Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter electronica industriala

cristian2009

Postări Recomandate

Crapa.

Vezi ca una din piese trebuie dsa fie dezlipita si o sa o poti indeparta la mina (una mai serioasa, de culturist) sau poti folosi si o lama de cuter sau altceva.

Te vei descurca tu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enderman

19

• sesebe

13

• cristian2009

12

• zal

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi-a iesit operatiunea "magnetul" si a scapat intreg. Cutter-ul si-a facut cu brio treaba, multumesc de pont.

Acum pentru lipire am bison epoxy universal care e bun, dar centrajul nu stiu cum se face, care parte o lipesc prima... scobitorile nu suna asa rau in lipsa mea de idei... :scarpin

post-193700-0-15493000-1456513313_thumb.jpg

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Indiferent care flanşă o lipeşti prima de magnet, o vei face din ochi. După ce se întăreşte ai de furcă cu centratul celei de a doua. Ideal ar fi un calapod cilindric, dar merge şi cu scobitori, cum ţi-am zis. Te mai ajuţi cu o şurubelniţă de jur împrejurul bolţului ca să introduci cît mai multe scobitori (vezi să nu laşi urme pe el). Atenţie mare la şpan, dacă intră între piesele polare, îl poţi scoate cu scoci de hîrtie. Trebuie ceva dexteritate.

Link spre comentariu

Trebuie să cauți un tub de plastic cu diametrul interior egal cu cel al bolțului piesei polare și cu diametrul exterior egal cu cel al găurii magnetului.Introduci tubul pe bolț și lipești piesa polară de magnet folosind tubul de plastic ca distanțor, apoi lipești și discul concentrator de magnet.După uscare, scoți tubul de plastic..

Ca idee, poți căuta diverse tuburi de PVC, PPR sau capsule de plastic de la medicamente, flacoane de plastic....imposibil să nu se nimerească unul acolo, cu puțin ajutor și de la un cutter. În cel mai rău caz cauți o folie de plastic flexibilă (de la ambalaje de plastic) cu grosimea potrivită și o rulezi în formă de tub, pe care îl folosești ca distanțor peste bolțul piesei polare.

Link spre comentariu

In primul rind trebuie curatat adezivul vechi.

Pe urma pe cea care crezi ca se va lipi/centra mai greu.

Apropo cred ca am cel putin un magnet cu tot cu piesele polare in stare buna dar fara flansa.

Ar trebui sa am o pereche de magneti de prin facultate.

Atentie: sa nu folosesti surubelnita decut din alama, neferoasa.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

M-am inspirat din tot ce mi-ati scris, deocamdata trag sperante ca l-am resuscitat...

Am lipit cred mai bine decat din fabrica in sensul de putere a adezivului si cantitate, de data asta nu cred ca se mai desface daca nu iasa bine. Am lipit piesa de pe spate prima data (cea cu cilindrul nituit de ea), nu a iesit perfect dar e destul de bine. Poate cu mai multa experienta cine stie... Am folosit folie prelevata dintr-un flacon de suc, care era neted fara cute. Dupa uscare am lipit si discul concentrator folosind mai putina folie, e diferenta mare fata de diametrul interior al magnetului. Acum l-am "aruncat" pe calorifer sa se prajeasca, sunt curios cum va arata interfierul pieselor polare.

post-193700-0-00866500-1456681988_thumb.jpg

post-193700-0-91932700-1456681998_thumb.jpg

post-193700-0-84118100-1456682007_thumb.jpg

post-193700-0-05055700-1456682020_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna treaba cu folia de pet.Am un dif de bas BM,12inch cu magnet dublu,scapat jos.Magnetii  si bobina(dubla) nu a patit nimic,dar s-a desprins discul.Ma gandesc ce pot folosi pentru centrare,ca are o forta de atractie foarte mare.Am reparat ceva difuri in starea asta,autohtone,inclusiv inalte romanesti,(atunci cand se gaseau la magazine calote bobinate cu tot cu suportul lor)dar la asta mi-e teama ca fiind forta mare,preseasa folia si nu o mai pot scoate.

Link spre comentariu

Arata bine Dan.

Ce adeziv ai folosit?

Nelu, pune un strat de folie de aluminiu intre straturile de plastic. Ideea este ca floia de aluminiu e mai rezistenta si nu se va rupe cind vei incerca sa o scoti dupa lipire. 

Folie de aluminiu mai groasa cum este la cutiile de aluminiu minim.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am folosit adezivul acesta: http://www.bison.net/en/products/647-2-components-adhesives/product/2268-epoxy-universal/ Ideea e ca poti lucra cu el mult - o ora pana la intarire, si apoi in 7 ore devine beton - un timp relativ bunicel.

Am lasat ceva surplus pe marginea flansei sa previna o alta dezlipire/descentrare la socuri: post-193700-0-87172700-1456685028_thumb.jpg post-193700-0-98611100-1456686475_thumb.jpg

Nelu eu am prins si am tras cu un patent de un colt al foliei ca sa-i scot un capat sa se elibereze presiunea interna, altfel nu cred ca o poti scoate deodata, mai ales daca ajunge adeziv pe ea. Deci ideea e sa tragi un colt de pe exterior sau interior, n-ar cum sa nu iasa daca ai forta si nu are cum sa se rupa plasticul de flacon.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Update:

Cam asa arata rezultatul, nu e perfect, dar dat fiind faptul ca bobina nu misca nu cred ca ar putea fi vorba de frecari mecanice intre bobina si piesele polare daca reusesc sa o centrez bine.

Problema care mi-o pun ar fi de sunet... ca oricum e clar ca acolo se va parli mai repede bobinajul in cazul in care puterea se apropie de valoarea maxima disipata.

Oare sa ma orientez sa caut alt magnet sau sa incerc sa fac proba asa cu calotele Tonsil 40w/8?

Sau mai bine vand cele 2 Tonsil40w/8 care sunt in stare perfecta si achizitionez 2 Monacor DTM 104/8?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Daca bobina originala nu-i afectata, eu zic sa-i dai o sansa.

Vezi ca-i destul de greu sa-ti dai seama daca bobina atinge piesele polare (freaca). Eu am gasit tweeter (nu de asta) care parea ok dar cind l-am pus sa reproduca 1KHz si am vizualizat rezultatul pe calculator a fost clar ca atingea pt ca aveam o gramada de armonici superioare iar la ureche nu prea diferea sunetul fata de unul bun.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu mai poate fi vorba de bobina originala daca am inteles eu bine, fiindca difuzorul face parte din boxele Jazz pe care le detin, ambele inalte fusesera rebobinate oribil. Ideea mea era ca am 2 Tonsil GDWT 9/40/5 pe care mi-e mila sa le distrug daca le iau calotele pentru inaltele Jazz-urilor. Daca nu reusesc sa le centrez se pot reasambla Tonsil-urile inapoi, DAR acum vad ca au banda de frecvente http://www.skleptonsil.pl/295362/gdwt-9-40-8-ohm/index/lang/en mai mica decat http://www.monacor.ro/product/show/5876/DTM-104-8  :39

Exista vre-o metoda de centrare a calotelor pe magnet la dif. de inalte?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Banda de frecventa fara graficul amplit/frecv pt mine este cam useless.

Pt centrare , nu mai stiu exact cum procedam acum 20 de ani cind eram student si faceam difuri.

La ochi/urechi..?!? eu foloseam un adeziv (facut de mine - reteta secreta) cu intarire lenta si puteam face multe corectii.

Suportii originali pt calote ii mai ai?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări