ca trecutul pare intotdeauna idilic :rade:

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Piesele polare nu s-au centrat  perfect,datorita foliilor de pet.Trebuie puse 2,3 sau 4 straturi-adica neaparat inchise cercurile-daca se pun 2 ture si jumatate(ca exemplu) e clar ca intr-o parte sunt 3 grosimi de folie si in cealalta parte doar 2 grosimi de  folie.Aceasta metoda pica.

Link spre comentariu

Centrarea pieselor polare ale unui difuzor nu se face folosind laine de diverse grosimi, ci se face cu ajutorul unui inel din plastic care are grosimea peretelui echivalentă cu distanță întrefierului.Inelul poate fi confecționat și dintr-o țeavă de plastic care are grosimea peretelui corespunzatoare.Eu pe vremuri așa procedam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări